Glas Hrvatske

15:52 / 11.04.2022.

Autor: Slavica Štefić

Upriličenje Muke Gospodina našega Isusa Krista

Uprizorenje

Uprizorenje

Foto: Danja Lakić Budimir / ustupljena fotografija

Uoči Velikog tjedna, u suton Cvjetnice, mala udruga velikog srca, Udruga Naše Brnaze, nekoć selo, danas već naselje u predgrađu Sinja - Brnaze, priredila je nezaboravnu večer prikazavši slijed događaja od Isusove Posljednje večere s učenicima, izdaje jednog od njih, zatim Gospodinova povlačenja na Maslinsku Goru na molitvu, prije predaje rimskom namjesniku i na koncu samo razapinjanje na Križ.

Dirljive trenutke za okupljeni puk, koji je pratio u tišini, pod mjesečinom, dojam patnje Gospodnje pojačavao je huk bure s Kamešnice, vijući nad Brnaškom glavicom.


Sve je tako stvarno, kao da je s nama - šapnula je mami jedna djevojčica.


I doista, veličanstvenu predstavu izveli su :


Sinjsko pučko kazalište s redateljem Željkom Viculinom, Zajednica sv. Nikole Tavelića, PKD Gaj Laberije Sinj, Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja, Udruga reraša i guslara Otok, Didi s Kamešnice i Uduga ‘Gaius Laberius’ Gardun.


Lik Isusa Krista odglumio je Stipe Gugić, jedini profesionalac među amaterima, sa završenom Akademijom umjetnosti i kulture, Osijek.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!