Glas Hrvatske

22:51 / 09.03.2023.

Autor: Slavica Štefić

Hrvatima izvan domovine -3. sat

Novi singl grupe Daleko

Novi singl grupe Daleko

Foto: ustupljena fotografija / Grupa Daleko

Prvak drame HNK u Zagrebu Goran Grgić ovih se dana vratio iz Australije gdje je u Sydneyu snimao scene za kratkrometražni australski film koji prikazuje članove jedne hrvatske obitelji koja se sedamdesetih godina prošloga stoljeća našla na meti tajne službe bivše države.


Po prvi puta na pozornici HNK nastupio je mladi tenor Matteo Ivan Rašič iz Innsbrucka. Bila je to čarobna izvedba operne Mozartove bajke Čarobna frula. Matteo je briljirao u ulozi Tanina, a nije bio laki put doći do ispunjenja ovog sna...puno učenja, odricanja, truda da se izbrusi talent. Matteo je već nastupao kao solist na raznim koncertima u EU, a uvijek je posebno za Hrvate izvan RH kad imaju priliku prenijeti svoju umjetničku stvaralačku energiju pred hrvatskom publikom koja je snažnim pljeskom pozdravila njegov zagrebački nastup. 


Čileanska grupa Daleko, koju čine četiri člana hrvatskih korijena, digitalno je objavila svoj prvi singl pod nazivom "Dalmacijo". O ovoj dosad neobjavljenoj pjesmi govori njen skladatelj i vođa benda Franco Ferrera Cvitanović.


HID09032023

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!