Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Hrvatska moj izbor

Priče o hrvatskim povratnicima i strancima koji su Hrvatsku odabrali kao mjesto za život

 • Jo i Chloé
  25:00

  2. prosinca 2019.

  Jo i Chloé

  Jo i Chloé - Britanska enologinja Jo Aherne jedna je od 124 žene na svijetu s prestižnom titulom vinskog stručnjaka, 'Master of Wine'. Karijeru je gradila u Španjolskoj, Francuskoj i Australiji. No od svih mjesta na svijetu, za život i proizvodnju svojega vina, odabrala je Hvar. Chloé Molina umjesto čarobnog polinezijskog otoka Bora Bore, također je izabrala Hvar. Sa svojim partnerom Yvanom, u malom dućanu, prodaje autohtone hrvatske proizvode, obrađuje vrt i uživa u životu.

 • Dino i Moto
  29:13

  11. ožujka 2020.

  Dino i Moto

  Dino Galvagno kaže kako je Hrvatska bila i ostala njegova domovina. Iako je karijeru vrhunskog kuhara gradio u Münchenu i Toscani, okusi i mirisi Hrvatske zvali su ga da se vrati na izvor. Japanac Mochizuki Motohiko u Hrvatskoj je pronašao novi dom. Majstor spravljanja sushija, Tokyo i München zamijenio je Zagrebom i Zaprešićem.Dva vrhunska chefa u jednoj priči - Hrvatska moj izbor.

 • Olena i Cody
  26:09

  27. veljače 2020.

  Olena i Cody

  Olena je umjetnica iz Ukrajine. Zagreb je njezin novi dom, a ljubav prema njemu izražava slikama. Cody je profesor iz Teksasa. I on se doselio u Zagreb. Najpoznatiji hrvatski zet doživljaj života u Hrvatskoj pretočio je u dvije knjige i blog. O prilagodbi, čuđenjima, lijepim i manje lijepim stvarima govore Olena i Cody, svatko iz svog kuta, u novoj sezoni serije Hrvatska moj izbor.

 • Lilich i Kolarec
  24:57

  10. veljače 2020.

  Lilich i Kolarec

  Šarengrad i Šarengradsku adu nosio je u srcu preko Zagreba i Amerike, dok se nije vratio na djedovinu. Iako uspješan poslovni čovjek u Americi, Boris Lilich kaže kako mu ništa nije moglo nadomjestiti pogled na Dunavske valove. Ljiljanu Kolarec u Bapsku je dovela ljubav prema suprugu Josipu. Vrijeme progonstva proveli su u Njemačkoj, no izbor je bio samo jedan - vratiti se u Josipovu rodnu Bapsku.

 • Olga i Martin
  25:00

  27. siječnja 2020.

  Olga i Martin

  Prije dvanaest godina ljetovala je na Jadranu i nepovratno se zaljubila u Hrvatsku. Nedugo nakon toga Olga Šosnikova ostavila je liječničku karijeru i dotadašnji život u Moskvi pa se, zbog ljubavi, doselila u Pulu. Na drugi kraj Istre, doselio se Čeh Martin Špaček. Iako po struci kuhar, zavolio je kamen i postao kamenoklesar. U Pazinu je zasnovao obitelj i našao novi dom.

 • Martina i Bojan
  24:33

  20. siječnja 2020.

  Martina i Bojan

  Kako je to kad te zove sunce i srce vuče natrag u domovinu, dobro zna Martina Franić. Rođena Zagrepčanka, u Nizozemsku je otišla još kao djevojka, a sada je Prvić njezin dom već 17 godina. Šibenik je u sjećanju i u srcu nosio Bojan Cinotti kad je otišao u Njemačku, trbuhom za kruhom. U Šibenik se i vratio nakon dvadeset godina, donoseći sa sobom bogato iskustvo i ideje koje želi vratiti rodnomu gradu. Kako su i zašto Martina Franić i Bojan Cinotti otišli iz Hrvatske, vratili se i izabrali Hrvatsku za svoj život, pogledajte u novoj epizodi serijala Hrvatska moj izbor.

 • Wade i Jonathan
  25:14

  21. listopada 2019.

  Wade i Jonathan

  Wade Goddard je Novozelanđanin koji je prvi put posjetio Hrvatsku 1991. kao ratni fotoreporter. Radio je za Reuters na ratištima Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Kosova, a u Hrvatskoj se skrasio u Dubrovniku gdje je otvorio galeriju ratne fotografije i kaže kako ne žali toliko za Novim Zelandom koliko mu nedostaje Zagreb. Njegov prijatelj Jonathan isto je izabrao Dubrovnik za svoj život. Požežanku Sanju upoznao je u rodnom Vancouveru, a nakon nekoliko godina putovanja po Aziji i Europi odlučili su živjeti u Dubrovniku.

 • Tin i Nevenka
  24:59

  29. rujna 2019.

  Tin i Nevenka

  Oboje Južnoamerikanaci za dom su izabrali domovinu svojih predaka. Tina Bojanića, Argentinca hrvatskih korijena, na prvi je pogled očarao Stari Grad na Hvaru, rodno mjesto njegove bake. Nakon života u čak 16 država, odluka je pala - Hrvatska će biti njegov dom. Nevenka Solovera Roje, rođena Čileanka, kaže da ima dvije domovine. No njezina potraga za korijenima ipak ju je usidrila na hrvatskom Jadranu.

 • Dužić i Stančić
  25:05

  30. kolovoza 2019.

  Dužić i Stančić

  Marijan je u Americi zaradio bogatstvo na ulovu škampa. Mogao je izabrati život u bilo kojem dijelu svijeta, no svoje bogatstvo i iskustvo donio je u Hrvatsku, na Brač. Fabijana je ljubav odvela k Michelle u Australiju, zasnovali su obitelj i imali dobre poslove. Čežnja za domovinom vratila ih je na otok…

 • Kate i Danielle
  24:43

  6. kolovoza 2019.

  Kate i Danielle

  Balet riječkog HNK-a prava je mala oaza stranaca. Svi oni zaljubljenici su u ples. No Talijan Daniele zaljubio se i u Rijeku prvoga jutra kad je otvorio hotelski prozor... Kate, Amerikanka hrvatsko-irskih korijena, u Hrvatsku donosi nove plesne tendencije. Ono što obožava ovdje su miran život i kvalitetna hrana...

 • Nikola i Andrew
  24:17

  3. srpnja 2019.

  Nikola i Andrew

  Što Nikola Milojević, liječnik estetske medicine s dugogodišnjom londonskom karijerom, radi u Zagrebu? Što Andrew Norris, londonski audiovizualni umjetnik, radi u Gornjem Bukovlju na Mrežnici? Obojica su, prije desetak godina, engleske adrese zamijenili hrvatskim. Svaki od njih, na svoj način, nastoji sačuvati ljepotu koja nas okružuje.

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh