Glas Hrvatske

14:33 / 02.05.2022.

Autor: Slavica Štefić

"Bokeljski zagovori“ Vande Babić Galić u Mostaru

Pozivnica

Pozivnica

Foto: HKD Napredak / -

U organizaciji HKD Napredak Glavne podružnice Mostar, u utorak, 3. svibnja 2022. godine s početkom u 19 sati u Maloj dvorani u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održat će se predstavljanje knjige Vande Babić Galić, „Bokeljski zagovori“.

O knjizi će govoriti novinar HRT-a Božo Vodopija, bivši generalni konzul RH u Kotoru, Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske te autorica.


Program će moderirati Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak Glavna podružnica Mostar, a u glazbenom dijelu nastupit će prof. Filip Milošević.


Vanda Babić Galić rođena je u Kotoru 1967. Osnovnu i srednju školu završila je u Splitu, dodiplomski studij hrvatskoga jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zadru, a poslijediplomski studij, smjer Književnost, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.


Na Sveučilištu u Zadru (tada Filozofskom fakultetu) radi od 1992. kao znanstvena novakinja. Magistrirala 1997. na Filozofskom fakul­tetu u Zagrebu s temom “Hrvatska srednjovjekovna tradicija u bokokotorskim pasionskim tekstovima.”


Doktorirala je 2003. na Sveučilištu u Zagrebu disertacijom “Kulturno-povijesne vrijednosti djelovanja Vicka Zmajevića u Boki kotorskoj i Zadru”. Danas je (od 2017.) u zvanju redovite profesorice.


Vanda Babić Galić u Hrvatskoj je već desetljećima istoznačnica za Boku kotorsku i njezinu kulturnu povijest.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!