Glas Hrvatske

18:36 / 14.05.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Izložba i svečana akademija u Tavankutu

Foto: Matis.hr

Foto: Matis.hr

Foto: - / -

Galerija Prve kolonije naive u tehnici slame i Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo Matija Gubec iz Tavankuta u subotu 15. svibnja organiziraju izložbu pod nazivom Žene koje su oslikale sjećanja – 60. godina organiziranog likovnog djelovanja u Tavankutu.

Izložba će se povodom Međunarodnog dana muzeja te manifestacije Noć muzeja otvoriti u 18 sati u izložbenom prostoru Galerije Prve kolonije naive u tehnici slame u Donjem Tavankutu, Ulica Marka Oreškovića broj 3.

Istoga dana bit će i akademija u povodu obilježavanja 30 godina od povrataka izvornog imena HKPD Matija Gubec u 19 sati na Etnosalašu Balažević u Donjem Tavankutu, Ulica Nikole Tesle broj 16.

Na izbornoj Skupštini  17. ožujka 1991. godine  tadašnja udruga, KUD Matija Gubec je uz burne društveno-političke prilike, među prvima u tadašnjoj SFRJ, vratila svoje izvorno ime iz 1946. godine, odnosno HKPD Matija Gubec Tavankut. 

(Matis.hr)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!