Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Hrvatska moj izbor

Priče o hrvatskim povratnicima i strancima koji su Hrvatsku odabrali kao mjesto za život

Posljednje emisije

 • Paul i Elsie
  25:22

  10. veljače 2021.

  Paul i Elsie

  Energija poslijeratnog Osijeka trajno je u Hrvatsku privukla jednog Irca. Što to nije u redu s Paulom? Ili smo mi svi slijepi? Filipinku Elsie ljubav prema plesu odvela je u Hrvatsku, do životne ljubavi. ''Mislila sam da smo mi Splićani ludi dok nisam upoznala Elsie. Uvijek puna energije, pozitivna... ma prava je'' okarakterizirala ju je njezina plesna kolegica.

 • Bernarda i Vladimir
  25:43

  17. siječnja 2021.

  Bernarda i Vladimir

  Bernarda Cecelja povratnica je iz Švicarske. Nakon što se vratila u rodne Varaždinske Toplice, ušteđevinu je uložila u proizvodnju madraca u Varaždinu. Danas je jedna od najvećih i najuspješnijih poduzetnica u Hrvatskoj. Vladimir Bedeković rođen je u Koprivnici. Stomatologiju je završio 70-ih godina u Münchenu, gdje je i živio do Domovinskog rata. Ljubav prema Hrvatskoj vratila ga je u rodni grad...

 • Eugen i Hrvoje
  25.25

  26. listopada 2020.

  Eugen i Hrvoje

  Eugen Brčić rođen je u Australiji. U Hrvatsku je došao 90-ih, pa se nakon Domovinskog rata i završenog fakulteta vratio u Australiju. Prije nekoliko godina s obitelji se ponovno vratio u Zagreb i tu namjerava ostati. Hrvoje Mužar radio je na kruzerima kao fitnes trener. Proputovao je svijet, upoznao zanimljive i inspirativne ljude. Nakon svega je shvatio da i u svojoj zemlji može raditi isti posao.

 • Steve i Steve
  24:43

  2. listopada 2020.

  Steve i Steve

  Steve je 90-ih došao iz Engleske u Hrvatsku. Istodobno, još jedan Steve, odnosno Stjepan, došao je iz Australije. Koji su ih osjećaji doveli u Hrvatsku i koja je njihova veza, pogledajte u ovoj epizodi serije Hrvatska moj izbor.

 • Šupica i Godec
  25:00

  14. rujna 2020.

  Šupica i Godec

  Bračni par Godec, Goran i Anne Kathrin, užurbani gradski tempo Kölna zamijenili su seoskim životom u zaleđu Crikvenice. Supružnici Branko Šupica i Danijela Pešut vratili su se iz Den Haaga u Janju Goru kod Plaškog. Povratak korijenima i potraga za mirom obje je obitelji vratila u Hrvatsku.

 • Paulina i Ružica
  25:02

  8. kolovoza 2020.

  Paulina i Ružica

  Paulina je glazbenica iz Poljske, a suprug rođeni Zagrepčanin. Iako oboje kontinentalci, spojilo ih je more. Upoznali su se radeći na brodu za krstarenje, a za život i obitelj odabrali su Dubrovnik. Dubrovnik je bio i Ružičin izbor. Sa suprugom Švicarcem doselila se iz Švicarske. Njih dvoje davno je spojila ljubav prema kuhanju. A onda ih je ta ljubav dovela i na jug Hrvatske.

 • Marco i Marko
  24:09

  11. lipnja 2020.

  Marco i Marko

  Marco Sasso, Talijan iz Pise, prvi je put za otok Susak čuo u New Yorku. Taj vrsni chef prije više od deset godina doselio se na taj otok i otvorio restoran. Marko Radulović od malih je nogu zaljubljen u Lošinj i njegovo more. Taj morski biolog rođen je i odrastao u Njemačkoj, no za život je izabrao otok i staru djedovu kuću.

 • David i Damian
  24:33

  24. svibnja 2020.

  David i Damian

  Predstavljamo iseljenike - povratnike te strance koji su upravo Hrvatsku odabrali kao mjesto za život. Među njima su poduzetnici, odvjetnici, znanstvenici, umjetnici, novinari… David iz Bolivije je nakon mnogo putovanja svijetom pronašao svoje mjesto pod suncem. Damian, potomak Hrvata iz Cordobe, zaljubio se u zemlju svojih predaka…

 • Sanja i Anđelo
  22:51

  6. svibnja 2020.

  Sanja i Anđelo

  Sanja je rođena Višanka. Želja za upoznavanjem svijeta odvela ju je do Rima. Nakon više od desetljeća izbivanja, nostalgija je prevladala te se sa sinom vratila svom otoku. Anđelo je kao dijete ljetovao na Visu i opčinjen je otokom. Živio je u Sinju, Stobreču, Dubaiju... No doselio se na Vis i otvorio kušaonicu vina, svojevrstan muzej s vojno-pomorskim izlošcima koje je godinama prikupljao.

 • Lušići i Majkovice
  24:03

  24. travnja 2020.

  Lušići i Majkovice

  Donosimo priču o dvjema obiteljima koje su odlučile Australiju i Ameriku zamijeniti domovinom svojih predaka. Lušići su se nastanili u Dubrovniku gdje, po vlastitim riječima, uživaju u svemu što Hrvatska pruža. Ivo Majkovica sa suprugom Jacqueline i sinom Markom vratio se na djedovinu, u konavosko selo Vodovađu…

Pogledaj i...

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh