Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Gost Glasa Hrvatske

Tjedni intervju sa znanim i manje znanim osobama iz svih sfera društva.

Odgovaraju na pitanja vezana uz aktualne događaje, komentiraju raznovrsne teme iz života, svojih struka i područja naobrazbe. Trideset minuta, bezbroj priča, deseci pitanja i jedan gost.

Posljednje emisije

 • Gost Glasa Hrvatske: Hari Rončević
  28:57

  22. svibnja 2019.

  Gost Glasa Hrvatske: Hari Rončević

  Ovaj tjedan u emisiji Gost Glasa Hrvatske prenosimo razgovor Zlatka Turkalja s Harijem Rončevićem iz emisije Music Pub, Drugog programa Hrvatskoga radija, emitiran uoči Harijeva obljetničkog koncerta u zagrebačkom Domu sportova 17. svibnja 2019., kojim je proslavio 25 godina glazbene karijere.

 • Gost glasa Hrvatske: vlč. Antun Štefan
  28:35

  15. svibnja 2019.

  Gost glasa Hrvatske: vlč. Antun Štefan

  Gost emisije je vlč. Antun Štefan, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela za Republiku Hrvatsku.

 • Gost Glasa Hrvatske: Aca Vidaković
  21:50

  8. svibnja 2019.

  Gost Glasa Hrvatske: Aca Vidaković

  Okučani su jedan od simbola hrvatske slobode u kojima je 1. svibnja obilježena je 24. obljetnica oslobođenja Zapadne Slavonije u vojnoj redarstvenoj operaciji Bljesak. Kako se danas živi u Okučanima, mjestu u koje su nakon odlobođenja 1995. godine doselili Hrvati iz čak 126 župa s područja bivše Jugoslavije, razgovaramo s načelnikom Acom Vidakovićem koji je u Okučane doselio iz vojvođanskoga gradića Sonte.

 • Gost glasa Hrvatske: Ivan Barbić iz Švicarske
  25:20

  1. svibnja 2019.

  Gost glasa Hrvatske: Ivan Barbić iz Švicarske

  "Master of wine" je prestižna titula vrhunskog poznavatelja koju ima oko 400 ljudi u svijetu. Među njima je jedini Hrvat s tim zvanjem - Ivan Barbić iz Švicarske koji u toj zemlji radi kao savjetnik, suradnik važnog vinskog časopisa i predsjednik žirija ocjenjivanja vina LaSelection u Baselu, a to je poslije Expovina u Zurichu najveće i najvažnije ocjenjivanje vina u Švicarskoj.

 • Gost glasa Hrvatske: msgr. Antun Sente mlađi
  28:50

  24. travnja 2019.

  Gost glasa Hrvatske: msgr. Antun Sente mlađi

  Gost glasa Hrvatske je monsinjor Antun Sente mlađi, župnik župe blažene djevice Marije snježne i rektor nacionalnog svetišta Sv. Josipa u Karlovcu, koji će govoriti o živopisnom osnivanju svetišta i svećeniku Marijanu Radanoviću koji je za njega najviše zaslužan.

 • Gošća Glasa Hrvatske: Ivanka Držaj
  30:00

  17. travnja 2019.

  Gošća Glasa Hrvatske: Ivanka Držaj

  Gošća Glasa Hrvatske je Ivanka Držaj, direktorica turističke zajednice Maloga grada velikog srca - Petrinje.

 • Gost Glasa Hrvatske: Silvije Glojnarić
  26:28

  27. ožujka 2019.

  Gost Glasa Hrvatske: Silvije Glojnarić

  Dirigent, skladatelj, aranžer i bubnjar, Silvije Glojnarić, dobitnik nagrade Porin za životno djelo današnji je Gost Glasa Hrvatske.

 • Gost Glasa Hrvatske: Krešimir Šakić
  25:51

  6. ožujka 2019.

  Gost Glasa Hrvatske: Krešimir Šakić

  Nacionalni park "Krka" smješten je na području Šibensko-kninske županije i obuhvaća površinu od 109 km² najljepšeg toka rijeke Krke i donji tok rijeke Čikole. O novostima u Nacionalnome parku razgovaramo s njegovim ravnateljem Krešimirom Šakićem.

 • Gost Glasa Hrvatske: Roko Antić
  20:40

  27. veljače 2019.

  Gost Glasa Hrvatske: Roko Antić

  Hrvati doseljeni s Kosova u dalmatinsko mjesto Kistanje tamo su već 22 godine. Kako su se snašli u novoj sredini i s kojim se poteškoćama suočavaju razgovarali smo s donačelnikom te općine Rokom Antićem.

 • Gost Glasa Hrvatske: Toni Lozica
  26:06

  13. veljače 2019.

  Gost Glasa Hrvatske: Toni Lozica

  Nakon dvadeset godina života i rada u Nizozemskoj, Toni Lozica vratio se na Korčulu. Povratku kući prevagnula je dobra poslovna ponuda u vrijeme kad je bio u najboljim godinama upravo za to, kaže, da se vrati doma - dok je još dobre snage i jake volje da vlastitim iskustvom i djelom pridonese razvoju rodnog kraja. Iako se i u Rotterdamu osjećao kao na svom, prilagodivši se svim okolnostima i mogućnostima koje mu je život u Nizozemskoj pružao, Lumbarda je danas njegova oaza mira i nadahnuća, u koju, putem agencije, dovodi posjetitelje s raznih strana svijeta.

Pogledaj i...

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh