Glas Hrvatske

08:00 / 29.04.2022.

Autor:

Ljetni jezični tečaj u Crikvenici

Jezik bez granica

Jezik bez granica

Foto: Matis.hr / snimka zaslona

Hrvatski akademski klub (HAK) iz Austrije i ove godine organizira ljetni jezični tečaj za mladež. Jednotjedni tečaj  održat će od 23. do 30. lipnja u Crikvenici pod geslom "Jezik bez granica/Jezik prez granic". Na programu su, uz jezične tečajeve, i radionice, sportske aktivnosti, izlet i kupanje.

Tečaj je namijenjen mladima od 18 do 30 godina iz četiri države: Austrije, Mađarske, Slovačke i Hrvatske. 


- I ove godine omogućen je autobusni prijevoz, što je ujedno i dobra prilika za međusobno upoznavanje - ističe Vera Buranić uime Hrvatskoga akademskoga kluba. Prijepodne će se održati jezični seminar, a poslijepodne će biti slobodno za kupanje, sport ili drugu rekreaciju. Navečer će sudionici imati radionice na različite teme. 


Lani, kada su svoj tečaj organizirali u okviru EU-programa Erasmus, imali su na raspolaganju 30 mjesta. Ove su godine omogućen je dolazak 50 sudionika Još je 30 mjesrta slobodno, a najave prima Hrvatski akademski klub do 30. travnja.


Kotizacija iznosi 100 eura i uključuje smještaj i vožnju autobusom. 


https://www.hakovci.org/hr/event/hrvatski-jezik-prez-granic/


podcast Jezik prez granic 

https://noviglas.online/2021/08/12/kako-hrvatom-objasniti-gradiscanske-hrvate/


(Matis.hr)


 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!