Glas Hrvatske

00:34 / 07.06.2021.

Autor: Branimir Njikoš

Ljetna škola hrvatskog folklora HMI u Zadru

Učenje plesa u ljetnoj školi folklora

Učenje plesa u ljetnoj školi folklora

Foto: snimka zaslona / matis.hr

Ljetna škola hrvatskog folklora HMI održat će se od 1. do 12. kolovoza u Zadru. Tematski je nazvana "Alpska zona" i bit će podijeljena u tri grupe koje će se baviti plesom, tamburama i tradicijskim glazbalima.

Programski voditelj Škole je Andrija Ivančan koji vodi i ples, tambure vodi Tibor Bun, a gost predavač je maestro Siniša Leopold, dok tradicijska glazbala vodi Vjekoslav Martinić.


Broj sudionika je ograničen i po prijemu odgovarajućeg broja prijavnica poziv se zatvara. Međutim, ukoliko epidemiološke mjere važeće u vrijeme održavanja Škole to budu dopuštale, bit će moguće prijave i za dodatne sudionike s liste čekanja.


Škola se održava od 1. kolovoza (dolazak) do 12. kolovoza 2021. (odlazak), a polaznici moraju zadovoljavati sljedeće uvjete:

   - negativan nalaz  PCR testa (ne stariji od 72 sata) ili antigenski brzi test (ne stariji od 48 sati) ili potvrda o cijepljenju za osobe koje su prije više od 14 dana primile drugu dozu cjepiva protiv COVID-19 ili

   - potvrda da je osoba preboljela COVID-19 u razdoblju 6 mjeseci prije početka Škole

   - ispunjen upitnik i potpisana izjava pri samom dolasku na Školu uz pridržavanje protokola glede sprječavanja pandemije za Matičine programe i za boravak u Hostelu.


Školarina iznosi 80 eura (za polaznike izvan RH) ili 600 kuna za polaznike iz RH po osobi, a cijena pp u In Hostelu Zadar 200,00 kn po osobi.


Ovdje možete preuzeti prijavnicu i protokol.


(Izvor: matis.hr)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!