Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Gost Glasa Hrvatske

Tjedni intervju sa znanim i manje znanim osobama iz svih sfera društva.

Odgovaraju na pitanja vezana uz aktualne događaje, komentiraju raznovrsne teme iz života, svojih struka i područja naobrazbe. Trideset minuta, bezbroj priča, deseci pitanja i jedan gost.

Posljednje emisije

 • Gošća Glasa Hrvatske: Kristina Kuzmić
  23:26

  15. siječnja 2020.

  Gošća Glasa Hrvatske: Kristina Kuzmić

  Kristina Kuzmić, "Mommy Blogger", Osječanka s američkom adresom, postala je sinonim za kreativno, ali istovremeno i nepretenciozno roditeljstvo te motivacijsko govorništvo s komičarskom potkom. Huffington Post njezine uratke naziva "roditeljskom komedijom najbolje vrste", a o njoj pišu People, Cosmopolitan, US Weekly, Yahoo i mnogi drugi, redom hvaleći njezine kreativne savjete o roditeljstvu i jedinstveni humor.

 • Gost Glasa Hrvatske - Tomislav Markić
  30:00

  8. siječnja 2020.

  Gost Glasa Hrvatske - Tomislav Markić

  Gost emisije je ravnatelj Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine dr. Tomislav Markić koji govori o životu hrvatskih vjernika diljem svijeta.

 • Gost Glasa Hrvatske: Nikola Eterović
  30:00

  25. prosinca 2019.

  Gost Glasa Hrvatske: Nikola Eterović

  Gost emisije je apostolski nuncij u Njemačkoj nadbiskup Nikola Eterović koji govori o života katolika u toj zemlji, hrvatskoj zajednici te ulozi Katoličke Crkve u gospodarskim procesima u Njemačkoj.

 • Gost Glasa Hrvatske: Franjo Bertović
  28:38

  11. prosinca 2019.

  Gost Glasa Hrvatske: Franjo Bertović

  Naš je gost Franjo Bertović, glavni dopredsjednik Hrvatske bratske zajednice, s kojim smo razgovarali uoči nedavne proslave 125. obljetnice te najveće i najstarije organizacije sjevernoameričkih Hrvata.

 • Gošća Glasa Hrvatske: Ruža Studer-Babić
  27:25

  4. prosinca 2019.

  Gošća Glasa Hrvatske: Ruža Studer-Babić

  Prošli je mjesec u Varaždinu zasjedao Vladin Savjet za Hrvate izvan Hrvatske. Članove Savjeta koji su pristigli iz cijeloga svijeta u varaždinskoj su Gradskoj vijećnici primili gradonačelnik Ivan Čehok, predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan i zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar. Za njihova trodnevnog boravka u Varadinu posjetili su ih i predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović, a na sjednici je sudjelovao i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Razgovaralo se o svim temama koje se tiču Hrvata izvan Hrvatske: od glasovanja, izmjena i dopuna Zakona o državljanstvu, položaja Hrvata u BiH te u europskim i prekooceanskim zemljama i učenju hrvatskoga jezika u inozemstvu. Poslije Sjednice ugostili smo potpredsjednicu i predstavnicu švicarskih Hrvata Ružu Studer Babić.

 • Gošća Glasa Hrvatske: Maria Liliane Lukač Stier
  30:01

  20. studenoga 2019.

  Gošća Glasa Hrvatske: Maria Liliane Lukač Stier

  Ugostili smo umirovljenu profesoricu filozofije i političke antropologije Mariu Liliane Lukač Stier.

 • Gošće Glasa Hrvatske: Dubravka Sidonija Šuto i Iva Vidić
  27:55

  13. studenoga 2019.

  Gošće Glasa Hrvatske: Dubravka Sidonija Šuto i Iva Vidić

  Predstavljamo dvije gošće Glasa Hrvatske, jednu iz Brazila, drugu iz Argentine, koje se redovito susreću u svom ''susjedstvu'', ali i u Hrvatskoj, kao članice Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Hrvatske. Dubravka Sidonija Šuto je predstavnica Hrvata u Brazilu, a Iva Vidić jedna od predstavnica Hrvata u Argentini. Nedavna sjednica Savjeta Vlade bila je prigoda za ovaj susret i razgovor o životu, potrebama i zanimanjima Hrvata u ovim zemljama.

 • Gošća Glasa Hrvatske: Davorka Kirinčić
  23:08

  6. studenoga 2019.

  Gošća Glasa Hrvatske: Davorka Kirinčić

  Davorka Kirinčić - predstavnica američkih Hrvata u Savjetu Vlade za Hrvate izvan Republike Hrvatske u Chicago, u kojem živi oko 250 tisuća Hrvata, doselila je prije 28 godina. U Hrvatskome kulturnom centu radila je kao učiteljica hrvatskoga jezika te je bila i direktorica te ustanove. Zaposlena je kao koordinatorica u odsjeku za urbano planiranje grada Des Plainesa kraj Čikaga. Članica je Udruge hrvatsko-američkih profesionalaca u čijoj je radnoj skupini za obrazovanje.

 • Gost Glasa Hrvatske: Stanko Ferić
  23:10

  30. listopada 2019.

  Gost Glasa Hrvatske: Stanko Ferić

  Prije dvije godine objavljen je prvi digitalni news časopis u Hrvatskoj. Izašao je "Volim Šibenik" - časopis koji se koji se čita, sluša, gleda, govori, pjeva i svira! Naime, novinarski i bračni par Diana i Stanko Ferić u tijeku sedam godina napisali su i uredili 44 klasična, tiskana broja magazina Volim Šibenik. Radi se o časopisu koji promiče zavičajne vrijednosti, baštinu i njeguje kulturu sjećanja, no, zbog financijskih razloga više nije mogao opstati u tiskanom obliku i prošle je godine izašao njegov prvi probni interaktivni broj. Teme su često vezane uz poznate Šibenčane koji žive izvan domovine, o njihovim uspjesima i tragovima koje su ostavili u svojem dalmatinskom zavičaju.

 • Gost Glasa Hrvatske: Jasenko Houra
  22:12

Pogledaj i...

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh