Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Gost Glasa Hrvatske

Tjedni intervju sa znanim i manje znanim osobama iz svih sfera društva.

Odgovaraju na pitanja vezana uz aktualne događaje, komentiraju raznovrsne teme iz života, svojih struka i područja naobrazbe. Trideset minuta, bezbroj priča, deseci pitanja i jedan gost.

 • Gošća Glasa Hrvatske - Maja Zrnčić
  16:45

  23. rujna 2020.

  Gošća Glasa Hrvatske - Maja Zrnčić

  Gošća Glasa Hrvatske je Maja Zrnčić, voditeljica projekta Ruksak pun kulture Ministarstva kulture RH. O njegovu ostvarenju u pandemijskim okolnostima s voditeljicom projekta razgovarala je Jelena Obradović Mojaš.

 • Gost Glasa Hrvatske - Gordan Grlić Radman
  28:00

  14. listopada 2020.

  Gost Glasa Hrvatske - Gordan Grlić Radman

  Naš gost je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. Govori o susretu s hrvatskim franjevcima u Svetoj Zemlji, političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, Izbornome zakonu, gradnji Franjevačkoga samostana na Plehanu i projektima hrvatske Vlade kako bi se pomogla opstojnost Hrvata u BiH.

 • Gošće Glasa Hrvatske - Vesna Miović i Zrinka Lucianović
  19:58

  7. listopada 2020.

  Gošće Glasa Hrvatske - Vesna Miović i Zrinka Lucianović

  U povijesnom prostoru Lazareta, dubrovačkoj javnosti predstavljena je jedinstvena izložba ‘COVID-19 i kuga: sadašnjost u prošlosti’ koju autorski potpisuju - upraviteljica Akademijinog Zavoda za povijesne znanosti u Dubrovniku Vesna Miović i Zrinka Lucianović iz Dubrovačke baštine. Jeleni Obradović Mojaš govorile su o odjecima izložbe kojom se širu javnost upoznalo s rasterom zanimljivih i mudrih srednjovjekovnih i ranonovovjekovnih odredbi poput traženja nultog pacijenta, danima izolacije, karantenskim rokovima, potrebom za raskuživanjem i drugim pravilima iz povijesti protupandemijskih mjera oprimjerenih u prošlosti Dubrovačke Republike.

 • Gost Glasa Hrvatske - Mario Višković
  21:46

  30. rujna 2020.

  Gost Glasa Hrvatske - Mario Višković

  Jedan je od osnivača “Hrvatske Iseljeničke Lirike” u New Yorku. Koautor je nekoliko zbirki pjesama hrvatskih iseljenika i uredio je tri zbirke pjesama hrvatske iseljeničke lirike. Osim u samostalnim zbirkama radovi su mu objavljeni i u zajedničkim zbirkama i časopisima. Bio je jedan od urednika časopisa “Besida” iz Toronto, Canada, i jedan je od osnivača hrvatske škole u Daglastonu, New York. Stihove piše na labinjonskoj cakavici i na standardnom hrvatskom jeziku. Živi u New Yorku, Puntu na otoku Krku, Zagrebu i u Labinu u Istri.

 • Gost Glasa Hrvatske - monsinjor Ante Jozić
  20:55

  16. rujna 2020.

  Gost Glasa Hrvatske - monsinjor Ante Jozić

  U današnjoj emisiji Gost Glasa Hrvatske sugovornik Ivone Jakić monsignor Ante Jozić novi hrvatski zaređen 16. rujna u Solinu, u novoj crkvi Svete obitelji. Mons. Jozić rođen je 1967. godine u Trilju. Za svećenika je zaređen u lipnju 1992. Odlukom pape Franje 2. veljače 2019 imenovan je nadbiskupom. U travnju prošle godine mons. Jozić doživio je u tunelu sveti Ilija u Biokovu tešku prometnu nesreću te se duže vrijeme oporavljao. Za biskupa se trebao zarediti u ožujku ove godine u Rimu ali je ređenje odgodila korona Monsignor Jozić je već godinama u vatikanskoj dioplomaciji.

 • Gošća Glasa Hrvatske: Nina Obuljen Koržinek
  17:29

  2. rujna 2020.

  Gošća Glasa Hrvatske: Nina Obuljen Koržinek

  71. Dubrovačke ljetne igre su za nama, a ovoljetno izdanje ukazalo je na specifičnosti njihova ostvarenja u pandemijskim okolnostima. O kulturi ovoga, po svemu posebnog vremenskog okvira, Jelena Obradović razgovarala je s ministricom kulture i medija Ninom Obuljen Koržinek.

 • Gost Glasa Hrvatske: Andrej Lucić
  22.49

  26. kolovoza 2020.

  Gost Glasa Hrvatske: Andrej Lucić

  Gost Glasa Hrvatske je uspješni poduzetnik iz Austrije Andrej Lucić, predsjednik prošle godine osnovane Udruge Hrvatski dom Beč, koji u Austriji živi i radi već dva desetljeća.

 • Gost GH: Milan Lakoš
  17:32

  18. kolovoza 2020.

  Gost GH: Milan Lakoš

  "Prikazanje života svetoga Lovrinca mučenika" nepoznatog autora najdugovječnija je predstava u Hrvatskoj . Hvarsko pučko kazalište izvodi je punih 50 godina. Nedavno je održana 270. izvedba tog pučkog mirakula. Ivoni Jakić o tome govori prof. Milan Lakoš, hvarski glumac, amater koji je jedini odigrao sve predstave.

 • Gost Glasa Hrvatske - Ivan Ereiz
  29:00

  12. kolovoza 2020.

  Gost Glasa Hrvatske - Ivan Ereiz

  Gost emisije je župnik u Voćinu Ivan Ereiz.

 • Gost Glasa Hrvatske: Milan Bošnjak
  30:00

  29. srpnja 2020.

  Gost Glasa Hrvatske: Milan Bošnjak

  Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske odlučio je dodijeliti pet milijuna kuna za programe organizacija hrvatske manjine u 12 europskih država. Definirani su iznosi za svaku državu, utvrđeno je da se po projektu može odobriti najmanje tri tisuće kuna, a kako najveći iznos ne može prijeći ukupan iznos namijenjen pojedinoj državi. Gost Glasa Hrvatske je doktor Milan Bošnjak, savjetnik s posebnim položajem za pitanja hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu pri Uredu. Istaknuo je da nova vlada Andreja Plenkovića nije smanjila iznose koji se dodjeljuju pripadnicima hrvatskih nacionalnih manjina nego su ta sredstva povećana.

 • Gost Glasa Hrvatske: Dinko Kovačić
  14:44

  22. srpnja 2020.

  Gost Glasa Hrvatske: Dinko Kovačić

  Splitski arhitekt Dinko Kovačić ovotjedni je gost Glasa Hrvatske i sugovornik našeg kolege Rodoljuba Jovića.

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh