Glas Hrvatske

13:33 / 27.09.2021.

Autor: Branimir Njikoš

Poziv na online predstavljanje studija kroatistike u Kijevu

Katedrala i samostan sv. Mihovila u Kijevu

Katedrala i samostan sv. Mihovila u Kijevu

Foto: snimka zaslona / youtube

Povodom Europskog dana jezika 2021., Centar za hrvatski jezik i kulturu i Katedra slavenske filologije Instituta filologije Kijevskog nacionalnog sveučilišta "Taras Ševčenko" pozivaju sve zainteresirane na predstavljanje studija, predavača i studenata kroatistike u Kijevu.

Uvodna izlaganja održat će prof. dr. sc. Olena Dziuba-Pogrebniak, koja će govoriti o Centru za hrvatski jezik i kulturu u Kijevu, te prof. Lesja Steblina s nazivom predavanja "Studij hrvatskog jezika i programi kroatistike u Kijevu".


Svi zainteresirani moći će poslušati prezentacije i priče studentica prve godine poslijediplomskog magistarskog studija: Anastasije Korž: "Zagreb u pet slika", Ane Astrolog: "Riječke razglednice", Olge Taranuh: "Zagreb offline" i Nataše Mikulin: "Hrvatska na daljinu i uživo".


Događaj će se održati u utorak 28. rujna u 10,30 sati po hrvatskom vremenu na platformi Zoom. Poveznica za e-susret dostupna je ovdje, oznaka sastanka (Meeting ID): 821 4893 8870, ulazni kôd: qmJ947. Moderator je Robert Bebek, lektor hrvatskog jezika u Kijevu.


(Izvor: dijaspora.hr)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!