Glas Hrvatske

08:00 / 04.02.2023.

Autor: Slavica Štefić

Objavljen CD "Leti. leti zmaj - pjesme za male i velike"

Naslovnica CD-a

Naslovnica CD-a

Foto: Snimka zaslona/facebook / .

Hrvatsko kulturno društvo Gradišće (HKD) objavilo je CD s dječjim pjesmama pod nazivom "Leti, leti zmaj - pjesme za male i velike". Nosač zvuka, koji će biti objavljen i na raznim portalima na internetu, sadrži 18 skladbi koje su odabrali iz didaktičke pjesmarice "Hrvatski za dicu".

U projektu su sudjelovali brojni glazbenici i pedagozi, a glavni producent je  Filip Hauck-Tyran.


Narodne pjesme su iz udžbenika "Hrvatski za dicu"  koja sadrži oko 200 pjesama i pjesama za vrtićku djecu, osnovnoškolce i roditelje. Izabranih 18 nalazi se na CD-u. Ovaj glazbeni CD mogu koristiti veliki i mali, kao i vrtićke i školske ustanove.


- Cilj nam je naravno da ljudi znaju za ovaj CD, da ga imaju, slušaju, ili uz njega pjevaju, rekao je Filip Hauck-Tyran.


CD je sniman studiju Tome Jankovića u Hrvatskom Jandrofu u Slovačkoj u kojem su svi s velikim veseljem radili da bi ovaj glazbeni proizvod bio završen. Korona i oštre mjere, koje su bile na snazi ​​tijekom pandemije, nisu jače utjecale na proizvodnju.


Album se može kupiti u HKD-u u Željeznom i Hrvatskom centru u Beču, a bit će objavljen i online tijekom sljedećeg tjedna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!