Glas Hrvatske

09:00 / 27.05.2023.

Autor: Slavica Štefić

"Nada" osvojio prvu nagradu na Cannes 7th Art Awards film festivalu

Naslovnica

Naslovnica

Foto: snimka zaslona / .

Na Cannskom film festivalu koji se održava od 16. do 27. svibnja ove godine HKUD-u Didak uručena je nagrada za najbolji kratkometražni animirani film pod nazivom Nada, autora Pere Petušića, Ernesta Markote, Slavka Kneževića i Gabrijela Prusine.

Kratkometražni animirani film "Nada"u produkciji HKUD Didak čiji su autori: Pero Petrušić, Ernesto Markota, Slavko Knežević i Gabrijel Prusina obilazi inozemne festivale i postiže zapažene rezultate.


HKUD “Didak” se može pohvaliti s nizom projekata koje iz godinu u godinu stvaraju, od kojih je vrijedno spomenuti Trilogiju o fra Didaku koju su proželi kroz tri kazališne predstave: “U godina gladi”, “Učiteljice” i “Smak svita” te tri romana: “Plaču li jeleni”, “Tajna dvanaestog oraha”, “Nekoliko ptica i jedno nebo”, koji su nastali inspirirani likom i djelom fra Didaka Buntića, a svoje predstavljanje doživjeli su na manifestaciji “Didakovi dani”.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!