Glas Hrvatske

10:30 / 23.07.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Objavljen srpanjski broj "Matice"

Srpanjska "Matica"

Srpanjska "Matica"

Foto: snimka zaslona (kolaž) / matis.hr

Iz tiska je izašao sedmi, srpanjski broj "Matice", mjesečne revije Hrvatske matice iseljenika. 

Na uobičajenih 68 stranica "Matica" izvještava o brojnim zanimljivim temama o aktivnostima iseljeničkih i manjinskih zajednica, ali i o aktualnostima iz političkoga, gospodarskoga i kulturnoga života Hrvatske.


Bogat izbor tema


Održana je prva, konstituirajuća sjednica Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH, održan je 5. Hrvatski iseljenički kongres, pročitajte informacije o tradicionalnoj "Večernjakovoj domovnici" i o konferenciji "Meeting G2", Hrvatska matica iseljenika organizirala je u Sarajevu manifestaciju Kulturno-vjerska baština Hrvata u BiH…


Uz poslovično zanimljive tekstove kolumnista Vesne Kukavica, Sanje Vulić, fra Šimuna Šite Ćorića i Darka Mihelja, možete pročitati i priloge Nicolasa Raljevića o "Dvije hrvatske molierade", Vladimira P. Gossa o knjizi arhitekta Bruna Milića, Marijana Lipovca o inicijativi za proglašenje Dana hrvatske zastave, dok Željko Rupić, koji je urednik i ovog broja "Matice", piše o četiri obnovljene šibenske tvrđave.


U serijalu "Hrvatske planine" u ovome broju predstavljena je Učka, a Hrvoje Hitrec, koji je među ostalim i član Upravnoga vijeća Hrvatske matice iseljenika, ovogodišnji je dobitnik Nagrade "Vladimir Nazor" za životno djelo.


Srpanjski broj "Matice" možete u cijelosti pročitati i preuzeti ovdje.


(matis.hr)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!