Glas Hrvatske

15:30 / 15.03.2023.

Autor: Tomislav Šikić

Predstavljanje Zbornika "Migracije i identitet: kultura, ekonomija, država"

Letak s Konferencije

Letak s Konferencije

Foto: IMIN / snimka zaslona

Predstavljanje Zbornika radova s 2. međunarodne znanstveno-stručne konferencije "Migracije i identitet: kultura, ekonomija, država" održat će se u četvrtak 16. ožujka 2023. u 10 sati u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore (Rooseveltov trg 2, Zagreb).

Zbornik predstavljaju akademik Ferdo Bašić,Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, akademik Dragutin Feletar, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, akademik Anđelko Akrap,Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, dr. sc. Andreja Rudančić, Sveučilište Libertas, dr. sc.Aleksandar Vukić,Institut za migracije i narodnosti


Moderatori: prof. dr. sc. Vanda Babić Galić, Institut za migracije i narodnosti, dr. sc. Marinko Vuković, Institut za migracije i narodnosti


O Zborniku


Druga međunarodna znanstveno-stručna konferencija "Migracije i identitet: kultura, ekonomija,država“ održana je u hibridnom obliku 19. i 20. svibnja 2021. godine na Sveučilištu Libertas, Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment i Hrvatskoj matici iseljenika u Zagrebu te 21. svibnja 2021.godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Pokrovitelji konferencije bili su Ured predsjednika Hrvatskog sabora i Grad Zagreb. 


Više od 240 znanstvenika, sveučilišnih profesora, doktoranda i stručnjaka iz područja migracija iz nekoliko zemalja i kontinenata i iz više od sto različitih znanstvenih, sveučilišnih, državnih institucija i udruga dalo je doprinos u izlaganjima, raspravama i zaključcima. Radovi izloženi na konferenciji koji su prihvaćeni za objavljivanje nalaze se u zborniku radova istoimenog naziva, podijeljenom u tri sveska. Izdavači zbornika su Institut za migracije i narodnosti te HAZU ‒ Razred za prirodne znanosti. 


Prvi je svezak zbornika znanstvena knjiga pod nazivom "Demografski i kulturni aspekti migracija“ u kojoj se nalazi 21 rad. Drugi svezak zbornika znanstvena je knjiga pod nazivom "Sigurnosni i gospodarski aspekti migracija“ u kojoj se nalaze 24 rada. Treći je svezak zbornika znanstveno-stručna knjiga pod nazivom "Povijesni i sigurnosni aspekti migracija“ u kojoj se nalaze 44 rada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!