Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Gost Glasa Hrvatske

Tjedni intervju sa znanim i manje znanim osobama iz svih sfera društva.

Odgovaraju na pitanja vezana uz aktualne događaje, komentiraju raznovrsne teme iz života, svojih struka i područja naobrazbe. Trideset minuta, bezbroj priča, deseci pitanja i jedan gost.

 • Gošća Glasa Hrvatske: Bianca Dagostin
  20:36

  15. srpnja 2020.

  Gošća Glasa Hrvatske: Bianca Dagostin

  Bianca Dagostin, mlada labinska producentica provela je dio obrazovanja u Italiji u kojoj su radili njezini roditelji. Danas je svoj put našla u Levelu 52, nagrađivanoj audio-vizualnoj tvrtki specijaliziranoj za filmsku i glazbenu produkciju, kratke i dokumentarne filmove. Ističe kako je i u djetinjstvu osjećala da se mora vratiti u Istru u čijoj kulturno-povijesnoj baštini traži inspiraciju za filmove koje osmišljava sa sve traženijim kreativnim timom na poluotoku.

 • Gošća Glasa Hrvatske - Maja Zrnčić
  16:45

  23. rujna 2020.

  Gošća Glasa Hrvatske - Maja Zrnčić

  Gošća Glasa Hrvatske je Maja Zrnčić, voditeljica projekta Ruksak pun kulture Ministarstva kulture RH. O njegovu ostvarenju u pandemijskim okolnostima s voditeljicom projekta razgovarala je Jelena Obradović Mojaš.

 • Gost Glasa Hrvatske - monsinjor Ante Jozić
  20:55

  16. rujna 2020.

  Gost Glasa Hrvatske - monsinjor Ante Jozić

  U današnjoj emisiji Gost Glasa Hrvatske sugovornik Ivone Jakić monsignor Ante Jozić novi hrvatski zaređen 16. rujna u Solinu, u novoj crkvi Svete obitelji. Mons. Jozić rođen je 1967. godine u Trilju. Za svećenika je zaređen u lipnju 1992. Odlukom pape Franje 2. veljače 2019 imenovan je nadbiskupom. U travnju prošle godine mons. Jozić doživio je u tunelu sveti Ilija u Biokovu tešku prometnu nesreću te se duže vrijeme oporavljao. Za biskupa se trebao zarediti u ožujku ove godine u Rimu ali je ređenje odgodila korona Monsignor Jozić je već godinama u vatikanskoj dioplomaciji.

 • Gošća Glasa Hrvatske: Nina Obuljen Koržinek
  17:29

  2. rujna 2020.

  Gošća Glasa Hrvatske: Nina Obuljen Koržinek

  71. Dubrovačke ljetne igre su za nama, a ovoljetno izdanje ukazalo je na specifičnosti njihova ostvarenja u pandemijskim okolnostima. O kulturi ovoga, po svemu posebnog vremenskog okvira, Jelena Obradović razgovarala je s ministricom kulture i medija Ninom Obuljen Koržinek.

 • Gost Glasa Hrvatske: Andrej Lucić
  22.49

  26. kolovoza 2020.

  Gost Glasa Hrvatske: Andrej Lucić

  Gost Glasa Hrvatske je uspješni poduzetnik iz Austrije Andrej Lucić, predsjednik prošle godine osnovane Udruge Hrvatski dom Beč, koji u Austriji živi i radi već dva desetljeća.

 • Gost GH: Milan Lakoš
  17:32

  18. kolovoza 2020.

  Gost GH: Milan Lakoš

  "Prikazanje života svetoga Lovrinca mučenika" nepoznatog autora najdugovječnija je predstava u Hrvatskoj . Hvarsko pučko kazalište izvodi je punih 50 godina. Nedavno je održana 270. izvedba tog pučkog mirakula. Ivoni Jakić o tome govori prof. Milan Lakoš, hvarski glumac, amater koji je jedini odigrao sve predstave.

 • Gost Glasa Hrvatske - Ivan Ereiz
  29:00

  12. kolovoza 2020.

  Gost Glasa Hrvatske - Ivan Ereiz

  Gost emisije je župnik u Voćinu Ivan Ereiz.

 • Gost Glasa Hrvatske: Milan Bošnjak
  30:00

  29. srpnja 2020.

  Gost Glasa Hrvatske: Milan Bošnjak

  Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske odlučio je dodijeliti pet milijuna kuna za programe organizacija hrvatske manjine u 12 europskih država. Definirani su iznosi za svaku državu, utvrđeno je da se po projektu može odobriti najmanje tri tisuće kuna, a kako najveći iznos ne može prijeći ukupan iznos namijenjen pojedinoj državi. Gost Glasa Hrvatske je doktor Milan Bošnjak, savjetnik s posebnim položajem za pitanja hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu pri Uredu. Istaknuo je da nova vlada Andreja Plenkovića nije smanjila iznose koji se dodjeljuju pripadnicima hrvatskih nacionalnih manjina nego su ta sredstva povećana.

 • Gost Glasa Hrvatske: Dinko Kovačić
  14:44

  22. srpnja 2020.

  Gost Glasa Hrvatske: Dinko Kovačić

  Splitski arhitekt Dinko Kovačić ovotjedni je gost Glasa Hrvatske i sugovornik našeg kolege Rodoljuba Jovića.

 • Gosti Glasa Hrvatske: Roko i Ivana
  14:46

  8. srpnja 2020.

  Gosti Glasa Hrvatske: Roko i Ivana

  U ovotjednoj emisiji, kolega Rodoljub Jović sa Radio Splita predstavlja nam momka Roka iz Čaporica i djevojku Ivanu iz Buenos Airesa, kroz priču koju je nazvao ''Ljubav u doba COVID-a''.

 • Gost Glasa Hrvatske: Zvonimir Aničić
  14:37

  1. srpnja 2020.

  Gost Glasa Hrvatske: Zvonimir Aničić

  Naš je gost Zvonimir Aničić, kanadski Hrvat, rođen u Vancouveru, otac četvero djece i aktivni član hrvatske zajednice u tome gradu. Gospodin Aničić predsjednik je folklornog društva Tamburaški orkestar kardinal Stepinac u Vancouveru te predstavnik Hrvata zapadne Kanade u Savjetu Vlade RH za Hrvate izvan Hrvatske.

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh