Glas Hrvatske

09:08 / 15.02.2020.

Autor: Klara Špančić

7. izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH

(Foto: Facebook/ screenshot)

(Foto: Facebook/ screenshot)

Foto: - / -

Revija tradicijske odjeće i Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske ove godine održat će se 7. put u organizaciji Udruge za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini ''Stećak''.

Manifestacija povezuje Hrvate iz cijeloga svijeta, promiče zajedničku tradicijsku kulturu i pruža potporu Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnoga i kulturnog identiteta.

Na dosadašnjim Revijama i Izboru sudjelovale su Hrvatice, predstavnice hrvatskih iseljeničkih zajednica iz različitih europskih zemalja, ali i s drugih kontinenata od Sjeverne i Južne Amerike, Australije i Novog Zelanda kao i predstavnice hrvatskih manjinskih zajednica.

(Foto: HMI/ screenshot)

(Foto: HMI/ screenshot)

Foto: - / -

Manifestacija započinje 29. lipnja pripremama sudionica za završnu svečanost, a revija i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji održat će se u petak, 4. srpnja u Tomislavgradu u Bosni i Hercegovini.

Prijavite se na reviju i natjecanje, događaj koji ujedinjuje matičnu domovinu, hrvatsko iseljeništvo, hrvatske nacionalne manjine i Hrvate iz Bosne i Hercegovine, upoznajte hrvatsku kulturnu i prirodnu baštinu, stvorite nove kontakte i provedite četiri nezaboravna dana s djevojkama iz cijeloga svijeta. Prijava i sudjelovanje moguće je putem e-maila: folklor@matis.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!