Slušaj uživo

Upravo

Gledaj HRTInt. uživo

Globalna Hrvatska (R)

Trosatni program uživo Međunarodnog radijskog kanala Glasa Hrvatske od ponedjeljka do petka, od 14 do 17 sati.

Trosatni program uživo Međunarodnog radijskog kanala Glasa Hrvatske od ponedjeljka do petka, od 14 do 17 sati. Na dnevnoj bazi pratimo aktualne teme iz života Hrvata izvan RH te uspostavljamo brže i izravnije veze s iseljeništvom, a posebice s Hrvatima u Bosni i Hercegovini te hrvatskim manjinskim zajednicama u europskim državama.
 • Globalna Hrvatska 26. 11. 2020.
  58:00

  26. studenoga 2020.

  Globalna Hrvatska 26. 11. 2020.

  Poslušajte konferenciju za novinare predsjednika hrvatske Vlade Andreja Plenkovića na kojoj su predstavljene nove epidemiološke mjere koje bi trebale trajati do 21. prosinca ove godine. Saznajte i kako žive stanovnici Bosne i Hercegovine 25 godina nakon potpisivanja Daytonskoga sporazuma koji je prekinuo gotovo četverogodišnji rat u toj zemlji. U povodu 25. godišnjice od potpisivanja Daytonskoga sporazuma članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine uputili su "Poziv potpisnicima i svjedocima Daytonskoga sporazuma u povodu njegove 25. obljetnice" pod nazivom "Poradite konačno odlučnije na uspostavi pravednog mira".

 • Globalna Hrvatska 18. 11. 2020.
  58:00

  18. studenoga 2020.

  Globalna Hrvatska 18. 11. 2020.

  Emisija posvećena Gradu mučeniku - Vukovaru. Donosimo "Priče iz Vukovara" ratnog izvjestitelja Hrvatskoga radija Vukovar Siniše Glavaševića.

 • Globalna Hrvatska 12. 11. 2020.
  58:00

  12. studenoga 2020.

  Globalna Hrvatska 12. 11. 2020.

  16. i 17. studenog održat će se online konferencija "CROATIA MEETING G2.6" pod nazivom "Najbolji kad je najteže". Uz Vijesti iz Bosne i Hercegovine saznajte što su zaključili biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine na svom 79. zasjedanju u Sarajevu. Između ostaloga, bilo je riječi i o 25 godina od Daytonskoga sporazuma i položaju Hrvata u BiH. O terorističkom napadu u Nici govori voditelj tamošnje Hrvatske katoličke misije velečasni Stjepan Čukman. Naš gost je i novi mostarko - duvanjski biskup mons. Petar Palić. Nažalost, ove godine smo zakinuti za najveći i najznačajniji sajam knjiga u našoj zemlji. Zagrebački "Interliber" kakav poznajemo odgođen je za proljeće 2021. godine, a evo u ovom tjednu kad se trebao održati - u tijeku je alternativni program u svim knjižarama u Hrvatskoj. Nema klasičnih predstavljanja knjiga i druženja s autorima kako smo navikli, pa, što nudi organizator projekta "Knjiga svima i svuda“ - Zajednica nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori - pogledajte u prijenosima na You Tube kanalu, Trećem programu Hrvatske televizije i svakako pratite programe Hrvatskoga radija. U današnjoj Globalnoj Hrvatskoj predstavljamo novi roman Zorana Ferića - jednog od naših najnagrađivanijih pisaca. „Putujuće kazalište“ - impozantan je roman koji bi bio događaj i u nekoj velikoj europskoj književnosti - ističe izdavač VBZ.

 • Globalna Hrvatska 05. 11. 2020.
  58:00

  5. studenoga 2020.

  Globalna Hrvatska 05. 11. 2020.

  "Povratak - je li on stvaran ili samo utopija" tema je 4. Hrvatskog iseljeničkog kongresa koji je započeo u Zagrebu. Govore organizator skupa Marin Sopta te zamjenik Državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Dario Magdić. O skupu, ali i o proslavama velikih obljetnica u hrvatskim katoličkim misijama te terorističkim napadima u Beču i Nici govori ravnatelj Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu HBK i BK BiH dr. Tomislav Markić. Dosadašnji dubrovački biskup mons. Mate Uzinić imenovan je nadbiskupom koadjutorom Riječke nadbiskupije. U Zagrebu će se održati premijera filma "Marijina zemlja".

 • Globalna Hrvatska 29. 10. 2020.
  60:00

  29. listopada 2020.

  Globalna Hrvatska 29. 10. 2020.

