Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Gost Glasa Hrvatske

Tjedni intervju sa znanim i manje znanim osobama iz svih sfera društva.

Odgovaraju na pitanja vezana uz aktualne događaje, komentiraju raznovrsne teme iz života, svojih struka i područja naobrazbe. Trideset minuta, bezbroj priča, deseci pitanja i jedan gost.

Posljednje emisije

 • Gost Glasa Hrvatske: Krešimir Šakić
  25:51

  6. ožujka 2019.

  Gost Glasa Hrvatske: Krešimir Šakić

  Nacionalni park "Krka" smješten je na području Šibensko-kninske županije i obuhvaća površinu od 109 km² najljepšeg toka rijeke Krke i donji tok rijeke Čikole. O novostima u Nacionalnome parku razgovaramo s njegovim ravnateljem Krešimirom Šakićem.

 • Gost Glasa Hrvatske: Roko Antić
  20:40

  27. veljače 2019.

  Gost Glasa Hrvatske: Roko Antić

  Hrvati doseljeni s Kosova u dalmatinsko mjesto Kistanje tamo su već 22 godine. Kako su se snašli u novoj sredini i s kojim se poteškoćama suočavaju razgovarali smo s donačelnikom te općine Rokom Antićem.

 • Gost Glasa Hrvatske: Toni Lozica
  26:06

  13. veljače 2019.

  Gost Glasa Hrvatske: Toni Lozica

  Nakon dvadeset godina života i rada u Nizozemskoj, Toni Lozica vratio se na Korčulu. Povratku kući prevagnula je dobra poslovna ponuda u vrijeme kad je bio u najboljim godinama upravo za to, kaže, da se vrati doma - dok je još dobre snage i jake volje da vlastitim iskustvom i djelom pridonese razvoju rodnog kraja. Iako se i u Rotterdamu osjećao kao na svom, prilagodivši se svim okolnostima i mogućnostima koje mu je život u Nizozemskoj pružao, Lumbarda je danas njegova oaza mira i nadahnuća, u koju, putem agencije, dovodi posjetitelje s raznih strana svijeta.

 • Gost Glasa Hrvatske: Tihomir Budanko
  28:49

  6. veljače 2019.

  Gost Glasa Hrvatske: Tihomir Budanko

  Promina u Dalmatinskoj zagori od osiromašene i devastirane općine nakon Domovinskoga rata postala je po svim mjerilima atraktivna za život i doseljavanje. U čemu je njihova tajna i kako su u dvadesetak godina uspjeli preokrenuti i mnoge trendove, govori ovotjedni Gost Glasa Hrvatske, načelnik općine Promina Tihomir Budanko.

 • Gošća Glasa Hrvatske - Karmen Sinković
  22:37

  30. siječnja 2019.

  Gošća Glasa Hrvatske - Karmen Sinković

  Naša je gošća Karmen Sinković iz udruge Autohtona hrvatska baština povodom izložbe o tradicijskoj hrvatskoj hrani postavljenoj u Hrvatskome školskom muzeju.

 • Gost Glasa Hrvatske: Elizabeta Glasnović Raguž iz Švedske
  24:20

  23. siječnja 2019.

  Gost Glasa Hrvatske: Elizabeta Glasnović Raguž iz Švedske

  Elizabeta Glasnović Raguž iz Malmea u Švedskoj s ljubavlju prikuplja hrvatsku etno baštinu i predstavlja u Švedskoj, uz obitelj se bavi pisanjem, prevođenjem i izdavanjem knjiga, društveno je aktivna i ne može bez pjevanja, pjeva u zboru s kojim gostuje i po Hrvatskoj.

 • Gost Glasa Hrvatske - Edmund Andler Borić
  26:00

  16. siječnja 2019.

  Gost Glasa Hrvatske - Edmund Andler Borić

  U Zagrebačkoj katedrali u petak 11. siječnja održan je koncert Sjećanje na Gvozdansko 1577./1578. Organizirala ga udruga Zvuci tišine čiji je umjetnički voditelj Edmund Andler Borić koji je ovotjedni Gost Glasa Hrvatske.

 • Gost Glasa Hrvatske: Marin Sopta
  29:10

  9. siječnja 2019.

  Gost Glasa Hrvatske: Marin Sopta

  Međunarodna konferencija "Povijest hrvatske političke emigracije u 20. stoljeću" održat će se u Zagrebu 21. i 22. veljače Tim povodom naš je gost organizator Konferencije Marin Sopta, predsjednik Centra za istraživanje hrvatskoga iseljeništva.

 • Gošća Glasa Hrvatske - Ruža Studer Babić
  25:34

  2. siječnja 2019.

  Gošća Glasa Hrvatske - Ruža Studer Babić

  Prema posljednjim podacima, doznake našega iseljeništva za 50 posto premašuju strana ulaganja u Hrvatskoj. Hrvate izvan Hrvatske u Saboru predstavljaju samo tri zastupnika, glasovanje na izborima omogućeno je isključivo u diplomatskim i konzularnim predstavništvima koja su mnogima predaleko. Uz promjenu načina glasovanja i bolje informiranje, glavna tema nedavna zasjedanja Vladina Savjeta za Hrvate izvan Hrvatske u Šibeniku bila je i izmjena Zakona o državljanstvu. Naša je gošća potpredsjednica Savjeta za Europu i predstavnica švicarskih Hrvata u Savjetu Vlade Ruža Studer-Babić.

 • Gost Glasa Hrvatske: Marinko Petrić
  20:30

  19. prosinca 2018.

  Gost Glasa Hrvatske: Marinko Petrić

  Marinko Petrić je viši kustos Muzeja hvarske baštine koji je smješten u renesansnom ljetnikovcu najvećeg hrvatskog renesansnog pjesnika Hanibala Lucića. Ove godine Hvar obilježava 150 godina turizma, a Marinko Petrić se tom temom bavi već duže vremena, autor je knjige i izložbe o povijesti otočnog turizma.

Pogledaj i...

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh