Glas Hrvatske

22:35 / 19.01.2023.

Autor: Slavica Štefić

Hrvatima izvan domovine -3. sat

Na promociji knjige "Obrana Jeruzalema"

Na promociji knjige "Obrana Jeruzalema"

Foto: Mirajan aŽugec Pavičić / HRT

Predstavljamo u nastavku emisije aktivnosti Matice Hrvatske iz Karlsruhea koja je proslavila 50. obljetnicu djelovanja.

U zagrebačkoj knjižnici Bogdana Ogrizovića prekjučer je predstavljena poema u 10 pjevanja „La defensa de Jerusalem“ . Djelo našeg najprevođenijeg i najizvođenijeg dramatičara Mire Gavrana na španjolski je prevela ugledna argentinska književnica Carmen Vrljičak koja je u svojoj nakladničkoj kući Krivodol Press u Buenos Airesu dosad objavila 10 naslova vezanih uz Hrvatsku. Stihove na hrvatskome i španjolskome interpretirale su Mladena Gavran i Veronica Vlaho, a o knjizi su govorili Marito Mihovil Letica, autor Miro Gavran i prevoditeljica.

Hrvatski nogometni savez ove godine započinje s radom nogometnih kampova za dijasporu u Australiji. Prvi kamp se upravo ovih dana održava na terenima nogometnog kluba Sydney United, a od nedjelje 22. do 26. siječnja mladi će nogometaši hrvatskog podrijetla s područja Melbournea imati priliku učiti od naših najboljih trenera.

HID3190123

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!