Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Hrvatski evergreeni

Povratak glazbenim nadahnućima zabavne pop produkcije

Slušamo ono najbolje od domaće zabavne, pop i rock glazbe što je snimljeno i izvedeno u Hrvatskoj od samih početaka pop/rock scene sve do šarene produkcije osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Posljednje emisije

 • Božićni evergreeni
  48:15

  25. prosinca 2020.

  Božićni evergreeni

  Evergreeni donose malu, nadam se i zabavnu priču o povijesti božićnih pjesama. Vodim vas na glazbeno putovanje koje je krenulo u Rimu, a preko pjesama Elvisa Presleyja, Sinatre i Binga Crosbyja završilo u Lijepoj našoj. Merry christmas everyone!

 • Hrvatski evergreeni: Crveni Koralji
  30:00

  22. veljače 2018.

  Hrvatski evergreeni: Crveni Koralji

  Crveni koralji su prva popularna grupa na području bivše Jugoslavije. Riječ je o zagrebačkoj grupi koja je nastala pod direktnim utjecajem Cliffa Richarda i grupe The Shadows. Bili su poznati i kao vrsni glazbenici, a ubrzo su se izvukli iz rock miljea i okrenuli zabavnoj glazbi. Iako su početkom 70-ih godina prestali biti relevantni za aktualna glazbena događanja, ostali su idiomom prvih rock and roll koraka na ovim prostorima.

 • Hrvatski evergreeni: Delfini
  30:00

  18. veljače 2018.

  Hrvatski evergreeni: Delfini

  Zagrebačka grupa Delfini osnovana je 1963. Za razliku od svojih rock suvremenika, započeli su kao vokalni, a ne samo instrumentalni sastav. Grupu su nosili Zdenko Juran kao kvalitetan i prepoznatljiv vokal, ali i Raymond Ruić kao autor, koji je kasnije za Darka Domijana napisao evergreen "Ulica Jorgovana". Objavili su dva extended-play singla i postali drugi rock sastav koji se pojavio na Zagrebačkom festivalu. Iako je 1967. bila godina njihovih najvećih uspjeha, razišli su se zbog drugih neglazbenih ambicija.

 • Hrvatski evergreeni: Grupa MI
  30:00

  4. veljače 2018.

  Hrvatski evergreeni: Grupa MI

  Šibensku grupu MI pamtimo jer su bili prva grupa s naših prostora koja se okrenula soulu. K tomu, njihov član bio je Siniša Škarica, dugogodišnji urednik Jugotona, današnjeg Croatia Recordsa, koji je poznat i kao jedini povjesničar domaće popularne glazbe te je dobitnik i mnogih Porina. u naslijeđe su ostavili pjesmu, danas evergreen "Bam bam babalu bam". Razišli su se 1972. godine.

 • Hrvatski evergreeni: Vice Vukov
  25:00

  28. siječnja 2018.

  Hrvatski evergreeni: Vice Vukov

  Vice Vukov bio je jedan najimpresivnijih vokala koji su rođeni na ovim prostorima. Prvi put je zasjao na Opatijskom festivalu, a bivšu državu čak je dvaput predstavljao na eurovizijskom natjecanju. Nakon političkih optužbi u vrijeme Hrvatskog proljeća, nekoliko godina živi u Parizu da bi se 1976. vratio u Hrvatsku, no, bilo mu je zabranjeno javno djelovanje. Nastankom Hrvatske, vraća se na scenu i ruši rekord po broju kontinuiranih koncerata u dvorani "Vatroslav Lisinski".

 • Hrvatski evergreeni: Ivo Pattiera
  25:00

  21. siječnja 2018.

  Hrvatski evergreeni: Ivo Pattiera

  Šibenčanin Ivo Pattiera jedan je u nizu glazbenika iz toga grada koji je dao velik doprinos hrvatskoj glazbi. Rođen 1948., vrhunac karijere dosegao je u zlatnim godinama Splitskog festivala. Ostao je zapamćen po vrhunskom vokalu i šansonijerskim izvedbama.

 • Hrvatski evergreeni: Radojka Šverko
  30:00

  14. siječnja 2018.

  Hrvatski evergreeni: Radojka Šverko

  Radojka Šverko nikada nije bila kraljica top ljestvica, ali je svojim tamnim, jakim i dojmljivim vokalom priskrbila kultni status. Kod nas se probila putem domaćih festivala, surađujući s autorom Alfijem Kabiljom, no, krajem 60-ih i tijekom 70-ih, nastupala je u svim viđenijim europskim zemljama. Dijelila je pozornice s Natalie Cole i Davidom Bowijem, a nastupala je i u dalekom Brazilu. Kuriozitet je i to da je imala svoj televizijski show na španjolskoj televiziji. Danas je još uvijek prisutna i aktivna na mnogim viđenim glazbenim događanjima.

 • Hrvatski evergreeni: Šansona
  30:00

  7. siječnja 2018.

  Hrvatski evergreeni: Šansona

  Prisjetili smo se televizijske serije "Takvim sjajem može sjati", koja je bila posvećena Zagrebačkoj školi šansone. Riječ je o seriji od sedam nastavaka koja je napravljena u produkciji Hrvatske televizije 2013., a referirala se na prapočetke Zagrebačke šansone koju je začeo autor Drago Britvić, te na razvoj iste, koja je iznjedrila svoje najveće heroje, Arsena Dedića, Zvonka Špišića, Ibricu Jusića i druge.

 • Hrvatski evergreeni: Novi fosili
  30:00

  31. prosinca 2017.

  Hrvatski evergreeni: Novi fosili

  Novi fosili, predvođeni autorom Rajkom Dujmićem, zasjali su u drugoj polovici sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Pod direktnim utjecajem švedskog fenomena, grupe ABBA, Dujmić je skladao glazbu koja je postala prihvatljiva i poželjna svim generacijama, doslovno od sedam do sedamdeset i sedam godina. Predvođeni ekspresivnim vokalom Đurđice Barlović, rušili su sve rekorde u prodaji ploča i kazeta, a uspjeh se nije smanjio ni dolaskom Sanje Doležal, koja je grupu vokalno predvodila do početka devedesetih godina. Iako nemamo recentnih hitova, ostavština grupe je trajna, zimzelena, rado slušana i danas.

 • Hrvatski evergreeni: Psihomodo Pop
  30:00

  17. prosinca 2017.

  Hrvatski evergreeni: Psihomodo Pop

  Napustio nas je Tigran Kalebota, jedan od osnivača grupe Psihomodo Pop. Grupa je osnovana u Zagrebu, a nakon dugogodišnjeg demo statusa, zasjali su već sa svojim prvim albumom - slušamo "Godinu Zmaja".

Pogledaj i...

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh