Glas Hrvatske

18:34 / 22.12.2018.

Autor: Tomislav Šikić

Nominacije HRT-a za "Zlatni studio"

(Foto: HRT)

(Foto: HRT)

Foto: - / HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) dobila je najviše nominacija - 10 od ukupno njih 20, u ovogodišnjoj utrci za prestižni ''Zlatni studio''. Pozivamo vas da date svoj glas HRT-ovim kandidatima!

Za najbolji igrani film konkuriraju HRT-ove koprodukcije ''Aleksi'' (koji se premijerno prikazuje krajem veljače na HRT-u) i ''Osmi povjerenik'', hrvatski kandidat u nominacijama za Oscara u kategoriji Najbolji strani film.  Iz ''Osmog povjerenika'' nominirani su za najbolje glumce Frano Mašković i Borko Perić, a iz istog filma za najbolju glumicu Nadia Cvitanović, dok je Tihana Lazović u nominacijama u filmu ''Aleksi''. 

U kategoriji najboljih domaćih TV serija nominirane su ''Novine'', ''Počivali u miru'' i ''Ko'te šiša''.

Za najbolju TV emisiju, uz ''Dobro jutro, Hrvatska'', nominirana je i ''Zabivaka'', u kojima se ističu i nominirani za TV voditelja godine: Mirko Fodor i Marko Šapit

Za televizijskog novinara nominirani su Edin Mahmuljin i Martina Validžić.

U kategoriji TV Zabava HTV predvodi s najviše nominacija, četiri od pet i emisijama ''A-strana'', ''Hrvatski velikani'' te omiljenim kvizovima ''Potjera'' i ''Volim Hrvatsku''.

Za ''Radio godine'' natječu se Drugi program Hrvatskog radija i Radio Rijeka , a za Najbolji glas: Robert Ferlin, Frano Ridjan, Zlatko Turkalj Turki

Čestitamo svima nominiranima, glasujte za HRT-ove nominirane!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!