Glas Hrvatske

19:29 / 12.01.2022.

Autor:

Hrvatsko glazbeno stvaralaštvo: 14.12.2021.

Naslovnica novog albuma Ivane Kiš

Naslovnica novog albuma Ivane Kiš

Foto: Kazinoti & Komenda design / webshop.crorec.hr

Krajem studenog objavljen je nosač zvuka "Supertramp's journal" skladateljice Ivane Kiš koja živi i radi u Tel Avivu. Djelo skladano u deset stavaka inspirirano putovanjem američkog avanturista Chrisa McCandlessa, čiji naslov "Supertramp's journal" aludira na njegov nadimak Alexander Supertramp, na nosaču zvuka izvodi gitarist Krešimir Bedek koji ga je i praizveo, prvo djelomično a potom i u cijelosti na uglednim hrvatskim festivalima. 

Nakon objave audio-izdanja u nakladi Croatia Records izdavačke kuće, u planu je i snimanje video-izdanja albuma na kojem će Ivana Kiš surađivati s izraelskim umjetnicima. 

Novi nosač zvuka snimila je i naša violončelistica Kajana Pačko koja živi i radi u Leipzigu, s komornim trijom Clara Haskil u kojem muzicira posljednjih godinu dana uz njemačku violinisticu Ninu Reddig i grčkog pijanista Fila Liotisa. 

Debitantski album trija, naslovljen "A Clara" posvećen je rumunjsko-švicarskoj pijanistici čije ime nosi ovaj vrsni trio, a koja je studirala u Parizu i postala jednom od najuspješnijih europskih pijanistica 20. stoljeća. 

Clara Haskil trio

Clara Haskil trio

Foto: Adam Markowski / clara-haskil-trio.de

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!