Glas Hrvatske

09:36 / 22.05.2022.

Autor: Slavica Štefić

Nikolina Pinko solistica u oratoriju "Elias" u Berlinu

Nikolina Pinko

Nikolina Pinko

Foto: snimka zaslona/facebook / .

“Elias” Felixa Mendelssohna Bartholdyja jedan je od najvažnijih oratorija 19. stoljeća. Kao solisti nastupaju: Nikolina Pinko – sopran, Anna Kissjudit—alt, Siyabonga Maqungo – tenor i Jaka Mihelač – bas-bariton. Zbor Junges Ensemble Berlin izvest će ovaj oratorij 22. svibnja 2022. u 18 sati u Konzerthaus Berlin, na adresi Gerdanmermarkt, 10117 Berlin.

“Elias” Felixa Mendelssohna Bartholdyja jedan je od najvažnijih oratorija 19. stoljeća. Zbor Junges Ensemble Berlin izvest će ovaj oratorij 22. svibnja 2022. u 18 sati u Konzerthaus Berlin, na adresi Gerdanmermarkt, 10117 Berlin.


“Elias” je prvi koncert trodijelnog Mendelssohnova ciklusa koji će zbor započeti povodom 175. godišnjice skladateljeve smrti 2022. godine. U godini 2023. i 2024. planirane su izvedbe Paulusa i kantate Wie der Hirsch schreit (42. psalam).


U oratoriju zbor preuzima različite uloge: utjelovljuje narod Izraela kao sljedbenika Jahve, pojavljuje se kao protivnik Baalovih svećenika ili kao anđeo. Zborski dijelovi odražavaju ono što se dogodilo i stavljaju to u cjelokupni kontekst.


Kao solisti u oratoriju “Elias” nastupaju: Nikolina Pinko – sopran, Anna Kissjudit—alt, Siyabonga Maqungo – tenor i Jaka Mihelač – bas-bariton.


– Jako bi me radovalo pozdraviti i hrvatsku publiku, rekla nam je naša Nikolina Pinko.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!