Glas Hrvatske

07:44 / 26.09.2020.

Autor: Maja Raguž

Dan karijera/Career Day 2020

Career Day 2019 (foto: BEST Zagreb/ustupljena fotografija)

Career Day 2019 (foto: BEST Zagreb/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

Studentska udruga BEST Zagreb organizira 15. listopada sajam karijera pod nazivom "Career Day 2020". Cilj događaja je povezivati studente s potencijalnim poslodavcima i informiranje istih o raznim mogućnostima zaposlenja unutar, ali i izvan zemlje.

BEST Zagreb je neprofitna studentska udruga koja okuplja studente tehničkih i tehnoloških fakulteta. Sajmovi karijera rastući su trend u cijelome svijetu radi mnogobrojnih prednosti koje takav oblik povezivanja nudi studentima i poslodavcima.   

Studentima je to najčešće prvi korak u ostvarenju karijerne vizije jer im pruža mogućnost stvaranja poznanstava koja im otvaraju vrata u nove sfere poslovnog života i mogućnosti zaposlenja, ali i izlaganje tržištu rada i prije završetka obrazovanja.  

Career Day 2019 (foto: BEST Zagreb/ustupljena fotografija)

Career Day 2019 (foto: BEST Zagreb/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

Poslodavci ideju sajma karijera koriste kao priliku da u profil svoje tvrtke ukomponiraju upravo onu ciljanu skupinu ljudi koja im je potrebna za napredak organizacije u cijelosti. To dodatno ostvaruju konceptom Speed Networkinga

Speed Networking je spoj opuštenog i poslovnog te podrazumijeva niz petominutnih intervjua sa raznovrsnim kandidatima. Putem online platforme, svaki poslodavac u 5 minuta pojedinačnom kandidatu može postaviti niz pitanja koje smatra važnim za svog potencijalno budućeg zaposlenika. Također, prijavljeni kandidati imaju priliku pitati što ih zanima vezano za zaposlenje. Na taj način tvrtkama je omogućen lakši pristup motiviranim studentima, brže i efikasnije pronalaženje kvalitetnih zaposlenika, kao i prijenos iskustava i znanja poduzetnika studentima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!