Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Gost Glasa Hrvatske

Tjedni intervju sa znanim i manje znanim osobama iz svih sfera društva.

Odgovaraju na pitanja vezana uz aktualne događaje, komentiraju raznovrsne teme iz života, svojih struka i područja naobrazbe. Trideset minuta, bezbroj priča, deseci pitanja i jedan gost.

 • Gost Glasa Hrvatske: Miki Bratanić
  27:14

  21. kolovoza 2019.

  Gost Glasa Hrvatske: Miki Bratanić

  Proteklih mjeseci javnosti je predstavljen roman "Korijeni" Mikija Bratanića, svojevrstan nastavak projekata "Konoba" i "Priča o nama" u kojima se njeguju običaji i baština hvarskoga kraja. Bratanić je po profesiji je konzultant za primjenu informacijskih tehnologija u hotelijerstvu. Član je Društva hrvatskih književnika, piše i objavljuje knjige te sudjeluje u raznim kulturnim događanjima.

 • Gošća Glasa Hrvatske - Branka Čubelić
  29:40

  19. veljače 2020.

  Gošća Glasa Hrvatske - Branka Čubelić

  Branka Čubelić živjela je u Australiji više od 50 godina da bi se prije nekoliko godina odlučila vratiti u Domovinu. Danas živi između Splita i Zagreba i vlasnica je tvrtke koja se bavi organizacijom luksuznih vjenčanja za mladence diljem svijeta koji za taj svečani događaj odabiru našu zemlju. Na taj način, Branka Čubelić promiče hrvatske prirodne ljepote, gostoljubivost domaćina i jedinstveno ozračje koje našu zemlju čini idealnom destinacijom. Branka Čubelić dobitnica je nagrade Utjecajne hrvatske žene 2017. godine te Zlatne plakete splitske turističke zajednice. Sudionica konferencija G2 u Zagrebu i ACAP-a, Branka Čubelić današnja je gošća Glasa Hrvatske.

 • Gost Glasa Hrvatske: Ilan Mor
  29:58

  5. veljače 2020.

  Gost Glasa Hrvatske: Ilan Mor

  Gost Glasa Hrvatske je veleposlanik Države Izraela u Republici Hrvatskoj Ilan Mor. Govori o Šoi, porastu antisemitizma u Europi i svijetu, o tome postoje li prijepori između Države Izraela i Republike Hrvatske zbog događaja iz Drugoga svjetskog rata te odnosima RH i Države Izraela.

 • Gost Glasa Hrvatske: Dragan Komadina
  26:03

  29. siječnja 2020.

  Gost Glasa Hrvatske: Dragan Komadina

  Hrvatsko narodno kazalište iz Mostara obilježilo je 25 godina postojanja. Iza njih su teške godine borbe za opstanak ustanove koja godinama nije imala vlastitu zgradu. Kamen temeljac za nju postavljen je 1993. godine, a prva faza izgradnje završila je 2002. gradnjom Male scene. Danas HNK Mostar ima 25 zaposlenih, sjajne nagrađivane predstave, odličan ansambl i brojnu publiku. Umjetnički ravnatelj kazališta Dragan Komadina posljednjih deset godina dao je velik kreativni doprinos kazalištu u čemu mu je, kako ističe, pomoglo i iskustvo dopisnika Hrvatskoga radija 90-tih godina. Dragan Komadina ovotjedni je Gost Glasa Hrvatske. S njim je razgovarala Gordana Ostović.

 • Gošća Glasa Hrvatske: Kristina Kuzmić
  23:26

  15. siječnja 2020.

  Gošća Glasa Hrvatske: Kristina Kuzmić

  Kristina Kuzmić, "Mommy Blogger", Osječanka s američkom adresom, postala je sinonim za kreativno, ali istovremeno i nepretenciozno roditeljstvo te motivacijsko govorništvo s komičarskom potkom. Huffington Post njezine uratke naziva "roditeljskom komedijom najbolje vrste", a o njoj pišu People, Cosmopolitan, US Weekly, Yahoo i mnogi drugi, redom hvaleći njezine kreativne savjete o roditeljstvu i jedinstveni humor.

 • Gost Glasa Hrvatske - Tomislav Markić
  30:00

  8. siječnja 2020.

  Gost Glasa Hrvatske - Tomislav Markić

  Gost emisije je ravnatelj Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine dr. Tomislav Markić koji govori o životu hrvatskih vjernika diljem svijeta.

 • Gost Glasa Hrvatske: Nikola Eterović
  30:00

  25. prosinca 2019.

  Gost Glasa Hrvatske: Nikola Eterović

  Gost emisije je apostolski nuncij u Njemačkoj nadbiskup Nikola Eterović koji govori o života katolika u toj zemlji, hrvatskoj zajednici te ulozi Katoličke Crkve u gospodarskim procesima u Njemačkoj.

 • Gost Glasa Hrvatske: Franjo Bertović
  28:38

  11. prosinca 2019.

  Gost Glasa Hrvatske: Franjo Bertović

  Naš je gost Franjo Bertović, glavni dopredsjednik Hrvatske bratske zajednice, s kojim smo razgovarali uoči nedavne proslave 125. obljetnice te najveće i najstarije organizacije sjevernoameričkih Hrvata.

 • Gošća Glasa Hrvatske: Ruža Studer-Babić
  27:25

  4. prosinca 2019.

  Gošća Glasa Hrvatske: Ruža Studer-Babić

  Prošli je mjesec u Varaždinu zasjedao Vladin Savjet za Hrvate izvan Hrvatske. Članove Savjeta koji su pristigli iz cijeloga svijeta u varaždinskoj su Gradskoj vijećnici primili gradonačelnik Ivan Čehok, predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan i zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar. Za njihova trodnevnog boravka u Varadinu posjetili su ih i predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović, a na sjednici je sudjelovao i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Razgovaralo se o svim temama koje se tiču Hrvata izvan Hrvatske: od glasovanja, izmjena i dopuna Zakona o državljanstvu, položaja Hrvata u BiH te u europskim i prekooceanskim zemljama i učenju hrvatskoga jezika u inozemstvu. Poslije Sjednice ugostili smo potpredsjednicu i predstavnicu švicarskih Hrvata Ružu Studer Babić.

 • Gošća Glasa Hrvatske: Maria Liliane Lukač Stier
  30:01

  20. studenoga 2019.

  Gošća Glasa Hrvatske: Maria Liliane Lukač Stier

  Ugostili smo umirovljenu profesoricu filozofije i političke antropologije Mariu Liliane Lukač Stier.

 • Gošće Glasa Hrvatske: Dubravka Sidonija Šuto i Iva Vidić
  27:55

  13. studenoga 2019.

  Gošće Glasa Hrvatske: Dubravka Sidonija Šuto i Iva Vidić

  Predstavljamo dvije gošće Glasa Hrvatske, jednu iz Brazila, drugu iz Argentine, koje se redovito susreću u svom ''susjedstvu'', ali i u Hrvatskoj, kao članice Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Hrvatske. Dubravka Sidonija Šuto je predstavnica Hrvata u Brazilu, a Iva Vidić jedna od predstavnica Hrvata u Argentini. Nedavna sjednica Savjeta Vlade bila je prigoda za ovaj susret i razgovor o životu, potrebama i zanimanjima Hrvata u ovim zemljama.

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh