U zagrebačkome hotelu Esplanade održan je En primeur 2022., jednodnevna vinska manifestacija na kojoj su promovirana mlada istarska vina, žlahtina i autohtone sorte bregovite Hrvatske. Više od sedamdeset vinara predstavilo je rezultate zadnje berbe koja je još u bačvama, to nije novost u vinskome svijetu pogotovo ne u Francuskoj iz koje je preuzeto kušanje mladih vina. Struka je naglasila da hrvatsko vinarstvo treba ići u dva smjera: S jedne strane potrebno je podizati konkurentnost vinarskog sektora, tehnološku razinu, povećavati i okrupnjavati površine, povećati proizvodne kapacitete i doseći barem 100 milijuna litara godišnje, a s druge strane država mora snažnije ulagati u promociju i marketing vina. Potreban nam je snažan nacionalni marketing po uzoru na susjednu Mađarsku ili Austriju i krovna nacionalna marketinška organizacija. Nakon En primeura, Zagreb je u Laubi bio domaćin Vinart Grand Tastinga, sajma koji je ugostio ponajbolje hrvatske vinare.