Glas Hrvatske

09:43 / 31.03.2022.

Autor:

Hrvatsko glazbeno stvaralaštvo 08.03.2022.

Rafaela Tripalo (prva solistica zdesna) na koncertu u Barbican centru

Rafaela Tripalo (prva solistica zdesna) na koncertu u Barbican centru

Foto: Mark Allan / London Symphony Orchestra

Pijanist i skladatelj Matej Meštrović krajem veljače proveo je nekoliko dana u Londonu, kako bi snimio svoje novo djelo uz London Symphony orchestra u crkvi sv. Luke, jednom od prostora u kojem orkestar često nastupa i snima novi glazbeni materijal. Uz skladbe svjetskih suvremenih skladatelja, izvedeno je i snimljeno djelo "Pleter" koje je Matej Meštrović skladao upravo za ovaj orkestar, a izvedbom je ravnao naš dirigent, maestro Miran Vaupotić.

U nedjelju, 06. ožujka, uz isti orkestar te zbor London symphony kao solistica je nastupila mlada hrvatska antropologinja i glazbenica, Rafaela Tripalo, koja već nekoliko godina živi i radi u Londonu, a s obzirom da  se uz profesionalnu karijeru većinu života razvija i kao amaterska glazbenica pjevajući u brojnim studentskim i amaterskim zborovima u Hrvatskoj i Beču, po dolasku u London odlučila je nastaviti razvijati svoju ljubav prema zborskom pjevanju te se pridružila zboru Londonskog simfonijskog orkestra.

U  veljači svoj prateći videouradak dobila je skladba "Serenada" Josipa Hatzea koju je naša sopranistica s bečkom adresom, Marija Vidović snimila i objavila na aktualnom nosaču zvuka "Intima" u pratnji australskog pijanista Duncana Gifforda

Hrvatsko glazbeno stvaralaštvo 08.03.2022.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!