Glas Hrvatske

08:13 / 08.11.2021.

Autor: Branimir Njikoš

Otvoren natječaj za izložbu fotografija "Upoznaj Hrvatsku"

Logo udruge Ponos Domovine

Logo udruge Ponos Domovine

Foto: snimka zaslona / hnv.org.rs

Udruga Ponos domovine poziva zainteresirane učenice i učenike iz Hrvatske, polaznike Hrvatske nastave u Bosni i Hercegovini, susjednim državama s hrvatskom nacionalnom manjinom te iseljeništvu na sudjelovanje u nagradnom natječaju za izložbu fotografija na temu "Upoznaj Hrvatsku".

Cilj i svrha natječaja je potaknuti sudionike na fotografiranje tema koje nas povezuju sa sadašnjom ili nekadašnjom domovinom. Pritom možda netko otkrije u fotografiji novi hobi, štoviše otkrije svoj prikriveni talent te nauči pozorno promatrati i uočavati zanimljive detalje u jednostavnim i svakodnevnim situacijama. 

Uvjeti natječaja:


- Fotografije se šalju elektronskom poštom isključivo na Email adresu upoznajhrvatsku@ponosdomovine.hr

- Uz fotografije potrebno je ispuniti i poslati prijavnicu i suglasnost za objavu osobnih podataka koja se nalazi u prilogu natječaja

- Dopušteno je prijaviti maksimalno 2 (dvije) fotografije

- Fotografije moraju biti u .jpg formatu, minimalne rezolucije 300 dpi-a i najmanje 2000 piksela

- Fotografije ne smiju biti skinute s interneta, tuđe i do sada objavljene

- Poslane fotografije ne vraćaju se autorima

Natječaj je otvoren do 28. veljače 2022. godine, a o odabiru najboljih fotografija odlučit će stručni ocjenjivački sud u sastavu:


- Branka Hlevnjak - povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka

- Slavka Pavić - fotografkinja

- Hrvoje Saršon - fotograf

Odabranih 25 fotografija bit će objavljene na Web i Facebook stranici udruge Ponos domovine te, ovisno o epidemiološkoj situaciji, na prigodnim izložbama diljem Hrvatske u periodu od travnja do srpnja 2022. godine. Za autore najuspješnijih fotografija osigurane su medalje i plakete te vrijedne nagrade naših donatora i sponzora!


(Izvor: ponosdomovine.hr)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!