  Nakon sjednice hrvatske Vlade predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar financija Zdravko Marić održali su konferenciju za novinare. Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade osvrnuo se na porast broja zaraženih od koronavirusa te kazao da je danas rekordan broj. Broj preminulih također raste i svaki dan je sad dvoznamenkast, dodaje te poziva na pridržavanje epidemioloških mjera te na maksimalnu odgovornost i solidarnost. Uz obrazloženje o doprinosu Vlade u borbi protiv pandemije corona-virusa predsjednik Vlade pojasnio je rebalans Državnoga proračuna za ovu godinu i Prijedlog proračuna za iduću te govorio o mjerama koje poduzima Vlada kako bi se očuvala radna mjesta i pomoglo gospodarstvu. Pojasnio je i ulogu Fonda za obnovu potresom oštećenih objekata. Naš gost je i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman koji govori o, u Hrvatskome saboru održanoj 7. Dunavskoj parlamentarnoj konferenciji na kojoj je nakon jednogodišnjeg predsjedanja Republike Hrvatske, predsjedanje preuzela Slovačka. Na ostacima drevnoga bosanskohercegovačkoga grada Bobovca održan je 19. Molitveni dan za domovinu Bosnu i Hercegovinu Vrhbosanske nadbiskupije i 17. hodočašće katolika pripadnika Oružanih i redarstvenih snaga BiH. U Zagrebu je održana prva Međunarodna znanstveno - stručna konferencija "Gastarbajterska poema".

 • Globalna Hrvatska 22. 10. 2020.
  59,13

  22. listopada 2020.

  Globalna Hrvatska 22. 10. 2020.

  Konferencija za novinare predsjednika hrvatske Vlade Andreja Plenkovića. Govorio je o aktualnim druđtveno - političkim temama, borbi protiv corona epidemije, potezima Vlade kako bi se u pandemiji pomoglo gospodarstvenicima i očuvanju radnih mjesta, raspravi s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem i drugim temama. Dva važna događaja slavili su Hrvati u Vojvodini - potpisivanje Ugovora s hrvatskom Vladom o gradnji Hrvatske kuće u Subotici i otvaranje spomenika preporoditelju bačkih Hrvata biskupu Ivanu Antunoviću. Projekte su poduprli ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas.

 • Globalna Hrvatska 15. 10. 2020.
  58:00

  15. listopada 2020.

  Globalna Hrvatska 15. 10. 2020.

  Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua posjetio je Požešku biskupiju o 23. obljetnici njezina osnutka. Pohodio je Jasenovac gdje je u zajedništvu s pakračko-slavonskim episkopom predvodio ekumensku molitvu. Posjetio je i Staru Gradišku. Biskup Željeznog mons. Egidije Živković proslavio je 10. godišnjicu svoga biskupstva. Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske izdvojio oko milijun kuna za projekte namijenjene pripadnicima hrvatskoga naroda u inozemstvu.

 • Globalna Hrvatska 08. 10. 2020.
  59:00

  8. listopada 2020.

  Globalna Hrvatska 08. 10. 2020.

  Američki državni tajnik Mike Pompeo boravio u Hrvatskoj, U Dubrovniku se susreo s predsjednikom hrvatske Vlade Andrejem Plenkovićem i ministrom vanjskih i europskih poslova Gordan Grlićem Radmanom. Teme sastanka bile su: bilateralni odnosi, ukidanje američkih viza za hrvatske građane, gospodarske teme i situacija u Bosni i Hercegovini. Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je u Predsjedničkim dvorima u Zagrebu predstavnike Hrvatskoga nacionalnog vijeća iz Subotice i predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova. Predsjednik Milanović istaknuo kako očekuje da će se "standardi koje Hrvatska primjenjuje u zaštiti i promicanju prava nacionalnih manjina u jednakoj mjeri primjenjivati i za hrvatsku manjinu u Srbiji". Papa Franjo u Vatikanu, a dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u Dubrovniku, predstavili Papinu novu encikliku "Fratelli tutti".

 • Globalna Hrvatska 01. 10. 2020.
  58:00

  1. listopada 2020.

  Globalna Hrvatska 01. 10. 2020.

  Misnim slavljem u bečkoj crkvi Am Hof svečano proslavljena 60. obljetnica djelovanje Hrvatske katoličke misije u Bečkoj nadbiskupiji. O proslavi te o životu tamošnjih vjernika govori voditelj Misije fra Josip Koren. Uoči predstavljanja svoje prve knjige "Križni put pedalom" naš gost je Dario Juričević.

 • Globalna Hrvatska 24. 09. 2020.
  =1:07:16

  24. rujna 2020.

  Globalna Hrvatska 24. 09. 2020.

  Gost emisije je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman koji govori o posjetu Državi Izraelu, susretu s hrvatskim franjevcima u Svetoj Zemlji, vanjskopolitičkim odnosima Republike Hrvatske i Države Izrael, položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini - o čemu je bilo riječi i tijekom susreta s državnim tajnikom Svete Stolice kardinalom Pietrom Parolinom, razgovorima sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Zagrebu, Izbornome zakonu, 25. godišnjici Daytonskoga sporazuma i drugim temama. Hrvatska katolička misija u Bečkoj nadbiskupiji svečano je proslavila 60. obljetnicu djelovanja i 50. godišnjicu služenja misnih slavlja na hrvatskome jeziku. Naš gost je predvoditelj misnoga slavlja u crkvi Am Hof Vinko kardinal Puljić, vrhbosanski nadbiskup koji govori i o položaju Hrvata u BiH, međureligijskome dijalogu u toj zemlji...

Glas Hrvatske

Vrati se na vrh