Glas Hrvatske

12:58 / 12.08.2019.

Autor: Tomislav Šikić

Hrvatska na Sajmu knjiga u Pekingu

(Foto: screenshot/HRT)

(Foto: screenshot/HRT)

Foto: - / HRT

Jedan od najvećih sajmova knjiga na svijetu - BIBF u Pekingu, za devet dana otvara svoja vrata 26. put, a Hrvatska će ondje imati svoje predstavnike.

Od 21. do 25. kolovoza u Pekingu će se održati BIBF 2019 - Pekinški međunarodni sajam knjiga (Beijing International Book Fair) na prostoru od 100 tisuća četvornih metara. 

- 2019. je godina kulture i turizma Hrvatske i Kine pa će tako i Sajam promovirati Hrvatsku, kako na području suradnje u nakladništvu, tako i turizma kroz izložbu 'Nacionalni park Plitvička jezera i Dubrovnik' -  najavljuje Kašmir Huseinović, organizator našega nastupa.

Na Sajmu u Pekingu Hrvatsku će predstaviti Hrvatska dječja knjiga koja već desetak godina organizira nastupe na inozemnim sajmovima i predstavlja naše nakladnike, pisce i ilustratore.

(Foto: screenshot/naslovnica)

(Foto: screenshot/naslovnica)

Foto: - / -

- Prije samoga Sajma održat će se međunarodni BIBF 2019 Dječji knjižni forkum (Children's Book forum), na koji je ove godine organizator Sajma pozvao Andreu Petrlik Huseinović i Kašmira Huseinovića koji su prošle godine na Sajmu nagrađeni sa BIBF Nagradom u izboru čitatelja (Reader's Choice Award) 2018, a 2017. su sudjelovali u Kinesko-stranoj radionici prevođenja književnosti i nakladništva (Sino-Foreign Literature Translation and Publishing Workshop) (SFLTP) - ističu organizatori.

Kašmiru Huseinoviću i Andrei Petrlik Huseinović ovo je peti put da idu u Kinu kao autori i nakladnici čijih je četrdesetak naslova prevedeno i objavljeno u Kini. Nakon Sajma putuju u Changsha gdje će u organizaciji Tvrtke Hunan Education Press Group biti članovi žirija za odabir radova za izložbu mladih ilustratora te će održati predavanje o ilustraciji i izdavaštvu za djecu.

U Kinu putuje i Miro Radalj čija će knjiga 'Božić velikih čuda' (Dječja knjiga, Zagreb) ove godine biti objavljena u Kini, a na samom Sajmu, 22. kolovoza, Miro Radalj, Kašmir Huseinović i Andrea Petrlik Huseinović bit će posebni gosti nakladnika Beijing Dongfang Woye Culture Communication Co. Ltd. koji će tom prigodom napraviti dokumentarni prilog o svo troje autora.

Nastup je potpomognut sredstvima našega Ministarstva kulture.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!