Glas Hrvatske

07:00 / 20.05.2020.

Autor: Klara Špančić

Javni poziv za dodjelu stipendija za učenje hrvatskoga jezika

Ilustracija. (Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske)

Ilustracija. (Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske)

Foto: - / -

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je Javni poziv za dodjelu stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za zimski semestar akademske godine 2020./21. Prijava na Javni poziv predaje se isključivo u elektroničkom obliku pomoću e-prijavnog obrasca do 17. lipnja

Kako bi se učio hrvatski jezik, upoznala hrvatska kultura i čuvao nacionalni identitet, promicalo zajedništvo i suradnja te povratak iseljenih Hrvata i njihovih potomaka, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavljuje Javni poziv za dodjelu stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj u zimskom semestru akademske godine 2020./21.

Na Javni poziv mogu se prijaviti pripadnici hrvatskoga naroda, njihovi supružnici kao i prijatelji hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske koji njeguju hrvatski identitet i promiču hrvatsko kulturno zajedništvo, s navršenih 18 godina života, završenom najmanje srednjom školom te s prebivalištem izvan Republike Hrvatske ili pak s prebivalištem/boravištem u Republici Hrvatskoj ne duljim od tri godine zaključno s danom objave Javnog poziva.

Na Javni se poziv prijavljuje isključivo na elektronički način, pomoću e-prijavnog obrasca dostupnog na poveznici. Rok za slanje prijava jest 17. lipnja 2020.

Sve pojedinosti navedene su u Javnom pozivu i priloženim uputama. U slučaju potrebe za dodatnim informacijama kandidati mogu poslati upit na elektroničku adresu: tecaj-hrvatskog-jezika@hrvatiizvanrh.hr najkasnije do isteka navedenog roka ili u istom razdoblju nazvati na broj +385 (0)1/6444-683 radnim danom od 10 do 15 sati. zaključno s danom objave Javnog poziva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!