Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Hrvatska moj izbor

Priče o hrvatskim povratnicima i strancima koji su Hrvatsku odabrali kao mjesto za život

Posljednje emisije

 • Dino i Moto
  29:13

  11. ožujka 2020.

  Dino i Moto

  Dino Galvagno kaže kako je Hrvatska bila i ostala njegova domovina. Iako je karijeru vrhunskog kuhara gradio u Münchenu i Toscani, okusi i mirisi Hrvatske zvali su ga da se vrati na izvor. Japanac Mochizuki Motohiko u Hrvatskoj je pronašao novi dom. Majstor spravljanja sushija, Tokyo i München zamijenio je Zagrebom i Zaprešićem.Dva vrhunska chefa u jednoj priči - Hrvatska moj izbor.

 • Olena i Cody
  26:09

  27. veljače 2020.

  Olena i Cody

  Olena je umjetnica iz Ukrajine. Zagreb je njezin novi dom, a ljubav prema njemu izražava slikama. Cody je profesor iz Teksasa. I on se doselio u Zagreb. Najpoznatiji hrvatski zet doživljaj života u Hrvatskoj pretočio je u dvije knjige i blog. O prilagodbi, čuđenjima, lijepim i manje lijepim stvarima govore Olena i Cody, svatko iz svog kuta, u novoj sezoni serije Hrvatska moj izbor.

 • Lilich i Kolarec
  24:57

  10. veljače 2020.

  Lilich i Kolarec

  Šarengrad i Šarengradsku adu nosio je u srcu preko Zagreba i Amerike, dok se nije vratio na djedovinu. Iako uspješan poslovni čovjek u Americi, Boris Lilich kaže kako mu ništa nije moglo nadomjestiti pogled na Dunavske valove. Ljiljanu Kolarec u Bapsku je dovela ljubav prema suprugu Josipu. Vrijeme progonstva proveli su u Njemačkoj, no izbor je bio samo jedan - vratiti se u Josipovu rodnu Bapsku.

 • Olga i Martin
  25:00

  27. siječnja 2020.

  Olga i Martin

  Prije dvanaest godina ljetovala je na Jadranu i nepovratno se zaljubila u Hrvatsku. Nedugo nakon toga Olga Šosnikova ostavila je liječničku karijeru i dotadašnji život u Moskvi pa se, zbog ljubavi, doselila u Pulu. Na drugi kraj Istre, doselio se Čeh Martin Špaček. Iako po struci kuhar, zavolio je kamen i postao kamenoklesar. U Pazinu je zasnovao obitelj i našao novi dom.

 • Martina i Bojan
  24:33

  20. siječnja 2020.

  Martina i Bojan

  Kako je to kad te zove sunce i srce vuče natrag u domovinu, dobro zna Martina Franić. Rođena Zagrepčanka, u Nizozemsku je otišla još kao djevojka, a sada je Prvić njezin dom već 17 godina. Šibenik je u sjećanju i u srcu nosio Bojan Cinotti kad je otišao u Njemačku, trbuhom za kruhom. U Šibenik se i vratio nakon dvadeset godina, donoseći sa sobom bogato iskustvo i ideje koje želi vratiti rodnomu gradu. Kako su i zašto Martina Franić i Bojan Cinotti otišli iz Hrvatske, vratili se i izabrali Hrvatsku za svoj život, pogledajte u novoj epizodi serijala Hrvatska moj izbor.

 • Jo i Chloé
  25:00

  2. prosinca 2019.

  Jo i Chloé

  Jo i Chloé - Britanska enologinja Jo Aherne jedna je od 124 žene na svijetu s prestižnom titulom vinskog stručnjaka, 'Master of Wine'. Karijeru je gradila u Španjolskoj, Francuskoj i Australiji. No od svih mjesta na svijetu, za život i proizvodnju svojega vina, odabrala je Hvar. Chloé Molina umjesto čarobnog polinezijskog otoka Bora Bore, također je izabrala Hvar. Sa svojim partnerom Yvanom, u malom dućanu, prodaje autohtone hrvatske proizvode, obrađuje vrt i uživa u životu.

 • Wade i Jonathan
  25:14

  21. listopada 2019.

  Wade i Jonathan

  Wade Goddard je Novozelanđanin koji je prvi put posjetio Hrvatsku 1991. kao ratni fotoreporter. Radio je za Reuters na ratištima Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Kosova, a u Hrvatskoj se skrasio u Dubrovniku gdje je otvorio galeriju ratne fotografije i kaže kako ne žali toliko za Novim Zelandom koliko mu nedostaje Zagreb. Njegov prijatelj Jonathan isto je izabrao Dubrovnik za svoj život. Požežanku Sanju upoznao je u rodnom Vancouveru, a nakon nekoliko godina putovanja po Aziji i Europi odlučili su živjeti u Dubrovniku.

 • Tin i Nevenka
  24:59

  29. rujna 2019.

  Tin i Nevenka

  Oboje Južnoamerikanaci za dom su izabrali domovinu svojih predaka. Tina Bojanića, Argentinca hrvatskih korijena, na prvi je pogled očarao Stari Grad na Hvaru, rodno mjesto njegove bake. Nakon života u čak 16 država, odluka je pala - Hrvatska će biti njegov dom. Nevenka Solovera Roje, rođena Čileanka, kaže da ima dvije domovine. No njezina potraga za korijenima ipak ju je usidrila na hrvatskom Jadranu.

 • Dužić i Stančić
  25:05

  30. kolovoza 2019.

  Dužić i Stančić

  Marijan je u Americi zaradio bogatstvo na ulovu škampa. Mogao je izabrati život u bilo kojem dijelu svijeta, no svoje bogatstvo i iskustvo donio je u Hrvatsku, na Brač. Fabijana je ljubav odvela k Michelle u Australiju, zasnovali su obitelj i imali dobre poslove. Čežnja za domovinom vratila ih je na otok…

 • Kate i Danielle
  24:43

  6. kolovoza 2019.

  Kate i Danielle

  Balet riječkog HNK-a prava je mala oaza stranaca. Svi oni zaljubljenici su u ples. No Talijan Daniele zaljubio se i u Rijeku prvoga jutra kad je otvorio hotelski prozor... Kate, Amerikanka hrvatsko-irskih korijena, u Hrvatsku donosi nove plesne tendencije. Ono što obožava ovdje su miran život i kvalitetna hrana...

Pogledaj i...

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh