Glas Hrvatske

10:18 / 20.11.2019.

Autor: Klara Špančić

Napretkov natječaj za dodjelu stipendija

Mladi članovi HKD Napredak u Zagrebu. (Foto: HKD Napredak/ Facebook)

Mladi članovi HKD Napredak u Zagrebu. (Foto: HKD Napredak/ Facebook)

Foto: - / -

Središnja uprava Hrvatskog kulturnog društva Napredak je na nedavno održanoj sjednici u Sarajevu, donijela odluku prema kojoj je raspisala Natječaj za dodjelu stipendija za dodiplomske i postdiplomske studije iz Napretkovog fonda za stipendiranje za akademsku 2019./2020. godinu.

HKD Napredak petnaest stipendija namijenio je studentima viših godina studija koji nisu apsolventi, koji nisu ponavljali godinu, te koji nemaju navršenih 27 godina života. Stipendija iznosi 2.000,00 KM za godinu dana. Pet stipendija u iznosu od 3.000,00 KM Napredak dodijeljuje za poslijediplomske studije.

Dvadeset stipendija u iznosu od tisuću KM za studente prve godine studija, koji prvi puta upisuju prvu godinu, a koji imaju manje od navršenih 20 godina života. Tri stipendije iz ''Fonda Irene Kozarić'' za studente bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili studentima koji se nalaze u posebno teškoj socijalnoj situaciji.

Povjerenstvo za stipendije zadržava mogućnost pozivanja na razgovor svakog kandidata pojedinačno s ciljem definiranja njegovih kvalifikacija, sposobnosti i opće motiviranosti kandidata kao i motiviranosti za rad u okvirima djelovanja HKD Napredak.

Uz zamolbu za stipendije iz fonda ''Ivo Andrić – Vladimir Prelog'' potrebno je priložiti životopis, motivacijsko pismo, rodni list studenta, potvrdu o prebivalištu, odnosno boravištu studenta,
potvrdu o sudjelovanju u radu HKD Napretka, potvrdu fakulteta o upisanoj akademskoj 2018/2019. godini, ovjereni prijepis ocjena u dosadašnjem školovanju, potvrda o dohotku članova kućanstva te još pojedine specificirane potvrde.

Više informacija o prijavama za stipendije iz fonda ''Ivo Andrić- Vladimir Prelog'' i  za stipendije iz ''Fonda Irene Kozarić'' mogu se pronaći na internetskim stranicama HKD Napredak.

Kandidati koji su već korisnici stipendije HKD Napredak nisu u obvezi ponovno dostavljati svu gore navedenu dokumentaciju, nego samo potvrdu o upisu u iduću akademsku godinu studija, odnosno eventualne značajne izmjene u odnosu na ranije dostavljenu dokumentaciju.

Rok za prijave na natječaj je 9. prosinac 2019. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!