Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HTV 5 uživo

Hrvatski stil

Emisija koja prati, osluškuje hrvatski način života, prepoznaje izvorni hrvatski potpis.

U mozaiku hrvatskoga stvaralaštva pronalazi autohtono i otkriva suvremeno. Predlaže sve što čini i može postati prepoznatljiv, autentičan - hrvatski stil.

Posljednje emisije

 • Hrvatski stil - slikarska kolonija Stipan Šabić
  28:09

  21. rujna 2018.

  Hrvatski stil - slikarska kolonija Stipan Šabić

  Subotica je grad s najvećim brojem Hrvata u Srbiji, ali i vrijedna kulturna riznica toga prostora. Od 2011. godine grad na sjeveru Bačke obogaćen je vrijednim umjetničkim projektom – slikarskom kolonijom Stipan Šabić, posvećenom tome hrvatskom slikaru i likovnome pedagogu. Kolonija se svake godine održava krajem kolovoza, a ovaj smo je put posjetili i mi te proveli ugodno vrijeme s umjetnicima i ljubiteljima umjetnosti u njezinu okrilju.

 • Hrvatski stil - u posjetu MIOC-u
  30:54

  14. rujna 2018.

  Hrvatski stil - u posjetu MIOC-u

  Početak školske godine, XV. gimnazija u Zagrebu - MIOC, obilježila je dodjelom medalja nagrađenim učenicima koji su sudjelovali na Trećoj međunarodnoj olimpijadi metropola u Moskvi. U proteklih dvanaest godina učenici te gimnazije proglašavani su među najboljima u dvjesto, uglavnom američkih škola. Zagrebački MIOC, rasadnik je mladih genija koji osvajaju medalje na prestižnim svjetskim natjecanjima u matematici, fizici, kemiji, informatici...

 • Hrvatski stil
  25:00

  6. rujna 2018.

  Hrvatski stil

  I dok se mnogi odlučuju sreću pronaći izvan granica domovine, Rabljani se sve više vraćaju svome otoku. Što ih privlači? Jednostavnost života, mogućnost zaposlenja, prijateljstva i zajedništvo koje Rabljani njeguju...

 • Hrvatski stil: Dječji zbor Klinci s Ribnjaka
  28:40

  16. kolovoza 2018.

  Hrvatski stil: Dječji zbor Klinci s Ribnjaka

  Klinci s Ribnjaka jedan su od najuspješnijih hrvatskih dječjih zborova. Sudjelovali su na svim većim dječjim festivalima diljem Hrvatske i u inozemstvu gdje su redovito osvajali prve nagrade. Ostvarili su i brojne glazbene suradnje s istaknutim glazbenicima.

 • Hrvatski stil: Kaštela - grad ljubavi
  25:45

  9. kolovoza 2018.

  Hrvatski stil: Kaštela - grad ljubavi

  Turistička zajednica i grad Kaštela, u Zagrebu su organizirali predstavljanje Kaštela kroz zanimljive priče o legendarnoj ljubavi, kaštelanskim vinima i kulturnoj baštini.

 • Hrvatski stil: Richterova vila na Vrhovcu 38
  30:00

  2. kolovoza 2018.

  Hrvatski stil: Richterova vila na Vrhovcu 38

  Vila koju je projektirao za sebe i u kojoj je živio arhitekt, slikar, kipar, scenograf, eksperimentator, urbanist, dizajner, teoretičar, jednan od utemeljitelja Exata, projektant Vile Zagorje, autor čiji se radovi nalaze u najpoznatijim svjetskim muzejima i koji je za svoja djela paviljonske arhitekture dobio najveće svjetske nagrade, u povodu stote obljetnice njegova rođenja otvorena je za javnost na Vrhovcu 38 u Zagrebu.

 • Hrvatski stil: Turistički biseri istoka Hrvatske
  25:00

  27. srpnja 2018.

  Hrvatski stil: Turistički biseri istoka Hrvatske

  Gradovi Vukovar i Ilok već su poznati po svojoj baštini, prirodnim ljepotama i specifičnoj ponudi kontinentalnog turizma, no i dalje traju napori da taj dio Srijema bude turistički jače prepoznat u Hrvatskoj i izvan njezinih granica.

 • Hrvatski stil: Fantastična Istra
  30:00

  19. srpnja 2018.

  Hrvatski stil: Fantastična Istra

  Štige, štriguni, krsnici, orci, vukodlaci i druga istarska fantastična bića postala su brend. Ili, drugim riječima: fantastična bića usmenih predaja Istre žive u predajnoj tradiciji, ali i kao dio popularne kulture kao malo gdje drugdje u Lijepoj našoj.

 • Hrvatski stil: Viganj
  30:00

  13. srpnja 2018.

  Hrvatski stil: Viganj

  Viganj se prvi put spominje u zemljišniku Dubrovačke Republike iz 1336 kao Vigel i Vighen, iako je mnogo starijeg postanka. Za samo porijeklo naziva Viganj vezano je više legendi. Prema jednoj, ono je vezano uz naziv susjednih naselja Nakovane i Kućišta. Legenda kaže da su jednom davno živjela tri brata, sinovi kovača, od kojih je jedan naslijedio kućište (kuću i okućnicu), drugi naslijedio viganj (kovački mijeh), a treći naslijedio nakovanj, pa su po njima susjedna mjesta u kojima su se naselila i dobila nazive.

 • Hrvatski stil: Muzej prekinutih veza
  30:00

  5. srpnja 2018.

  Hrvatski stil: Muzej prekinutih veza

  Muzej prekinutih veza u Zagrebu jedinstven je muzej u svijetu. Po uzoru na zagrebački, u dalekom Los Angelesu nastao je "Museum of Broken Relationships", u kojemu je najveći dio prvih predmeta stigao upravo iz zagrebačkog muzeja. Muzej prekinutih veza pokrenuli su umjetnici Olinka Vištica i Dražen Grubišić. Europski muzejski forum je 2011. godine zagrebačkom muzeju dodijelio prestižnu nagradu Kenneth Hudson kao najinovativnijem muzeju u Europi.

Pogledaj i...

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh