Glas Hrvatske

09:31 / 28.02.2022.

Autor:

Hrvatsko glazbeno stvaralaštvo: FURIOUS DANCE

Vizual novog nosača zvuka ansambla, "Furious dance"

Vizual novog nosača zvuka ansambla, "Furious dance"

Foto: Acoustic Project / Velut luna

Predstavljamo novi nosač zvuka jedinstvenog hrvatskog ansambla koji vrlo uspješno spaja zvuk klasičnog komornog orkestra s nijansama koje donose brojni žanrovi u njihovu izvođačkom repertoaru kao što su jazz, crossover i suvremena ozbiljna glazba – često inspirirana hrvatskim tradicijskim motivima.

Riječ je o Acoustic project ansamblu u kojem je skladatelj i kontrabasist Dubravko Palanović 2008. okupio vrsne glazbenike, mahom iz Zagrebačke filharmonije, a upravo ovih dana svjetlo dana trebao bi ugledati njihov drugi nosač zvuka, naslovljen „Furious dance“, s trinaest skladbi iz pera Dubravka Palanovića i Srđana Berdovića. Iza ansambla je jedno studijsko izdanje, te suradnja sa saksofonistom Goranom Fabijanićem na nosaču zvuka "Koncerti za saksofon i gudače" koji je ove godine nominiran za diskografsku nagradu Porin. Na svom drugom izdanju "Furious dance" čija će se službena promocija održati u zagrebačkoj galeriji Lauba 8. ožujka, ansambl Acoustic Project ostvario je suradnju s talijanskim producentom Marcom Lincettom, u nakladi talijanske izdavačke kuće Velut luna. Trinaest skladbi snimljenih na ovom nosaču zvuka već je predstavljeno domaćoj publici na brojnim festivalima poput Margaretinog leta, Like Lika i Splitskog ljeta tijekom proteklih nekoliko godina, a album je dostupan na stranici izdavačke kuće, Velut luna te na mrežnim uslugama za prenošenje glazbenih sadržaja Spotify, Apple music i Amazon

Hrvatsko glazbeno stvaralaštvo 22.02.2022.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!