Glas Hrvatske

21:19 / 24.09.2022.

Autor: Slavica Štefić

Ana Mljećka

Nedjelja, 25. rujna na Prvom

Nedjelja, 25. rujna na Prvom

Foto: Ane Mljećka / HRT

Priču o Ani Stražičić Rodriguez, Mljećanki koja od rane mladosti živi i radi u Americi, a koju s obje strane oceana svi znaju kao Anu Mljećku, humanitarku i promotoricu Hrvatske u svijetu, ne propustite u nedjelju, 25. rujna, u 11:05 na Prvom.    

Prošlog ljeta snimljen je film o Ani Stražičić Rodriguez Mljećki koja od rane mladosti živi i radi u Americi, a s obje strane oceana svi je znaju kao Anu Mljećku, humanitarku i promotoricu Hrvatske u svijetu.


Osobnost Ane Mljećke, njezine vještine i znanja, kulinarsko umijeće, entuzijazam i angažman na očuvanju tradicijskih otočkih vrijednosti, pokretač su radnje koja prati Anu u njezinoj mljetskoj svakodnevici tijekom nekoliko dana ljeta, te uoči i za vrijeme održavanja Južnodalmatinske regate. Već desetljećima sudionici ove regate i kluba Orsan tradicionalno se okupljaju ispod bora Anine roditeljske kuće u Pomeni, a Ane ih ugošćuje uz tradicionalne mljetske specijalitete koje osobno za njih priprema.


Direktor fotografije je Dušan Vugrinec, tonski snimatelj Dario Macesić, majstor rasvjete Damir Staneković, vozač Krešo Grić, asistentica redatelja Žaklina Komljen, producent Filip Marešić, scenaristi Ljiljana Šišmanović i Davor Borić, redatelj Davor Borić, a urednica Ljiljana Šišmanović. 


Film je sniman od 28. srpnja do 8. kolovoza 2021. na Mljetu, u produkciji Hrvatske radiotelevizije.


Dokumentarac “Ane Mljećka” bit će premijerno emitiran u novoj jesenskoj shemi Hrvatske televizije u nedjelju 25. rujna na Prvom programu u 11.05 sati, a repriziran u ponedjeljak 26. rujna na Trećem programu u 15 sati te u petak 30. rujna na Satelitu (za Hrvate u dijaspori) u 9.22 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!