Glas Hrvatske

21:30 / 03.02.2022.

Autor:

Hrvatsko glazbeno stvaralaštvo 01.02.2022.

Skladatelj Dalibor Grubačević

Skladatelj Dalibor Grubačević

Foto: Dalibor Grubačević / Facebook

Iz Bruxellesa nam se javila udaraljkašica Kaja Farszky koja se priprema za koncert u Dresdenu s djelima skladateljice Mirele Ivičević, 06. veljače, u suradnji s međunarodnim ansamblom The black page orchestra, s kojim je počela surađivati još za vrijeme studija u Zagrebu. Na programu koncerta izvest će, među ostalim i djelo "The Scarlet Song" koje je Mirela Ivičević pisala upravo za nju, a osim u spomenutom ansamblu, Kaja Farszky muzicira i u triju Down the rabbit hole u Bruxellesu, koji je prošle godine realizirao projekt posvećen najmlađoj publici. 

Na međunarodnom glazbenom natjecanju svjetskih razmjera American global music awards ove godine nagrađen je skladatelj i producent Dalibor Grubačević, zahvaljujući glazbi koju je skladao za film Jakova i Dominika Sedlara, "The match". Dodjeljena mu je srebrna nagrada odnosno priznanje za iznimno umjetničko postignuće, a osim spomenutog filma kojeg su tijekom prošle godine pogledali deseci milijuna gledatelja diljem SAD-a, Dalibor Grubačević u svojem opusu hrvatske filmske glazbe može se pohvaliti i glazbom za dječji popularni dugometražni igrani film "Duh u močvari", dokumentarne serijale "U potrazi za Markom Polom" i "Slavoljub Penkala" te mnoge druga kinematografska i televizijska ostvarenja. 

Hrvatsko glazbeno stvaralaštvo 01.02.2022.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!