Glas Hrvatske

23:55 / 30.03.2023.

Autor: Mirjana Žugec Pavičić

Hrvatima izvan domovine - 3. sat

Dr. Rok Čivljak otvorio izložbu dr. Rajka Fureša u Hrvatskom katoličkom liječnikom društvu u Zagrebu

Dr. Rok Čivljak otvorio izložbu dr. Rajka Fureša u Hrvatskom katoličkom liječnikom društvu u Zagrebu

Foto: Mirjana Žugec Pavičić / HRT

Poznato je kako se društveni život Hrvata u iseljeništvu, u najvećoj mjeri veže uz Crkvu, folklorna društva i nogomet, no manje je poznato da se Hrvati druže i u motociklističkim klubovima. Ive Svirčić je najveći dio svoje profesionalne karijere proveo u Sjedinjenim Američkim Državama, vrsni je i poznat 

kuhar u čijim su delicijama uživali političari i diplomati sa svih strana svijeta. Danas umirovljenik, rado se prisjeća vremena provedenog u hrvatskom Veleposlanstvu u Washingtonu, a Hrvatski diplomatski klub uručio mu je u Zagrebu posebno priznanje. U Hrvatskom katoličkom liječničkom društvu u Zagrebu održana je korizmena duhovna obnova koju je predvodio monsignor Mate Uzinić. Riječki nadbiskup govorio je na temu "Medicinska služba kao poziv i znak". A u suradnji Hrvatskog katoličkog liječničkog društva i Hrvatske udruge Muži zagorskog srca, u ponedjeljak je u njihovom galerijskom prostoru u Zagrebu otvorena izložba Rajka Fureša pod nazivom "Korona med zagorski bregi". Izložbu je otvorio Rok Čivljak, predsjednik Hrvatskog katoličkog liječničkog društva koji je istaknuo važnost kulturnog kontinuiteta u njihovom izložbenom prostoru, te pozvao hrvatske liječnike i medicinsko osoblje koji rade izvan domovine, da se aktivno uključe i daju svoj doprinos radu Hrvatskog katoličkog liječničkog društva.

Hrvatima izvan domovine - 3. sat

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!