Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HTV 5 uživo

Hrvatski stil

Emisija koja prati, osluškuje hrvatski način života, prepoznaje izvorni hrvatski potpis.

U mozaiku hrvatskoga stvaralaštva pronalazi autohtono i otkriva suvremeno. Predlaže sve što čini i može postati prepoznatljiv, autentičan - hrvatski stil.

Posljednje emisije

 • Hrvatski stil: proslava 100. godina esperanta u Hrvatskoj
  29:22

  16. studenoga 2018.

  Hrvatski stil: proslava 100. godina esperanta u Hrvatskoj

  Bili smo na proslavi 110 godina esperanta u Hrvatskoj održanoj u Zagrebu.

 • Hrvatski stil: Konavle
  30:00

  8. studenoga 2018.

  Hrvatski stil: Konavle

  Konavle - nekad žitnica Dubrovačke Republike, danas ladanjski raj Dubrovačko-neretvanske županije. Obnovljena kulturno-povijesna baština - impozantni Sokolgrad, Knežev dvor u Pridvorju, mlinovi na rijeci Ljutoj, nasadi autohtone dubrovačke malvasije, atraktivne ruralne kuće za odmor, obiteljska gospodarstva s ponudom tradicijske gastronomije, uz glasoviti linđo i bogato svilom vezeno konavosko ruho, neupitno utječu na snažni razvoj Konavala kao agroturističkog središta te jedne od najboljih i najrazvijenijih regija ruralnog turizma Hrvatske.

 • Hrvatski stil - blatska lumblija
  26.38

  1. studenoga 2018.

  Hrvatski stil - blatska lumblija

  Svake se godine u Blatu, u spomen na predivnu legendu ali i očuvanje blatske tradicije i običaja ususret blagdanu Svih svetih i Dana župe Blato, na mjesnoj Plokati u Luži održava izložba, blagoslov i degustacija tradicionalnih blatskih lumblija.

 • Hrvatski stil - 6. smotra čuvara hrvatske etno baštine Fildestadt
  24.48

  25. listopada 2018.

  Hrvatski stil - 6. smotra čuvara hrvatske etno baštine Fildestadt

  Atmosfera iz Fiderstadta sa šeste smotre hrvatske etno baštine u organizaciji Folklornog društva Ruža iz Filderstadta malo je koga ostavila na mjestu. Ples, pjesma i druženje pravi su lijek svima, a posebno važni našima izvan Hrvatske. Nasupilo je 17 folklornih društava iz Njemačke, Švicarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a nas je oduševio velik broj mladih entuzijasta - čuvara hrvatske etno baštine. Sudeći po njihovu interesu za folklor i sve ono izvorno iz Hrvatske - hrvatski će jezik i običaji još dugo živjeti izvan domovine.

 • Hrvatski stil - Hrvati u Göteburgu
  27:00

  18. listopada 2018.

  Hrvatski stil - Hrvati u Göteburgu

  U Švedskoj živi između 50 i 60 tisuća Hrvata, od čega u Göteborgu i okolini između 6 i 7 tisuća. Okupljaju se u Hrvatskome društvu Velebit i Hrvatskom sportsko-kulturnom društvu Croatia - Katarina Zrinski. Nedavno su nas ugostili i pokazali nam Hrvatski stil u srcu Göteborga.

 • Hrvatski stil: Vrgorac
  30:00

  11. listopada 2018.

  Hrvatski stil: Vrgorac

  U samozatajnoj ljepoti krša u zaleđu Biokova otkrivamo Vrgorac - grad vrh gore - Vrhgorac, kako su ga nazivali u prošlosti po njegovu uzvišenom položaju pod Matokitom. Uz ljepotu prirode, otkrivamo slast vrgorskoga vina, jagoda, pršuta i inih autohtonih plodova, a posebice ljude koji ih stvaraju, u vječitoj prilagodbi tom kršu. Ovdje se nije kalio čelik, ali se kalio čovjek - i težak, i pjesnik. Život njihova krša je priča o toplini domaćeg ognjišta - u sjećanju onih koji su daleko od svoga doma, stalno nadahnuće onima koji su zajedno rasli, a novo onima u povratku iz svijeta.

 • Hrvatski stil: Grupa Rouge
  30:00

  4. listopada 2018.

  Hrvatski stil: Grupa Rouge

  Grupa Rouge je međunarodni ženski tamburaški sastav koji djeluje od 2014. godine. Uveseljavaju ljude i djeluju kroz svirke po raznim koncertima,domjencima i eventima te obogaćuju multikulturalnu povezanost hrvatske i susjednih zemalja. Također su aktivne glazbenice u autorskom smislu te pišu i uglazbljuju svoje autorske uratke.

 • Hrvatski stil: Nin
  30:14

  30. rujna 2018.

  Hrvatski stil: Nin

  Nin je danas uglavnom poznat kao turističko mjesto nedaleko od Zadra, ali od velike je važnosti u hrvatskoj povijesti. Nin je već krajem 6. stoljeća prvo političko, kulturno i vjersko sjedište tek doseljenih Hrvata te jedna od prijestolnica narodnih vladara prije pada cijele Hrvatske pod mađarsku krunu. Bila su to stoljeća burne prošlosti tijekom kojih su više puta grad rušili i Mlečani i Turci, a ljudi ga uvijek iznova gradili i opstajali u njemu. U Europskoj godini kulturne baštine Nin se predstavio izložbom: Kulturna i prirodna baština Nina.

 • Hrvatski stil - slikarska kolonija Stipan Šabić
  28:09

  21. rujna 2018.

  Hrvatski stil - slikarska kolonija Stipan Šabić

  Subotica je grad s najvećim brojem Hrvata u Srbiji, ali i vrijedna kulturna riznica toga prostora. Od 2011. godine grad na sjeveru Bačke obogaćen je vrijednim umjetničkim projektom – slikarskom kolonijom Stipan Šabić, posvećenom tome hrvatskom slikaru i likovnome pedagogu. Kolonija se svake godine održava krajem kolovoza, a ovaj smo je put posjetili i mi te proveli ugodno vrijeme s umjetnicima i ljubiteljima umjetnosti u njezinu okrilju.

 • Hrvatski stil - u posjetu MIOC-u
  30:54

  14. rujna 2018.

  Hrvatski stil - u posjetu MIOC-u

  Početak školske godine, XV. gimnazija u Zagrebu - MIOC, obilježila je dodjelom medalja nagrađenim učenicima koji su sudjelovali na Trećoj međunarodnoj olimpijadi metropola u Moskvi. U proteklih dvanaest godina učenici te gimnazije proglašavani su među najboljima u dvjesto, uglavnom američkih škola. Zagrebački MIOC, rasadnik je mladih genija koji osvajaju medalje na prestižnim svjetskim natjecanjima u matematici, fizici, kemiji, informatici...

Pogledaj i...

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh