Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Hrvatski stil

Emisija koja prati, osluškuje hrvatski način života, prepoznaje izvorni hrvatski potpis.

U mozaiku hrvatskoga stvaralaštva pronalazi autohtono i otkriva suvremeno. Predlaže sve što čini i može postati prepoznatljiv, autentičan - hrvatski stil.

Posljednje emisije

 • Hrvatski stil - Vinistra 2019. u Poreču
  28:29

  16. svibnja 2019.

  Hrvatski stil - Vinistra 2019. u Poreču

  U Poreču je od 10. do 12. svibnja održana 26. Vinistra, najveća vinska manifestacija na poluotoku i jedna od najznačajnih u Hrvatskoj. U Dvorani Žatiki i na vanjskom izložbenom prostoru bilo je više od 140 izlagača, od čega više od 80 vinara. Vinistra je danas jedan od najatraktivnijih vinskih događanja u regiji jednako privlačan struci, ljubiteljima vina i turistima. Osim izvrsnih vina, smotra vina je u pet dana nudila bogat pretprogram i druga kvalitetna događanja poput stručnih predavanja, edukativnih radionica i dobre zabave.

 • Hrvatski stil - Svi zaJEDNO HRVATSKO NAJ
  24:01

  9. svibnja 2019.

  Hrvatski stil - Svi zaJEDNO HRVATSKO NAJ

  Vukovar je simbol jedinstva i okupljanja domovinske i iseljene Hrvatske, a prigoda kad se u tome našem gradu heroju okupljamo sve je više. Jedna od njih je Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „Svi zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

 • Hrvatski stil - tamburaši KUD-a Klokotič iz Rumunjske
  25:45

  2. svibnja 2019.

  Hrvatski stil - tamburaši KUD-a Klokotič iz Rumunjske

  Tijekom našega nedavnog posjeta Hrvatima u Rumunjskoj doživjeli smo nebrojene lijepe i dirljive trenutke, a jedan od najljepših susreta dogodio se u selu Klokotiču gdje smo prisustvovali probi tamburaškoga orkestra Kulturno umjetničkog društva Klokotič koje je prošle godine proslavilo 70. rođendan.

 • Hrvatski stil: Babina Greda
  30:00

  25. travnja 2019.

  Hrvatski stil: Babina Greda

  Pjesma kaže - Nema sela nad Babine Grede, jer kad zamislimo slavonsku ravnicu, njezine šume, njive i pašnjake, život na stanu, škripu đerma, konje bijelce, širok šor, bogato narodno ruho, glasoviti bećarac, kulin i ostale delicije, u jednoj slici pred očima iskrsne ponos šokadije - Babina Greda, jedno od najvećih sela u Hrvatskoj.

 • Hrvatski stil: Vazmeno trodnevlje i Uskrs u Hrvata u Pečuhu
  22:22

  18. travnja 2019.

  Hrvatski stil: Vazmeno trodnevlje i Uskrs u Hrvata u Pečuhu

  Običaji vazmenoga trodnevlja i uskrsnoga vremena kod Hrvata u Pečuhu ne razlikuju se od tradicije vjerničkih pobožnosti u našoj zemlji. Zajedničko im je duhovna priprema za najveću katoličku svetkovinu, od svete ispovijedi, odlazaka na križne putove, čuvanja Isusova groba i održavanje posta i nemrsa.

 • Hrvatski stil - Lovas: svaki dan korak naprijed
  28:56

  11. travnja 2019.

  Hrvatski stil - Lovas: svaki dan korak naprijed

  Lovas je sam po sebi na neki način - hrvatski stil. Uistinu, u tome mjestu svaki put doživimo nešto novo i to baš onako kako svi volimo: unaprijed se nadajući nečem ugodnom, vidimo nešto što je upravo najugodnije iznenađenje - ne zato jer je grandiozno, velebno ili stvoreno samo da bi impresioniralo. Nego možda baš suprotno, zato što su to svaki put male stvari koje naprave obični mali ljudi, bez velike pompe, ali upornim i marljivim radom, ne preskačući nijednu stubu, ali niti ne zaboravljajući ni na jednog svojeg stanovnika od njih 1100.

 • Hrvatski stil: Pučki korizmeni i uskrsni običaji u Istri
  27:00

  4. travnja 2019.

  Hrvatski stil: Pučki korizmeni i uskrsni običaji u Istri

  Običaji u korizmi usmjereni su na duhovnu pripremu za Uskrs, odlazi se na mise, križne putove, na ispovijed i posti se. U kući i kod blaga mora biti čisto, drži se do običaja vazmenoga trodnevlja, priprema se hrana za blagoslov i pisanice koje će se darovati djeci, kumčadi, rodbini i prijateljima.

 • Hrvatski stil - Ogulin
  27:54

  28. ožujka 2019.

  Hrvatski stil - Ogulin

  Posjetili smo Ogulin - grad bogate povijesti i kulture, gustih šuma, jezera, plodnih polja, poljoprivrednika, odlične gastronomske ponude i naravno - ljudi koji svakodnevno rade na tome da sačuvaju ono što imaju.

 • Hrvatski stil - Iz pepela podigla se Gora
  27:09

  21. ožujka 2019.

  Hrvatski stil - Iz pepela podigla se Gora

  Gora kraj Petrinje – mjesto koje je u povijesti više puta rušeno, no svaki se put uzdizalo iz pepela. Posjetili smo ga kako bismo se i sami uvjerili u njegovu bogatu povijest koju u posljednjih dvadesetak godina tkaju i naši sunarodnjaci doseljeni s Kosova.

 • Hrvatski stil - didi s Kamešnice
  20:59

  1. ožujka 2019.

  Hrvatski stil - didi s Kamešnice

  “Didi s Kamešnice” iz sela Gljev podno planine Kamešnice tradicionalne su maškare koje se nalaze na listi zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske. Živopisne boje, glasna zvona, ovčje mišine te strogo utvrđen ritual čine ih neprocjenjivima čuvarima narodne baštine.

Pogledaj i...

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh