Glas Hrvatske

07:26 / 19.09.2020.

Autor: Mirjana Žugec Pavičić

Koncert “Concierto Gusto Croata”

foto: kolaž/osobna arhiva/ustupljene fotografije

foto: kolaž/osobna arhiva/ustupljene fotografije

Foto: - / -

Epidemija koronavirusa u Južnoj Americi i dalje ne dopušta okupljanja uživo, ali su kulturne udruge iz Buenos Airesa potpomognute hrvatskim glazbenim orkestrima udružile snage zahvaljujući čemu u nedjelju 20. rujna možemo pogledati jedinstven koncert "Concierto Gusto Croata".

Iz Hrvatskoga katoličkog središta svetoga Nikole Tavelića poručuju:

"Veselo vas pozivamo na koncert “Concierto Gusto Croata”, virtualno druženje koje preporučujemo za užitak uz hrvatsku hranu, svaki iz svoje kuće. 

Koncert je sastavljen od dva dijela: 

Prvi dio čini snimljeni koncert koji će se prenositi u nedjelju 20. rujna u 13 sati po argentinskom vremenu (18:00 CET) putem Youtube kanala Hrvatske Udruge Jadran (Asociación Croata Jadran).

U drugome dijelu (samo za argentinske goste) bit će dostupan virtualni meni s tipičnim hrvatskim obrocima koje nam šalju različiti suradnici da bi se bliže osjetili jedni drugima.

U pokušaju održavanja susreta u našem središtu, ovaj put putem malih ekrana, fra Joso Peranić nam opet “otvara vrata” uz blagoslov da bismo vam pokazali kulturu naših predaka uz pjevače, svirače i posebne goste.

Domaćini toga "ručka" su tamburaški sastav DHKSS-a, klape B.A. i Valovi te grupa Legenda, Hrvatski klub “Jorgovan” uz gostujuće klape Croatia iz Münchena, Kapric iz Zadra i Varaždinski tamburaški orkestar.

U vrijeme pandemije koje jednako doživljavamo u cijelom svijetu, vrlo nam je važno da se držimo zajedno, bar na virtualni način, da ne bismo zapostavili kulturu i vrijednosti naših djedova."

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!