Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HTV 5 uživo

Gost Glasa Hrvatske

Tjedni intervju sa znanim i manje znanim osobama iz svih sfera društva.

Odgovaraju na pitanja vezana uz aktualne događaje, komentiraju raznovrsne teme iz života, svojih struka i područja naobrazbe. Trideset minuta, bezbroj priča, deseci pitanja i jedan gost.

Posljednje emisije

 • Gost Glasa Hrvatske: Dražen Jelavić, HSK
  20:41

  12. srpnja 2018.

  Gost Glasa Hrvatske: Dražen Jelavić, HSK

  Doktor Dražen Jelavić je tajnik Hrvatskog sabora kulture iz Zagreba. Radi se o krovnoj udruzi kulturno-umjetničkog amaterizma koja okuplja više od 80 tisuća članova u zborovima, tamburaškim, mandolinskim, harmonikaškim i puhačkim orkestrima, kazališnim skupinama, folklornim ansamblima, malim vokalnim sastavima i drugim skupinama koje se bave amaterskim stvaralaštvom. HSK ove godine obilježava 70. obljetnicu postojanja.

 • Gošća GH: Anamarija Blažević
  22:22

  4. srpnja 2018.

  Gošća GH: Anamarija Blažević

  Naša je gošća gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević. Kako se danas živi u Pakracu i zbog čega je taj zapadnoslavonski gradić sve atraktivnije mjesto za život i poslovna ulaganja?

 • Gosti Glasa Hrvatske: Ankica i Ante Karačić
  28:03

  27. lipnja 2018.

  Gosti Glasa Hrvatske: Ankica i Ante Karačić

  Gosti Glasa Hrvatske danas su Iločani iz Iserlohna – bračni par slikarica i kipar Ankica i Ante Karačić, idejni pokretači dječjeg međunarodnog likovno-literarnog natječaja Iserlohn. Ugostili su nas u svojem domu u Iloku u kojemu nastaju njihovi radovi.

 • Gošća Glasa Hrvatske: Marina Budimir
  25:09

  20. lipnja 2018.

  Gošća Glasa Hrvatske: Marina Budimir

  Ilok – najistočniji hrvatski grad - skladno se izdiže iznad Dunava okružen obroncima Fruške gore i prelijepim vinogradima. Gradić je to duge povijesti, zanimljivih kulturnih spomenika u srednjovjekovnoj jezgri, jednoj od najvećih i urbanistički najvažnijih urbano-fortifikacijskih kompleksa Podunavlja. Danas je Ilok otvoren je za sve goste i nove stanovnike. Gošća Glasa Hrvatske je gradonačelnica Iloka Marina Budimir.

 • Gošća Glasa Hrvatske: Valentina Badanjak Pintarić
  22:33

  6. lipnja 2018.

  Gošća Glasa Hrvatske: Valentina Badanjak Pintarić

  Četvrti Zrin festival održava se od 3. do 16. lipnja na nekoliko mjesta Banovine u Sisačko-moslavačkoj županiji i Sisku. Multimedijalni Zrin festival održava se u kraju gdje se rodio slavni junak Nikola Šubić Zrinski i gdje je njegova obitelj stolovala puna dva stoljeća. Festival ozbiljne glazbe pokrenut je s ciljem prezentacije lokaliteta nekadašnjih utvrda, burgova i posjeda Zrinskih u Sisačko-moslavačkoj županiji, kao i osvještavanja o mogućnostima koje bogata kulturna baština i gotovo netaknuta priroda ovoga kraja pružaju općem razvoju Banovine i Hrvatskog Pounja. Gošća emisije je Valentina Badanjak Pintarić.

 • Gost Glasa Hrvatske: Dražen Jelavić
  30:00

  30. svibnja 2018.

  Gost Glasa Hrvatske: Dražen Jelavić

  Doktor Dražen Jelavić je tajnik Hrvatskog sabora kulture iz Zagreba. Radi se o krovnoj udruzi kulturno-umjetničkog amaterizma koja okuplja više od 80 tisuća članova u zborovima, tamburaškim, mandolinskim, harmonikaškim i puhačkim orkestrima, kazališnim skupinama, folklornim ansamblima, malim vokalnim sastavima i drugim skupinama koje se bave amaterskim stvaralaštvom. HSK ove godine obilježava 70. obljetnicu postojanja.

 • Gošća Glasa Hrvatske: Sandra Hrašćanec iz Beča
  29:29

  8. svibnja 2018.

  Gošća Glasa Hrvatske: Sandra Hrašćanec iz Beča

  U zagrebačkom Europskom domu predstavljen je CD Sandre Hrašćanec- operne umjetnice koja živi u Beču i aktivna je u Hrvatsko-austrijskom društvu. Razveselila je ljubitelje našeg skladateljskog nasljeđa jer godinama istražuje, izvodi, a sad je i snimila pjesme koje je skladala Dora Pejačević. „Čarolija toplog daha“ podnaslovljena je: Dvije skladateljice i jedna pjesnikinja kasnog romantizma. Radi se o nastavku njezina rada na projektu „Žene u glazbi kasnog romantizma“, pa su se na CD-u našle skladbe Luise Erdődy - plemkinje koja je živjela u Novom Marofu u blizini Varaždina, Dore Pejačević i skladbe Richarda Wagnera koje su nastale na stihove njegove muze Mathilde Wesendonck. Predstavljeni nosač zvuka dio je projekta Austrijsko-hrvatskog društva realiziranog u okviru Godine kulturne suradnje Austrija - Hrvatska 2017.

 • Gošća Glasa Hrvatske: Anamarija Blažević
  22:22

  2. svibnja 2018.

  Gošća Glasa Hrvatske: Anamarija Blažević

  Gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević naša je gošća povodom 23. obljetnice oslobođenja okupiranih dijelova Zapadne Slavonije u VRO Bljesak. Ispričala nam je kako se danas živi u Pakracu i zbog čega je taj zapadnoslavonski gradić sve atraktivnije mjesto za život i poslovna ulaganja?

 • Gost Glasa Hrvatske: Daniel Šuljić
  17:18

  25. travnja 2018.

  Gost Glasa Hrvatske: Daniel Šuljić

  Zagreb će početkom lipnja ponovno postati globalno središte animiranoga filma. Na 28. Svjetskom festivalu animiranog filma - Animafest Zagreb 2018. bit će predstavljeno više od 350 filmova na nekoliko lokacija u hrvatskoj metropoli. Naš je gost umjetnički ravnatelj Animafesta Daniel Šuljić.

 • Gost Glasa Hrvatske: Tomo Gusić
  25:38

  4. travnja 2018.

  Gost Glasa Hrvatske: Tomo Gusić

  Hrvati s Kosova, iz mjesta Letnice i Vrnavokolo, doselili su u Hrvatsku odlukom Vlade 1999. godine. S njima je došao i tada mladi učitelj Tomo Gusić, današnji Gost Glasa Hrvatske. Ispričao nam je kako je došlo do povratka najstarije Hrvatske dijaspore u Domovinu i što se sve događalo tijekom proteklih 18 godina.

Pogledaj i...

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh