Glas Hrvatske

22:07 / 10.11.2022.

Autor: Anto Pranjkić

Pogled preko granice - Hrvati u BiH (09.11.2022.)

Pogled preko granice

Pogled preko granice

Foto: snimka zaslona / Glas Hrvatske

O najnovijim izmjenama Izbornog zakona u BiH.

3. studenog 1994. hrvatske vojne snage oslobodile su širi prostor Kupreške visoravni od srpskog agresora, čime su stvoreni uvjeti i za konačno oslobađanje Bosne i Hercegovine. U povodu 28. obljetnice tog važnog datuma održana je svečanost.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak slavi 120 godina uspješnog rada. Svojim djelovanjem u Bosni i Hercegovini, ali i u inozemstvu Napredak je ostavio neizbrisiv trag. Gost emisije je dopredsjednik HKD Napredak prof. dr. sc. Dražen VikićTopić.

Ovih dana obilježava se 30. obljetnica od nastanka Ratne bolnice u Orašju. Donosimo priču o jednom od samozatajnih heroja toga kraja, dr. Ilji Vukiću.

U Slavonskom Brodu predstavljena je knjiga "Slagalice", poznatog hrvatskoga književnog kritičara i esejista Milana Bešlića.

Ugledni fotograf Zoran Filipović Zoro, poznat je po fotografijama iz Domovinskog rata. U dvorani Napretkova kulturnog centra u Zagrebu ovih dana otvorena je izložba njegovih djela.

Urednik emisije: Anto Pranjkić

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!