Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Gost Glasa Hrvatske

Tjedni intervju sa znanim i manje znanim osobama iz svih sfera društva.

Odgovaraju na pitanja vezana uz aktualne događaje, komentiraju raznovrsne teme iz života, svojih struka i područja naobrazbe. Trideset minuta, bezbroj priča, deseci pitanja i jedan gost.

Posljednje emisije

 • Gošće Glasa Hrvatske - učiteljice iz Divšića
  19:49

  24. studenoga 2020.

  Gošće Glasa Hrvatske - učiteljice iz Divšića

  Bile su učiteljice, često i drugi roditelji-svjesne učeničkih slabosti i jakih strana. Spremne podržati, ohrabriti, pohvaliti, čak kad djeca to nisu posve zaslužila. Vlastitim primjerom pokazivale su kako se živi kolegijalnost i prijateljstvo. Njihovo, izraslo u poslovnom okruženju, brzo je preraslo školske okvire i živo ostalo do danas, godinama nakon umirovljenja. Ljiljana Giorgi, Olga Keba, Meri Žufić, Olivera Radović i Deva Kaurin današnje su Gošće Glasa Hrvatske i kolegice Dorine Tikvicki. Učiteljice jedne male osnovne škole iz sela Divšići kod Pule u emisiji podsjećaju na vremena kad je otuđenost bila gotovo nepoznata riječ. Ujedno, odajemo priznanje učiteljskoj struci koja i danas, možda intenzivnije nego ikad, prolazi kroz najveće izazove zajedno s našom djecom.

 • Gost Glasa Hrvatske - Zlatko Špehar
  27,30

  18. studenoga 2020.

  Gost Glasa Hrvatske - Zlatko Špehar

  Naš gost je voditelj Hrvatske katoličke misije u Salzburgu, a nekadašnji vukovarski gvardijan fra Zlatko Špehar. Govori o ratnim danima u Gradu mučeniku - Vukovaru.

 • Gost Glasa Hrvatske: Dr. Ante Žužul
  18:47

  11. studenoga 2020.

  Gost Glasa Hrvatske: Dr. Ante Žužul

  Ove godine je odgođen Interliber, najvažniji i najveći sajam knjiga u Hrvatskoj, onaj u staroj formi najavljen je za ožujak 2021. Umjesto njega do nedjelje 15. studenoga u tijeku je virtualni sajam "Knjiga svuda i svima", knjige će se nuditi po sniženim cijenama do 90% u svim hrvatskim knjižarama, programi će se pratiti preko You Tube kanala i u Premium programu Trećeg programa Hrvatske televizije. Gost GH-a je doktor Ante Žužul, istaknuti hrvatski nakladnik koji govori o stanju i važnosti knjige za nacionalnu kulturu i identitet, te o tome da im je kao izdavaču jedan od prioriteta da udžbenici, leksikoni, rječnici i knjige dođu do hrvatskog iseljeništva i Hrvata u susjednim zemljama.

 • Gost Glasa Hrvatske: Ivo Majkovica
  30:00

  4. studenoga 2020.

  Gost Glasa Hrvatske: Ivo Majkovica

  Ivo Majkovica prije 15-ak godina vratio se u Hrvatsku, u rodne Konavle, mjesto Vodovađu. Nakon 30 godina provedenih u Sjedinjenim Američkim Državama, ponajviše Sacramentu, napornoga rada, dobrog i uhodanog biznisa, ostvarenog američkog sna, Ivo je jednog dana zastao, podvukao crtu i rekao – vrijeme je za povratak kući. Izgradio je novu kuću na temeljima stare, obiteljske i među prvima započeo sa smještajnim kapacitetima u konavoskom ruralnom turizmu. Žubor vode njegove Vodovađe pratio ga je u mislima svih godina provedenih u iseljeništvu i na kraju – vratio doma.

 • Gost Glasa Hrvatske - Josip Radić
  20:05

  21. listopada 2020.

