Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Hrvatska moj izbor

Priče o hrvatskim povratnicima i strancima koji su Hrvatsku odabrali kao mjesto za život

 • Anny i Andreja
  24:34

  15. siječnja 2019.

  Anny i Andreja

  "Samba je čista radost. Cijeli moj život je vezan uz sambu, pa kažem da živim samba život" - riječi su mlade brazilske učiteljice sambe koja je u Zagrebu pronašla profesionalnu i privatnu sreću. U Hrvatskoj joj se sviđa sve osim snijega. Naša druga akterica je Andreja, rođena Zagrepčanka koja se nakon gotovo 20 godina života u Americi vratila u svoj grad, te sa suprugom Englezom otvorila ordinaciju homeopatske medicine. Obje mlade i uspješne žene mnogo rade i često putuju, a zajedničko im je i to što kroz svoj posao šire pozitivnu energiju i životnu radost.

 • Tin i Nevenka
  24:59

  29. rujna 2019.

  Tin i Nevenka

  Oboje Južnoamerikanaci za dom su izabrali domovinu svojih predaka. Tina Bojanića, Argentinca hrvatskih korijena, na prvi je pogled očarao Stari Grad na Hvaru, rodno mjesto njegove bake. Nakon života u čak 16 država, odluka je pala - Hrvatska će biti njegov dom. Nevenka Solovera Roje, rođena Čileanka, kaže da ima dvije domovine. No njezina potraga za korijenima ipak ju je usidrila na hrvatskom Jadranu.

 • Dužić i Stančić
  25:05

  30. kolovoza 2019.

  Dužić i Stančić

  Marijan je u Americi zaradio bogatstvo na ulovu škampa. Mogao je izabrati život u bilo kojem dijelu svijeta, no svoje bogatstvo i iskustvo donio je u Hrvatsku, na Brač. Fabijana je ljubav odvela k Michelle u Australiju, zasnovali su obitelj i imali dobre poslove. Čežnja za domovinom vratila ih je na otok…

 • Kate i Danielle
  24:43

  6. kolovoza 2019.

  Kate i Danielle

  Balet riječkog HNK-a prava je mala oaza stranaca. Svi oni zaljubljenici su u ples. No Talijan Daniele zaljubio se i u Rijeku prvoga jutra kad je otvorio hotelski prozor... Kate, Amerikanka hrvatsko-irskih korijena, u Hrvatsku donosi nove plesne tendencije. Ono što obožava ovdje su miran život i kvalitetna hrana...

 • Nikola i Andrew
  24:17

  3. srpnja 2019.

  Nikola i Andrew

  Što Nikola Milojević, liječnik estetske medicine s dugogodišnjom londonskom karijerom, radi u Zagrebu? Što Andrew Norris, londonski audiovizualni umjetnik, radi u Gornjem Bukovlju na Mrežnici? Obojica su, prije desetak godina, engleske adrese zamijenili hrvatskim. Svaki od njih, na svoj način, nastoji sačuvati ljepotu koja nas okružuje.

 • Vanja i Pedro
  25:00

  20. svibnja 2019.

  Vanja i Pedro

  'Zašto sam izabrala Hrvatsku? Iskreno, otkad znam za sebe, imam taj neki osjećaj da nisam našla baš svoje mjesto, svoju domovinu.'' ''U Zagrebu sam ostao nakon studija, to mi je tada odgovaralo jer je lokacija dobra. Mogu putovati bez problema, pa sve je blizu.'' Vanja Miljak i Pedro Abreu, svatko sa svojom pričom i razlozima, ali s istim zaključkom. Hrvatska je njihov izbor.

 • Obitelji Međeši i Šarić
  24:00

  6. svibnja 2019.

  Obitelji Međeši i Šarić

  Kako se vratiti s obitelji u Hrvatsku nakon godina provedenih u inozemstvu? Obitelj Međeši govori o svom povratku u selo Petrovci pokraj Vukovara nakon godina progonstva te 12 godina provedenih u Australiji. Obitelj Šarić vratila se iz Kanade te u Samoboru krenula ispočetka. Kako su djeca rođena u inozemstvu prihvatila novu sredinu te koju zemlju doživljavaju svojom domovinom - onu u kojoj su se rodila ili Hrvatsku u kojoj sada žive?

 • Alda i braća Baća
  23:55

  8. travnja 2019.

  Alda i braća Baća

  Poznati kirurg, nasukani moreplovac i šarmantna prevodteljica - zajedničko im je da su svoj životni vijek i karijere ostvarili u inozemstvu, ali nisu mogli odljeti zovu domovine i mjestu otaca - poluotoku Pelješcu. Iza vedrog, nasmiješenog lica gospođe Alde malo će tko iščitati pitanje: bi li ponovila životnu odluku i vratila se kad bi znala što me sve čeka? Braća Baća sjetila su se svojega djetinjstva i punom parom odlučili vratiti stari sjaj, dignitet svom prezimenu. Vratiti se tradiciji najstarijeg restorana u Dubrovačkoj županiji...

 • Zvončica i Branka
  25.26

  25. ožujka 2019.

  Zvončica i Branka

  Zvončica Vucković nakon četrdeset godina bogate manekenske karijere vratila se u Hrvatsku. Pariz, Milano, New York i Montreal zamijenila je Zagrebom i Crikvenicom. Iako u šestom desetljeću života, sijede kose koja je njezin zaštitni znak, još je aktivna i tražena u svijetu mode. Branka Vučetić Atletić modna je dizajnerica koja svoj poslovni uspjeh veže uz Pariz, prijestolnicu mode. No ondje ju nije uspio zadržati ni rad u timu Pierrea Cardina u kojem je bila glavna supervizorica. Vratila se u Zagreb gdje svoje bogato znanje iz područja mode i dizajna godinama prenosi mlađim naraštajima.

 • Pardillos i Riffs
  24:58

  18. ožujka 2019.

  Pardillos i Riffs

  Catherine i Guy zamijenili su francusku Azurnu obalu - jadranskom, točnije Nicu za Solin. Megan i Jonattan s obala Pacifika doselili su se, također, na obale Jadrana, iz Los Angelesa u Zaton Šibenski. Kako se dogodila magična privlačnost prema Hrvatskoj?

 • Jasmina i Branko
  24:37

  11. ožujka 2019.

  Jasmina i Branko

  Jasmina se nakon uspješne dizajnerske karijere i života u Americi s obitelji vratila u Hrvatsku. Profesorica je na AKD-u u Osijeku, nagrađivani kostimograf, dobitnica nagrade "Nikola Tesla" za inovativni kostim te volonterka u školi za djecu s posebnim potrebama. Branko se vratio iz Njemačke. Organizira likovne kolonije, slika, druži se s prijateljima iz rata i nastoji im pomoći na razne načine u svakodnevnom životu. Slavonija koju su nosili u srcu ponovno je njihov dom.

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh