Glas Hrvatske

11:00 / 15.06.2022.

Autor:

9. Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji

Ovogodišnje natjecateljice

Ovogodišnje natjecateljice

Foto: snimka zaslona / -

Deveta revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske u Tomislavgradu od 4. do 9. srpnja 2022. godine.

Sudionice dolaze i pripreme započinju 4. srpnja 2022., a sama svečanost Revije i Izbora održava se u petak, 8. srpnja 2022., na Trgu gange i hajdučke družine u Tomislavgradu, BiH.

Program uključuje i predstavljanje sudionica na Facebook stranicama Stećka, gdje publika može dati svoj glas i podržati djevojke. U utorak, 5. srpnja 2022. u sklopu upoznavanja prirodne i kulturne baštine sudionice će posjetiti Muzej alke u Sinju te Nacionalni park Kornati. Hrvatska publika imat će priliku uživati u Reviji nošnji u Biogradu 5.7.2022. kada će biti gošće Grada i sudjelovati u večernjem kulturno-umjetničkog programu. Pozivamo Vas da podržite 9. Reviju i izbor u 2022. godini.


Cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja bogatstva hrvatske tradicijske kulture te pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.


Na ovogodišnjoj Reviji sudjeluje više od dvadeset Hrvatica i djevojaka hrvatskih korijena, predstavnica hrvatskih iseljeničkih zajednica iz različitih europskih zemalja, ali i s drugih kontinenata – od Sjeverne do Južne Amerike, kao i predstavnice hrvatskih manjinskih zajednica.


Glasovati za izbor najfotogeničnije sudionice Devete revije tradicijske odjeće možete glasovati ovdje do 8. srpnja u 16 sati. Istog dana navečer u Tomislavgradu se održava Revija i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH.


Organizator natjecanja je Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika, program se održava pod pokroviteljstvom dr. sc. Dragana Čovića, predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i Općine Tomislavgrad.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!