Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Hrvatska moj izbor

Priče o hrvatskim povratnicima i strancima koji su Hrvatsku odabrali kao mjesto za život

Posljednje emisije

 • Zvončica i Branka
  25.26

  25. ožujka 2019.

  Zvončica i Branka

  Zvončica Vucković nakon četrdeset godina bogate manekenske karijere vratila se u Hrvatsku. Pariz, Milano, New York i Montreal zamijenila je Zagrebom i Crikvenicom. Iako u šestom desetljeću života, sijede kose koja je njezin zaštitni znak, još je aktivna i tražena u svijetu mode. Branka Vučetić Atletić modna je dizajnerica koja svoj poslovni uspjeh veže uz Pariz, prijestolnicu mode. No ondje ju nije uspio zadržati ni rad u timu Pierrea Cardina u kojem je bila glavna supervizorica. Vratila se u Zagreb gdje svoje bogato znanje iz područja mode i dizajna godinama prenosi mlađim naraštajima.

 • Pardillos i Riffs
  24:58

  18. ožujka 2019.

  Pardillos i Riffs

  Catherine i Guy zamijenili su francusku Azurnu obalu - jadranskom, točnije Nicu za Solin. Megan i Jonattan s obala Pacifika doselili su se, također, na obale Jadrana, iz Los Angelesa u Zaton Šibenski. Kako se dogodila magična privlačnost prema Hrvatskoj?

 • Jasmina i Branko
  24:37

  11. ožujka 2019.

  Jasmina i Branko

  Jasmina se nakon uspješne dizajnerske karijere i života u Americi s obitelji vratila u Hrvatsku. Profesorica je na AKD-u u Osijeku, nagrađivani kostimograf, dobitnica nagrade "Nikola Tesla" za inovativni kostim te volonterka u školi za djecu s posebnim potrebama. Branko se vratio iz Njemačke. Organizira likovne kolonije, slika, druži se s prijateljima iz rata i nastoji im pomoći na razne načine u svakodnevnom životu. Slavonija koju su nosili u srcu ponovno je njihov dom.

 • Alenka i Barbara
  23:00

  5. ožujka 2019.

  Alenka i Barbara

  Alenka je Slovenka koja se davnih godina zaljubila u Lošinj. Proputovala je cijeli svijet. Privatni i poslovni život izgradila je u Amsterdamu. No kad se pojavila prilika da sve to preseli na otok, nije dvojila. Za Alenku i njezinog supruga Lošinj je mjesto ostvarenja snova. Mlada Njujorčanka Barbara hrvatskih je korijena. Upravo je njezino podrijetlo prevagnulo u odluci da se doseli u Hrvatsku. Ostavila je svjetla velikoga grada koji nikada ne spava i svijet dizajna zbog mora, sunca, ljudi... zbog Lošinja. Redateljica: Tihana Kopsa Scenaristice: Tihana Kopsa i Renata Labaš Snimatelj: Dražen Petrač Urednica: Željkica Lozo

 • Elena i Trifun
  24:38

  4. veljače 2019.

  Elena i Trifun

  Elena je gotovo cijeli život provela u Kanadi, bavila se umjetnošću i upoznala mnoge poznate osobe iz filmskoga i glazbenog svijeta. Trifun je živio u Švicarskoj, gdje je ostvario dugogodišnju karijeru u građevinarstvu. Čežnja za rodnim krajem oboje ih je vratila zadarskom Forumu i rivi…

 • Anny i Andreja
  24:34

  15. siječnja 2019.

  Anny i Andreja

  "Samba je čista radost. Cijeli moj život je vezan uz sambu, pa kažem da živim samba život" - riječi su mlade brazilske učiteljice sambe koja je u Zagrebu pronašla profesionalnu i privatnu sreću. U Hrvatskoj joj se sviđa sve osim snijega. Naša druga akterica je Andreja, rođena Zagrepčanka koja se nakon gotovo 20 godina života u Americi vratila u svoj grad, te sa suprugom Englezom otvorila ordinaciju homeopatske medicine. Obje mlade i uspješne žene mnogo rade i često putuju, a zajedničko im je i to što kroz svoj posao šire pozitivnu energiju i životnu radost.

 • Don i Marko
  24:45

  12. studenoga 2018.

  Don i Marko

  Rođeni su u Zagrebu, a odrasli na drugoj strani svijeta - Don Markušić u Australiji, a Marko Nožica u SAD-u. U odrasloj su se dobi vratili u Hrvatsku jer su se željeli vratiti svojim korijenima. U dokumentarnom filmu saznajte što im je donio povratak u Hrvatsku te jesu li požalili zbog toga.

 • Branka i Charles
  23:02

  8. studenoga 2018.

  Branka i Charles

  Nakon 53 godine života u Australiji uspješna poslovna žena Branka Ćubelić odlučuje ostvariti san svojih roditelja i skrasiti se u domovini. Kupuje stan u Splitu i započinje novi život. Tijekom posjeta Zagrebu susreće dugogodišnjeg prijatelja, poznatog hrvatsko-australskog slikara Charlesa Billicha. Osebujni umjetnik većinu je života proveo u Australiji. Za njega ne postoje granice, pa tako u svojoj 82. godini sve češće boravi u Hrvatskoj.

Pogledaj i...

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh