Glas Hrvatske

22:58 / 15.09.2022.

Autor: Slavica Štefić

Hrvatima izvan domovine -3. sat

Bože Kozina

Bože Kozina

Foto: Lovorko Magdić / Glas Hrvatske

Proteklih dana u Berlinu je hrvatska košarkaška reprezentacija igrala u drugom krugu Europskog prvenstva i u osmini finala ispala od Finske. U potrazi za zanimljivim pričama i uz sportska natjecanja, spletom okolnosti naš novinar Lovorko Magdić zatekao se u dijelu grada gdje je nekoliko restorana s upečatljivim hrvatskim nazivima. Pa smo tako u jednom od njih odlučili provjeriti kako se zaista ovih dana ili godina živi u glavnom njemačkom gradu. Na kraju s radnim nazivom "od Trilja do Berlina"...


Novinarsku karijeru Dervenčanina Nikole Rašića umnogome je obilježio rat. Među prvima je naslutio što se sprema u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Ratovati nije želio. Želio je pisati, jer je za to bio rođen. Stoga nije dvojio, otišao je najdalje, da bi mogao raditi ono što mu je suđeno. Od Derventskog lista do programa australskog radija SBS na hrvatskome jeziku - posao je obavljao s istim žarom. Poznatoj izreci ''Jednom novinar, uvijek novinar'' dodaje još samo - ma gdje bio.

Hrvatima izvan domovine

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!