Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Rijeka 2020.eu

Europska prijestolnica kulture za 2020. godinu

Rijeka je ove godine grad-domaćin umjetnika svjetske, europske i hrvatske kulturne scene - Europska prijestolnica kulture. Donosimo informacije i osvrte na odabrane događaje kako bismo i mi pridonijeli tom veličanstvenom projektu.

Posljednje emisije

 • Rijeka2020 ide dalje!
  10:42

  20. kolovoza 2020.

  Rijeka2020 ide dalje!

  Ova je godina, trebala je biti godina grada Rijeke, godina u kojoj je ovaj grad ponio ponosnu titulu prijestolnice kulture Rijeka 2020. Pandemija korona virusa te je planove malo pokvarila, zbog čega Europska komisija razmišlja o tome da ovu riječku manifestaciju produlji do proljeća. Od kojih su projekata morali odustati a s čime su nastavljaju ovoga ljeta i jeseni našoj Maji Raguž ispričala je direktorica „Rijeka 2020 europska prijestolnica kulture“ Irena Kregar Šegota

 • Gošća: Branka Cvjetičanin
  25:45

  10. ožujka 2020.

  Gošća: Branka Cvjetičanin

  Naša je gošća glavna voditeljica programskoga pravca "27 susjedstava" Rijeke Europske prijestolnice kulture 2020 Branka Cvjetičanin.

 • 27 susjedstava Europske prijestolnice Kulture
  27:35

  28. veljače 2020.

  27 susjedstava Europske prijestolnice Kulture

  Rijeka - Europska prijestolnica kulture nepresušna je tema ove godine i svaki nam dan nudi mnoštvo programa u kojem svatko može pronaći kutak za sebe. Jedan od tih kutaka, bolje rečeno 27 njih, nudi programski pravac 27 susjedstava Rijeke 2020 koji spaja ljude otoka, obale, zaleđa, gorja te samoga grada Rijeke.

 • "27 susjedstava" spaja ljude otoka, obale, zaleđa, gorja te Rijeke
  6:30

  21. veljače 2020.

  "27 susjedstava" spaja ljude otoka, obale, zaleđa, gorja te Rijeke

  Kako omogućiti suradnju i jačanje lokalnih zajednica u udaljenim urbanim i ruralnim područjima? Kako pritom razvijati dobre međuljudske odnose i stvarati atmosferu uživanja u različitosti? Pitanja su to kojima se bave u našoj Luci različitosti - europskoj prijestolnici kulture Rijeci, u okviru programskoga pravca "27 susjedstava". Kako se ostvaruje, što obuhvaća te predstavljanje kojeg riječkog susjedstva je pred nama?

 • Javljanje uživo iz Kostrene
  4:16

  19. veljače 2020.

  Javljanje uživo iz Kostrene

  U Dnevnom boravku susjedstva Kostrena, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, održana je pričaonica za djecu uz ekološku slikovnicu ''Kornjačica i more'' u Narodnoj knjižnici Kostrena. Namijenjena je djeci predškolske i mlađe školske dobi, a vodi u ravnateljica Narodne knjižnice Kostrena, Dragana Vučinić.

 • Rijeka 2020 - Programski pravac "27 susjedstava"
  9:02

  14. veljače 2020.

  Rijeka 2020 - Programski pravac "27 susjedstava"

  Predstavljamo Programski pravac "27 susjedstava" programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture okuplja susjedstva diljem Primorsko-goranske županije i svako od njih povezuje sa susjedstvom iz jedne od dvadeset sedam zemalja članica Europske unije. Programski pravac pruža mnoge mogućnosti za praksu razmjene koja se proteže diljem Europe, pri čemu se stvaraju neformalne mreže kulturnih aktivnosti koje će se nastaviti i nakon 2020. godine. Naša je gošća glavna voditeljica toga pravca Branka Cvjetičanin.

 • Rijeka, grad – domaćin umjetnicima svjetske, europske i hrvatske kulturne scene
  12:52

  3. veljače 2020.

  Rijeka, grad – domaćin umjetnicima svjetske, europske i hrvatske kulturne scene

  U 2020. godini, kada Hrvatska predsjeda Europskom unijom, najveća hrvatska luka Rijeka, središte je bogatog nacionalnog i europskog kulturno-umjetničkog programa, grad – domaćin umjetnicima svjetske, europske i hrvatske kulturne scene. (Novinarka: Slavica Štefić; Foto: Borko Vukosav/Rijeka2020)

Pogledaj i...

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh