Glas Hrvatske

14:02 / 27.03.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Papandopulov Koncert za ksilofon u Oaklandu

Boris Papandopulo (Foto: screenshot www.natjecanje-papandopulo.org)

Boris Papandopulo (Foto: screenshot www.natjecanje-papandopulo.org)

Foto: - / -

Koncert za ksilofon i gudački orkestar Borisa Papandopula koji je Muzički informativni centar objavio prije točno deset godina bit će izveden u nedjelju, 27. ožujka, u episkopalnoj Crkvi sv. Pavla u američkom gradu Oaklandu. Izvest će ga udaraljkaš Francis Chua i Prometheus Symphony Orchestra pod ravnanjem Erica Hansena.

Mladi glazbenik Francis Chua pobjednik je Khuner Young Artist Concerto Competition, natjecanja utemeljena 1989., u organizaciji Prometheus Symphony Orchestra. Koncertno natjecanje otvoreno je za mlade gudače, drvene i limene puhače, harfiste i udaraljkaše mlađe od 18 godina, čime se jednom od brojnih prijavljenih mladih i darovitih glazbenika nakon pobjede na audiciji pruža iznimna prilika nastupiti uz Orkestar u sklopu njihova redovitog koncertnog ciklusa.


Uz Papandopulov Koncert za ksilofon na programu će biti i Peta simfonija Carla Nielsena te skladba U proljetno jutro Lili Boulanger.


Snimka izvedbe bit će dostupna nakon koncerta na mrežnoj stranici Prometheus Symphony Orchestra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!