Glas Hrvatske

13:54 / 09.05.2022.

Autor: Slavica Štefić

Budimpešta: Promocija knjige "Sam i svoj" Antuna Vidića

Pozivnica

Pozivnica

Foto: Croatica / -

Izdavačka kuća Croatica  u svom sjedištu  u Budimpešti  u utorak, 10. svibnja s početkom u 17 sati i 30 minuta organizira predstavljanje knjige "Sam i svoj" autora Antuna Vidića.

Autobiografska knjiga "Sam i svoj" može se čitati kao napeti roman, a u kojoj na 338 stranica autor  opisuje pustolovni, ali ne baš uvijek lak život njezina protagonista. 


Književnik Tomica Bajsić je u pogovoru knjige napisao kako su Vidićeva sjećanja, koja usto prate intrigantan život jednog osebujnog nomada i putnika svijetom druge polovice 20. stoljeća, vrijedan prilog živoj povijesti bunjevačkih Hrvata, hrvatskog iseljeništva te borbe za slobodu i samostalnost Hrvatske.


Antun Vidić rođen je 1947. u Subotici, u kojoj je odrastao te završio osnovnu i srednju elektrotehničku školu. Koncem 60-ih odlučio je otići u Njemačku iz koje se, usavršavajući se uz rad, zaputio put afričkog kontinenta na kojem je proveo blizu trideset godina radeći u naftnoj industriji. Osim „crnog kontinenta" posao ga je vodio Bliskim i Dalekim istokom, brojnim arapskim zemljama, radio je i u Kini, Mandžuriji i Hong-Kongu, ali i na naftnim platformama u zemljama Skandinavije. Početkom devedesetih započinje vlastiti biznis, prvo u Njemačkoj, a ubrzo i u susjednoj Mađarskoj, u kojoj je uspješno vodio vlastitu turističku agenciju Horvát utazási iroda (Hrvatska turistička agencija) koja se specijalizirala za dovođenje mađarskih turista na hrvatski Jadran. Živi kao umirovljenik u Budimpešti. Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!