Glas Hrvatske

12:45 / 14.03.2023.

Autor: Tomislav Šikić

Otvorene prijave za KotorArt akademiju

KotorArt

KotorArt

Foto: KotorArt / snimka zaslona

Međunarodni festival "KotorArt Don Brankovi dani muzike" i ove godine jedan dio svog programa posvećuju mladim talentima. Već godinama kroz programski serijal KotorArt talenti, mladi, perspektivni glazbenici Crne Gore dobivaju priliku prikazati svoje umijeće, umjetnički se dodatno profilirati i steći vrijedno iskustvo sudjelovanja na festivalima. Mladi izvođači željni usavršavanja, dodatno znanje i vještine mogu steći na majstorskim radionicama koje će biti organizirane u okviru KotorArt akademije. Rok za prijave je 21. svibnja.

U segmentu podrške mladima, i ove godine će se održati dvije majstorske radionice s eminentnim, međunarodno priznatim profesorima i višestruko nagrađivanim umjetnicima. Majstorska radionica za flautu, pod stručnim rukovodstvom profesora Ljubiše Jovanovića održat će se od 18. do 20. srpnja, dok će se majstorska radionice za klavir, pod rukovodstvom profesora Kemala Gekića, održati od 9. do 11. kolovoza.


"Podrška talentiranim glazbenicima je i ove godine jedan od ciljeva KotorArt Don Brankovih dana muzike. U tom smislu, poseban vid usavršavanja predstavlja KotorArt akademija, koja nastavlja tradiciju održavanja majstorskih radionica započetu još prije dva desetljeća, od samih festivalskih početaka. Drago nam je da možemo pružiti priliku nadarenim mladim umjetnicima da se okupe u Kotoru kako bi dodatno usavršili glazbene vještine, stekli nova znanja i razmijenili iskustva sa vršnjacima iz različitih zemalja“- ističu iz Festivala.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!