Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Hrvatska moj izbor

Priče o hrvatskim povratnicima i strancima koji su Hrvatsku odabrali kao mjesto za život

Posljednje emisije

 • Anny i Andreja
  24:34

  15. siječnja 2019.

  Anny i Andreja

  "Samba je čista radost. Cijeli moj život je vezan uz sambu, pa kažem da živim samba život" - riječi su mlade brazilske učiteljice sambe koja je u Zagrebu pronašla profesionalnu i privatnu sreću. U Hrvatskoj joj se sviđa sve osim snijega. Naša druga akterica je Andreja, rođena Zagrepčanka koja se nakon gotovo 20 godina života u Americi vratila u svoj grad, te sa suprugom Englezom otvorila ordinaciju homeopatske medicine. Obje mlade i uspješne žene mnogo rade i često putuju, a zajedničko im je i to što kroz svoj posao šire pozitivnu energiju i životnu radost.

 • Don i Marko
  24:45

  12. studenoga 2018.

  Don i Marko

  Rođeni su u Zagrebu, a odrasli na drugoj strani svijeta - Don Markušić u Australiji, a Marko Nožica u SAD-u. U odrasloj su se dobi vratili u Hrvatsku jer su se željeli vratiti svojim korijenima. U dokumentarnom filmu saznajte što im je donio povratak u Hrvatsku te jesu li požalili zbog toga.

 • Branka i Charles
  23:02

  8. studenoga 2018.

  Branka i Charles

  Nakon 53 godine života u Australiji uspješna poslovna žena Branka Ćubelić odlučuje ostvariti san svojih roditelja i skrasiti se u domovini. Kupuje stan u Splitu i započinje novi život. Tijekom posjeta Zagrebu susreće dugogodišnjeg prijatelja, poznatog hrvatsko-australskog slikara Charlesa Billicha. Osebujni umjetnik većinu je života proveo u Australiji. Za njega ne postoje granice, pa tako u svojoj 82. godini sve češće boravi u Hrvatskoj.

Pogledaj i...

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh