Glas Hrvatske

09:00 / 02.06.2023.

Autor: Slavica Štefić

18. Međunarodni okrugli stol Urbani Šokci

Šokački motivi

Šokački motivi

Foto: snimka zaslona / .

Šokačka grana Osijek 2. i 3. lipnja 2023. godine organizira manifestaciju Urbani Šokci s okruglim stolom na temu Advent u tradicijskoj kulturi Šokaca i Bunjevaca koji žive u tri susjedne zemlje. Program će biti održan u Osijeku i Monoštoru.

Program - Petak, 2. lipnja 2023. – Stara pekara Osijek


16.00 Pozdravne riječi organizatora – Goran Đaković, predsjednik Šokačke grane Osijek

16.30 Otvorenje Lica Bačke Augustina Jurige

Glazbeni program – ŽPS Šokice, Šokačka grana Osijek

17.00 Međunarodni okrugli stol Advent u tradicijskoj kulturi Bunjevaca i Šokaca - Moderatorice: Marija Raguž i Dinka Liščić

Teme i predavači se mogu vidjeti na plakatu ispod teksta.


Program - Subota, 3. lipnja 2023. – Dom kulture Monoštor


10.00 Pozdravne riječi organizatora – Katarina Čeliković, v. d. ravnateljice Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata

Glazbeni program – ŽPS Kraljice Bodroga, Monoštor

Međunarodni okrugli stol Advent u tradicijskoj kulturi Bunjevaca i Šokaca - Moderatorice: Katarina Čeliković i Tena Babić Sesar


Međunarodni okrugli stol (MOS) organiziraju Šokačka grana Osijek, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata (Subotica), Znanstveni zavod Hrvata u Mađarskoj (Pečuh) te Vinkovački šokački rodovi. Nastavak je ovo planiranoga održavanja okupljanja znanstvenika i stručnjaka te poznavatelja tradicijske kulture Šokaca i Bunjevaca. MOS ima međunarodni Organizacijski odbor, radovi će biti objavljeni u zborniku radova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!