Glas Hrvatske

21:13 / 28.07.2022.

Autor:

Ljetni potpourri 26.07.2022.

Članovi Papandopulo kvarteta u New Yorku

Članovi Papandopulo kvarteta u New Yorku

Foto: Papandopulo Quartet / Facebook

Donosimo dva putopisa iz dalekih krajeva. Jedan od naših najpoznatijih ansambala rane glazbe, Hrvatski barokni ansambl održao je početkom srpnja koncertnu turneju po Finskoj. 01., 02. i 03. sprnja održao je tri koncerta u dva grada, Raumi i Janakkali. Nastavak je to uspješne suradnje s finskim glazbenicima rane glazbe, koje će ansambl ugostiti početkom rujna na jednom našem otočkom festivalu barokne glazbe.

Papandopulo quartet koji čini četvorica naših vrsnih saksofonista, Gordan Tudor, Nikola Fabijanić, Goran Jurković i Tomislav Žužak, nastupio je 22. srpnja u jednoj od najpoznatijih koncertnih dvorana na svijetu, njujorškom Carnegie hallu, kao dobitnik Grand prix nagrade na natjecanju 6. International Manhattan Music Competition, u kategoriji komorne glazbe. 

Naš vrsni orguljaš Alen Kopunović Legetin održat će orguljaški recital na novoobnovljenim orguljama u Konkatedrali sv. Petra i Pavla u subotu,. 30. srpnja. Dio je to bogatog glazbenog života koji će ovoj crkvi donijeti kraljica instrumenata u novom ruhu, a na programu naslovljenom Cantibus organis provest će publiku kroz liturgijsku godinu najljepšim djelima iz pera hrvatskih i europskih skladatelja.

Ljetni potpourri 26.07.2022.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!