  Gost Glasa Hrvatske - Josip Radić

  Ovaj tjedan naš gost je samouki klesar Josip Radić iz Pučišća na otoku Braču, u čijoj radionici nastaju vrhunske minijature u bračkom kamenu. Umirovljeni časnik Hrvatske vojske izradio je u dvadesetak godina na desetke replika crkava, katedrala, zvonika, svjetionika….a vrhunac njegova rada je replika vatikanske bazilike sv. Petra koja je proslavila i Josipa, i Pučišća, i Hrvatsku, diljem svijeta.

 • Gost Glasa Hrvatske - Gordan Grlić Radman
  28:00

  14. listopada 2020.

  Gost Glasa Hrvatske - Gordan Grlić Radman

  Naš gost je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. Govori o susretu s hrvatskim franjevcima u Svetoj Zemlji, političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, Izbornome zakonu, gradnji Franjevačkoga samostana na Plehanu i projektima hrvatske Vlade kako bi se pomogla opstojnost Hrvata u BiH.

 • Gošće Glasa Hrvatske - Vesna Miović i Zrinka Lucianović
  19:58

  7. listopada 2020.

  Gošće Glasa Hrvatske - Vesna Miović i Zrinka Lucianović

  U povijesnom prostoru Lazareta, dubrovačkoj javnosti predstavljena je jedinstvena izložba ‘COVID-19 i kuga: sadašnjost u prošlosti’ koju autorski potpisuju - upraviteljica Akademijinog Zavoda za povijesne znanosti u Dubrovniku Vesna Miović i Zrinka Lucianović iz Dubrovačke baštine. Jeleni Obradović Mojaš govorile su o odjecima izložbe kojom se širu javnost upoznalo s rasterom zanimljivih i mudrih srednjovjekovnih i ranonovovjekovnih odredbi poput traženja nultog pacijenta, danima izolacije, karantenskim rokovima, potrebom za raskuživanjem i drugim pravilima iz povijesti protupandemijskih mjera oprimjerenih u prošlosti Dubrovačke Republike.

 • Gost Glasa Hrvatske - Mario Višković
  21:46

  30. rujna 2020.

  Gost Glasa Hrvatske - Mario Višković

  Jedan je od osnivača “Hrvatske Iseljeničke Lirike” u New Yorku. Koautor je nekoliko zbirki pjesama hrvatskih iseljenika i uredio je tri zbirke pjesama hrvatske iseljeničke lirike. Osim u samostalnim zbirkama radovi su mu objavljeni i u zajedničkim zbirkama i časopisima. Bio je jedan od urednika časopisa “Besida” iz Toronto, Canada, i jedan je od osnivača hrvatske škole u Daglastonu, New York. Stihove piše na labinjonskoj cakavici i na standardnom hrvatskom jeziku. Živi u New Yorku, Puntu na otoku Krku, Zagrebu i u Labinu u Istri.

 • Gošća Glasa Hrvatske - Maja Zrnčić
  16:45

  23. rujna 2020.

  Gošća Glasa Hrvatske - Maja Zrnčić

  Gošća Glasa Hrvatske je Maja Zrnčić, voditeljica projekta Ruksak pun kulture Ministarstva kulture RH. O njegovu ostvarenju u pandemijskim okolnostima s voditeljicom projekta razgovarala je Jelena Obradović Mojaš.

 • Gost Glasa Hrvatske - monsinjor Ante Jozić
  20:55

  16. rujna 2020.

  Gost Glasa Hrvatske - monsinjor Ante Jozić

  U današnjoj emisiji Gost Glasa Hrvatske sugovornik Ivone Jakić monsignor Ante Jozić novi hrvatski zaređen 16. rujna u Solinu, u novoj crkvi Svete obitelji. Mons. Jozić rođen je 1967. godine u Trilju. Za svećenika je zaređen u lipnju 1992. Odlukom pape Franje 2. veljače 2019 imenovan je nadbiskupom. U travnju prošle godine mons. Jozić doživio je u tunelu sveti Ilija u Biokovu tešku prometnu nesreću te se duže vrijeme oporavljao. Za biskupa se trebao zarediti u ožujku ove godine u Rimu ali je ređenje odgodila korona Monsignor Jozić je već godinama u vatikanskoj dioplomaciji.

Pogledaj i...

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh