Glas Hrvatske

20:10 / 12.01.2022.

Autor:

Hrvatsko glazbeno stvaralaštvo: A LA MEDIA NOCHE

Naslovnica albuma "A la media noche"

Naslovnica albuma "A la media noche"

Foto: Tomislav Sović / Foto agencija Sjever

Predstavljamo božićni album Glazbene škole Varaždin, "A la media noche", kao plod dugogodišnje uspješne suradnje škole s Veleposlanstvom Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj. To je još jedan u nizu značajnih uspjeha ove izvrsne glazbene škole koja je odgojila brojne naše glazbenike danas svjetskog glasa poput sopranistica Evelin Novak i Nine Tarandić, redovito sudjeluje u kulturnim projektima poput Drava nas spaja u kojoj je surađivala s glazbenicima iz Slovenije, a može se pohvaliti i vrsnim glazbenim pedagozima koji osvajaju nagrade od strane struke za svoj rad s mladim glazbenicima čijim koncertima već tradicionalno završavaju Varaždinske barokne večeri.

Album s tradicionalnim božićnim napjevima iz Španjolske, od razdoblja renesanse i baroka pa do danas, talentirani glazbenici Glazbene škole Varaždin predstavili su 16. prosinca u Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski, a u predstavljanju izdanja sudjelovali su veleposlanik Kraljevine Španjolske, Alonso Dezcallar Mazzaredo, ravnatelj glazbene škole Davor Matačić te muzikologinja Nataša Maričić

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!