Glas Hrvatske

10:00 / 03.01.2022.

Autor: Slavica Štefić

Novi CD TS Brezovci: Pod brezom

Novi CD TS Brezovci

Novi CD TS Brezovci

Foto: snimka zaslona / -

Mjenovski tamburaški sastav Brezovci za Božić je objavio novi CD. "Pod brezom" je naziv produkcije mladih tamburaša, koju je utemeljila Mlada inicijativa Mjenova.

U ovom projektu sudjelovalo je oko 18 mladih. Snimljeno je  deset popularnih pjesama, koje je aranžirao glazbeni voditelj Brezovaca Marko Steiner iz Hrvatskoga Židana. 


Snimali su ih kod Tome Jankoviča u Hrvatskom Jandrofu, a samom snimanju prethodile au mnogobrojne probe, kazala je, uz ostalo, Anamarija Zvonarić, koja je bila odgovorna za mjenovski tamburaški sastav Brezovci.


CD "Pod brezom" se može kupiti u mjenovskoj biblioteci, kod Brezovacea, u fileškoj općini i u trgovini u Mjenovu. Svoju drugu glazbenu produkciju Breovci namjeravaju predstaviti na mjenovskom proštenju u proljeće 2022. 


Brezovci su svoj prvi CD objavili još 2007. zajedno s mjenovskim crkvenim zborom pod naslovom "I Riječ je tijelom postala".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!