Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Gost Glasa Hrvatske

Tjedni intervju sa znanim i manje znanim osobama iz svih sfera društva.

Odgovaraju na pitanja vezana uz aktualne događaje, komentiraju raznovrsne teme iz života, svojih struka i područja naobrazbe. Trideset minuta, bezbroj priča, deseci pitanja i jedan gost.

Posljednje emisije

 • Gost Glasa Hrvatske: Zvonimir Aničić
  14:37

  1. srpnja 2020.

  Gost Glasa Hrvatske: Zvonimir Aničić

  Naš je gost Zvonimir Aničić, kanadski Hrvat, rođen u Vancouveru, otac četvero djece i aktivni član hrvatske zajednice u tome gradu. Gospodin Aničić predsjednik je folklornog društva Tamburaški orkestar kardinal Stepinac u Vancouveru te predstavnik Hrvata zapadne Kanade u Savjetu Vlade RH za Hrvate izvan Hrvatske.

 • Gošća Glasa Hrvatske: Branka Cvjetičanin
  25:45

  18. ožujka 2020.

  Gošća Glasa Hrvatske: Branka Cvjetičanin

  Gošća Glasa Hrvatske je glavna voditeljica programskoga pravca "27 susjedstava" Rijeke Europske prijestolnice kulture 2020 Branka Cvjetičanin.

 • Gošća Glasa Hrvatske: Anita Martinac
  30:00

  4. ožujka 2020.

  Gošća Glasa Hrvatske: Anita Martinac

  Gošća Glasa Hrvatske je spisateljica iz bosanskohercegovačkoga Mostara Anita Martinac. Autorica je niza uspješnih romana - "Medaljon", "Posljednji", "Od Franje do Franje", zbirki poezije i novele "Život nema naslova" te bajke "Kako je Pjev naučio raditi". Njezin najnoviji roma "Grad bez ptica" posvećen je braniteljicama i braniteljima. Pravnica je i sama sudionicarata u BiH. .

 • Gost Glasa Hrvatske: Stjepan Hauser
  25:48

  26. veljače 2020.

  Gost Glasa Hrvatske: Stjepan Hauser

  ''Čelo je moj Pavarotti…'' kaže naš proslavljeni violončelist Stjepan Hauser u nedavnom intervjuu za emisiju Music Pub Drugog programa Hrvatskoga radija koju uređuje i vodi Zlatko Turkalj, a povodom objave novog spota s arijom ''Nessun dorma'' iz zadnjeg čina glasovita Puccinijeva ''Turandota'', čime najavljuje svoj prvi solo album pod nazivom ''Classic'' s odabranim omiljenim skladbama klasične glazbe. Album je snimljen uz pratnju Londonske filharmonije, jednog od najboljih svjetskih orkestara, a produkciju potpisuje Robin Smith. Hauser uskoro kreće i na svjetsku turneju u sklopu koje će nastupiti u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Rusiji, Španjolskoj, Italiji, SAD-u, Egiptu, a po povratku i u Hrvatskoj. Koristimo prigodu da u ovotjednoj emisiji Gost Glasa Hrvatske prenesemo ovaj intervju i na našem Međunarodnom radijskom kanalu i web portalu Glasu Hrvatske.

 • Gošća Glasa Hrvatske - Branka Čubelić
  29:40

  19. veljače 2020.

  Gošća Glasa Hrvatske - Branka Čubelić

  Branka Čubelić živjela je u Australiji više od 50 godina da bi se prije nekoliko godina odlučila vratiti u Domovinu. Danas živi između Splita i Zagreba i vlasnica je tvrtke koja se bavi organizacijom luksuznih vjenčanja za mladence diljem svijeta koji za taj svečani događaj odabiru našu zemlju. Na taj način, Branka Čubelić promiče hrvatske prirodne ljepote, gostoljubivost domaćina i jedinstveno ozračje koje našu zemlju čini idealnom destinacijom. Branka Čubelić dobitnica je nagrade Utjecajne hrvatske žene 2017. godine te Zlatne plakete splitske turističke zajednice. Sudionica konferencija G2 u Zagrebu i ACAP-a, Branka Čubelić današnja je gošća Glasa Hrvatske.

 • Gost Glasa Hrvatske: Bruno Blažina
  29:08

  12. veljače 2020.

  Gost Glasa Hrvatske: Bruno Blažina

  Priča iz istarskoga malog mjesta Ravni iz kojeg se svake godine u svoj zavičaj vraća Bruno Blažina, umjetnički fotograf i grafički urednik prestižnog modnog časopisa McCall's koji se u Americi prodavao u 7 milijuna primjeraka.

 • Gost Glasa Hrvatske: Ilan Mor
  29:58

  5. veljače 2020.

  Gost Glasa Hrvatske: Ilan Mor

  Gost Glasa Hrvatske je veleposlanik Države Izraela u Republici Hrvatskoj Ilan Mor. Govori o Šoi, porastu antisemitizma u Europi i svijetu, o tome postoje li prijepori između Države Izraela i Republike Hrvatske zbog događaja iz Drugoga svjetskog rata te odnosima RH i Države Izraela.

 • Gost Glasa Hrvatske: Dragan Komadina
  26:03

  29. siječnja 2020.

  Gost Glasa Hrvatske: Dragan Komadina

  Hrvatsko narodno kazalište iz Mostara obilježilo je 25 godina postojanja. Iza njih su teške godine borbe za opstanak ustanove koja godinama nije imala vlastitu zgradu. Kamen temeljac za nju postavljen je 1993. godine, a prva faza izgradnje završila je 2002. gradnjom Male scene. Danas HNK Mostar ima 25 zaposlenih, sjajne nagrađivane predstave, odličan ansambl i brojnu publiku. Umjetnički ravnatelj kazališta Dragan Komadina posljednjih deset godina dao je velik kreativni doprinos kazalištu u čemu mu je, kako ističe, pomoglo i iskustvo dopisnika Hrvatskoga radija 90-tih godina. Dragan Komadina ovotjedni je Gost Glasa Hrvatske. S njim je razgovarala Gordana Ostović.

 • Gošća Glasa Hrvatske: Kristina Kuzmić
  23:26

  15. siječnja 2020.

  Gošća Glasa Hrvatske: Kristina Kuzmić

  Kristina Kuzmić, "Mommy Blogger", Osječanka s američkom adresom, postala je sinonim za kreativno, ali istovremeno i nepretenciozno roditeljstvo te motivacijsko govorništvo s komičarskom potkom. Huffington Post njezine uratke naziva "roditeljskom komedijom najbolje vrste", a o njoj pišu People, Cosmopolitan, US Weekly, Yahoo i mnogi drugi, redom hvaleći njezine kreativne savjete o roditeljstvu i jedinstveni humor.

 • Gost Glasa Hrvatske - Tomislav Markić
  30:00

  8. siječnja 2020.

  Gost Glasa Hrvatske - Tomislav Markić

  Gost emisije je ravnatelj Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine dr. Tomislav Markić koji govori o životu hrvatskih vjernika diljem svijeta.

Pogledaj i...

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh