Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HTV 5 uživo

Gost Glasa Hrvatske

Tjedni intervju sa znanim i manje znanim osobama iz svih sfera društva.

Odgovaraju na pitanja vezana uz aktualne događaje, komentiraju raznovrsne teme iz života, svojih struka i područja naobrazbe. Trideset minuta, bezbroj priča, deseci pitanja i jedan gost.

Posljednje emisije

 • Gošća Glasa Hrvatske: Maja Jurišić
  23:30

  12. rujna 2018.

  Gošća Glasa Hrvatske: Maja Jurišić

  Gošća Glasa Hrvatske je Maja Jurišić, predsjednica Međuotočke aktivističke mreže "Pokret otoka" i glavna urednica portala otoci.eu.

 • Gost Glasa Hrvatske: Zlatko Vitez
  24:07

  5. rujna 2018.

  Gost Glasa Hrvatske: Zlatko Vitez

  Glumačka družina Histrion već tri desetljeća na scenu postavlja djela Marije Jurić Zagorke: Kći Lotrščaka, Viteza slavonske ravni, Jalnuševčane i Tajnu krvavog mosta. Ovo ljeto ponovno je na scenu na Opatovini postavljena Grička vještica i to je povod za razgovor s ravnateljem Histriona Zlatkom Vitezom.

 • Gost Glasa Hrvatske: Vlado Perković
  20:55

  29. kolovoza 2018.

  Gost Glasa Hrvatske: Vlado Perković

  Gost Glasa Hrvatske je Vlado Perković, slikar, aktivist, ugledni član hrvatske zajednice u Austriji i uspješan poslovni čovjek koji je svojim djelovanjem povezao rodnu BiH i Hrvatsku.

 • Gošća Glasa Hrvatske: gradonačelnica Iloka Marina Budimir
  25:09

  22. kolovoza 2018.

  Gošća Glasa Hrvatske: gradonačelnica Iloka Marina Budimir

  - Uvijek mi je bio cilj vratiti se u Hrvatsku, u rodni Ilok, ističe gradonačelnica našega najistočnijeg grada Marina Budimir koja se nakon godina života u Austriji vratila u Hrvatsku.

 • Gosti Glasa Hrvatske: supružnici-umjetnici Ankica i Ante Karačić
  28:03

  15. kolovoza 2018.

  Gosti Glasa Hrvatske: supružnici-umjetnici Ankica i Ante Karačić

  Gosti Glasa Hrvatske danas su Iločani iz Iserlohna – bračni par slikarica i kipar Ankica i Ante Karačić, idejni pokretači dječjeg međunarodnog likovno-literarnog natječaja Iserlohn. Ugostili su nas u svojem domu u Iloku u kojemu nastaju njihovi radovi.

 • Gošća Glasa Hrvatske: Katarina Jurjević iz Australije
  26:00

  26. srpnja 2018.

  Gošća Glasa Hrvatske: Katarina Jurjević iz Australije

  U svibnju prošle godine Europski parlament i vijeće donijeli su odluku da se 2018. godina proglasi Europskom godinom kulturne baštine. Na tom tragu je i zimska škola hrvatskog folklora koja se održala u Koprivnici, koju je prije 55 godina osmislio naš znameniti etnokoreolog i etnograf dr. Ivan Ivančan. Gošća emisije je Katarina Jurjević, mlada Hrvatica iz Melbourna, koja je puno naučila u školi hrvatskog folklora i nastojat će ta znanja prenijeti svojim prijateljima.

 • Gošća Glasa Hrvatske: Tanja Brlek
  20:00

  19. srpnja 2018.

  Gošća Glasa Hrvatske: Tanja Brlek

  Gošća emisije je Tanja Brlek, voditeljica Muzeja "Staro selo" Kumrovec, u kojem je sačuvano preko trideset tradicijskih stambenih i gospodarskih objekata.

 • Gost Glasa Hrvatske: Dražen Jelavić, HSK
  20:41

  12. srpnja 2018.

  Gost Glasa Hrvatske: Dražen Jelavić, HSK

  Doktor Dražen Jelavić je tajnik Hrvatskog sabora kulture iz Zagreba. Radi se o krovnoj udruzi kulturno-umjetničkog amaterizma koja okuplja više od 80 tisuća članova u zborovima, tamburaškim, mandolinskim, harmonikaškim i puhačkim orkestrima, kazališnim skupinama, folklornim ansamblima, malim vokalnim sastavima i drugim skupinama koje se bave amaterskim stvaralaštvom. HSK ove godine obilježava 70. obljetnicu postojanja.

 • Gošća GH: Anamarija Blažević
  22:22

  4. srpnja 2018.

  Gošća GH: Anamarija Blažević

  Naša je gošća gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević. Kako se danas živi u Pakracu i zbog čega je taj zapadnoslavonski gradić sve atraktivnije mjesto za život i poslovna ulaganja?

 • Gosti Glasa Hrvatske: Ankica i Ante Karačić
  28:03

  27. lipnja 2018.

  Gosti Glasa Hrvatske: Ankica i Ante Karačić

  Gosti Glasa Hrvatske danas su Iločani iz Iserlohna – bračni par slikarica i kipar Ankica i Ante Karačić, idejni pokretači dječjeg međunarodnog likovno-literarnog natječaja Iserlohn. Ugostili su nas u svojem domu u Iloku u kojemu nastaju njihovi radovi.

Pogledaj i...

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh