Glas Hrvatske

10:33 / 11.06.2019.

Autor: Tomislav Šikić

Likovno-literarni natječaj "Iserlohn-Lovas-Zagreb 2020"

Ankica i Ante Karačić u Karaševu (Foto: Tomislav Šikić/Glas Hrvatske)

Ankica i Ante Karačić u Karaševu (Foto: Tomislav Šikić/Glas Hrvatske)

Foto: - / Glas Hrvatske

Umjetnički bračni par Ankica i Ante Karačić iz Lovasa s njemačkom adresom, najavljuje jubilarni - 20. likovni natječaj za djecu, dok se literarni organizira treći put. Dosad su u natječaju sudjelovala djeca iz 21 europske i južnoameričke zemlje te Australije.

Svoje je radove poslalo više od 7000 djece i 400 nastavnika iz više od 300 škola i udruga. Projekt je ostvaren bez ijedne kune financiranja institucija.

O literarnome djelu natječaja brine Jadranka Gradac iz ogranka Matice hrvatske za Ruhrsko područje koja je ove godine predložila temu natječaja.

Natječaj će službeno biti objavljen do kraja školske godine 2018./2019. Tema natječaja bit će Jezik - riječ, maska, ljubav, štit i mač, umjetnost. 

Likovna radionica u Karaševu (Foto: Tomislav Šikić/Glas Hrvatske)

Likovna radionica u Karaševu (Foto: Tomislav Šikić/Glas Hrvatske)

Foto: - / Glas Hrvatske

Prva izložba i odluka žirija kao i svake godine bit će održana u njemačkome gradu Iserlohnu, a završna u Zagrebu. Svi zainteresirani za domaćinstvo izložbe trebaju se javiti organizatorima do kraja lipnja. 

Ovogodišnji natječaj s temom Duga proglašen je milenijskim jer je u likovnome djelu sudjelovalo oko 1300 djece,  a u literarnome oko 200. Ostvarene su dvije odlično prihvaćene i medijski popraćene izložbe u Lovasu i Karaševu (Rumunjska)  koje su povezale Hrvate iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Rumunjske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!